• Glinda från Oz
    Thu 22 Jul 2021 13:59
    876 visningar
    37 svar
    -1 +2
    37
    876

    Varför lämnar man inte tidigare?

    Jag undrar samma sak. Har paret barn tycker jag båda två är precis lika ansvariga som den som misshandlar. Mammor som blir slagna är precis lika skyldiga som mannen det är politiskt inkorrekt att säga så men det är så jag tycker.

    Jag har varit i ett sådant förhållande och lämnade direkt (efter tre månader)

  • Glinda från Oz
    Thu 22 Jul 2021 15:57
    #8
    Anonym (pk) skrev 2021-07-22 15:26:18 följande:

    Kan lägga till att det är praktiskt och juridiskt inkorrekt också. Det är inte bara vad jag tycker utan verklighet.


    Hur
    Anonym (pk) skrev 2021-07-22 15:26:18 följande:

    Kan lägga till att det är praktiskt och juridiskt inkorrekt också. Det är inte bara vad jag tycker utan verklighet.


    Så enligt dig är det praktiskt omöjligt att lämna någon som misshandlar? Konstigt att det finns folk som gör det då.

    Allt är inte juridik, det finns mycket som är fel som inte är olagligt.
  • Glinda från Oz
    Thu 22 Jul 2021 19:49
    #16
    Anonym (pk) skrev 2021-07-22 19:41:40 följande:
    Praktiskt: Det är den som slår som är skyldig. Den som utför den fysiska gärningen begår våldshandlingen. Att man sedan som förälder har ett ansvar att skydda sina barn gör en inte automatiskt till en förövare om man själv är i ett extremt utsatt läge som offer.

    Det finns många som lever i relationer där det praktiskt, ofta pga ekonomi, jobb, bostad, skolor m.m.  är nära på omöjligt för dem att lämna. Det är dessutom direkt livsfarligt för vissa att lämna, eller försöka lämna relationen. Att kanske bli tvungen att dela vårdnad med någon som är våldsam och inte ha någon som helst koll på ifall ens barn far illa kan också verka avskräckande för många. Det är lätt att inbilla sig att man kan skydda barnen bättre om man är närvarande och kan använda sig själv som avledning och mänsklig sköld.

    Det är inte min åsikt. Står man och tittar på som förälder och struntar fullkomligt i att ens barn far illa (för de gör de om ens mamma blir misshandlad, våldsamma män tenderar också att gå på barnen åtminstone psykiskt?) så är man inte en bra förälder. 


    I Sverige jobbar de flesta kvinnor och har en egen lön, hemmafruar är extremt ovanligt. Varför du tar med jobb på den listan förstår jag inte. Skolor finns i hela Sverige, jag lovar. Långtifrån alla våldsamma är farliga att lämna och är de det är det ännu större anledning att inte stanna kvar för de lär vara ganska farliga att vara tillsammans med också. Det finns något som heter kvinnojourer och det finns något som heter enskild vårdnad. 

Svar på tråden Varför lämnar man inte tidigare?