• Fri 23 Jul 2021 16:55
    801704 visningar
    8602 svar
    8602
    801704

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-23 13:18:05 följande:

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet!  Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.

    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! 

    Mvh Lövsångerskan


    Hej!! :) hänger gärna på denna tråd!

    Jag blir 28 i höst, har inga barn sedan tidigare. Häng här på FL en del då jag fick ett MA i maj. Nu har jag precis fått tbx första mensen. Jag och min man tänker precis som er att börja försöka igen i augusti!:) kul o följas åt!
  • Sat 24 Jul 2021 17:39
    #8
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-24 01:36:58 följande:

    Hej, åh vad kul att få följas åt! ???? men tråkigt att höra om MA ???? hoppas vi båda blir gravida snart och att allt går bra! ???? Vill egentligen börja försöka nu, min biologiska klocka tickar för fullt! Men bäst att vänta tills jag är vaccinerad, blir ju det snart. Är ni något oroliga för det här med pandemin graviditet och förlossning? Där vi bor får partnern vara med på förlossningen, men inte sedan på BB. H*n får inte heller komma med på ultraljud, känns lite trist.


    Förstår dig precis!! Det enda jag tänker på är bebis bebis bebis? inbillar mig massa symtom oxå bara för att man egentligen bara vill så mycket haha!

    Självklart är det lite jobbigt med pandemin, min man fick tex inte vara me på ngt ultraljud ( fick på ett tidigt i v6+3 samt v 12 när vi fick reda på ma) vilket känns jobbigt för båda men mest för han då han inte får ta del utav ngt liksom?. Vet inte hur läget ser ut nu på bb osv men min bror fick sitt andra barn igår ( skit jobbigt o träffa svägerskan när man gick igenom allt fastän jag är skitglad för deras skull) o han fick va med på förlossning samt bb. Får se hur det blir framöver men jag tror nog det lättar mer o mer:)
  • Sat 24 Jul 2021 21:26
    #14
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-24 21:09:11 följande:

    Kan också få för mig att jag har symtom och då har vi inte ens haft oskyddat sex under ägglossningen! :D Vill egentligen bara bli gravid nu, men den där sprutan måste tas först, blir arg på pandemin som gör så att allt blir så komplicerat!

    Så jobbigt att inte ha sin man med, när man dessutom får ett jobbigt besked. Hoppas verkligen att jag ska få ha min sambo med på BB sen! Bor i Skåne och har förstått det som att de varit lite extra hårda. Men förstås jätteviktigt att minska smittan. Dock så viktig tid för båda tänker jag, den här första tiden.


    Men jaa! Det blir liksom inte ?verkligt? för han på samma sätt som mig som går igenom allt i min kropp. Men nu får man hoppas på ett plus snart igen o förhoppningsvis är det enklare o få med maken på ul etc!:)

    Har du nyligen slutat med p-medel eller går du fortfarande på ngt?:)
  • Sun 25 Jul 2021 17:06
    #18
    Semlan3 skrev 2021-07-24 21:41:11 följande:

    Ja tänker ringa och gråta tills min mm får följa med på ul nästa gång. Tänker aldrig gå igenom ett sånt jobbigt besked ensam igen. Hoppas de kan ha förståelse för en sån situation när mna varit med om ett jobbigt besked.


    Jag håller med dig. Hade känts så mkt lättare om mannen fick vara med. Hoppas som sagt det hinner ändras tills det är dags nästa gång:/
  • Sun 25 Jul 2021 17:09
    #19
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-25 08:16:48 följande:

    Ja jag hoppas att vi alla får plus väldigt snart och att allt ska gå bra! :) <3 Sen har jag länge varit rädd för själva förlossningen, men det har faktiskt släppt ganska mycket.

    Jag hade kopparspiral fram till för ca två veckor sedan. Den orsakade ganska mycket smärta också. Vet inte vad för preventivmedel jag ska ta efter graviditeten.


    Okej! Jag hade oxå kopparspril för ett antal år sedan men det orsakade bara problem för mig? kom dock i fas relativt snabbt när den togs bort:)

    Har du testat annat än spiralen tidigare?:) finns ju massor med p-medel du kan använda efter förlossning.. måste bara hitta ngt som passar en:)
  • Mon 26 Jul 2021 11:56
    #21
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-25 23:08:14 följande:

    Jag har haft minipiller tidigare, får inte ta p-piller då min halvsyster fick blodpropp under en graviditet. Så det gör allt lite svårare. Jag tycker inte riktigt om att påverkas av hormoner via tabletter och så, men spiralen gjorde ofta väldigt ont. Funderar på hormonspiral sen. :) Har du provat det?

    Hur menar du, kom i fas? Fick du annorlunda cykel först?


    Kopparspiralen gjorde så att min mensvärk blev värre samt så hade jag mens i 6mån i streck haha.. det var katastrofalt! När jag tog ut den avtog mensen men den kom inte tillbaka förrän 2mån senare.. hört av fler att det blir lite oregelbundet när dom tagit ur den, men det är säkert olika för alla. Man har ju förhöjd kopparhalt i kroppen som kanske behöver stabiliseras efter, men vad vet jag.. det är mina erfarenheter iallafall!:)

    därefter tog jag ppiller av olika sort men blev gravid sammanlagt 3ggr under tiden.. ingenting verkar funka på mig haha. Har lärt mig hur min cykel fungerar med sekret osv för att antingen undvika graviditet eller pricka in. Tycker det är det medst optimala för mig iallafall:)
  • Mon 26 Jul 2021 21:27
    #24
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-26 20:53:32 följande:

    Hemskt med mens i så många månader förresten! :/ Hoppas inte jag ska få oregelbunden mens nu när jag tagit ut den, men jag tror inte det för hade ju ägglossning som vanligt.

    Jag har inte alls koll på mina flytningar. Är det inte svårt?


    Det verkar som att det går som det ska!:) kolla in vulverinekoos på instagram , om du har. Hon är dunder! Så mycket vettig info och kunskap kring allt detta vi diskuterar på FL som man annars inte har koll på. Lärt mig så mycket via henne , även äl sekret osv. Kolla in!:)
  • Mon 26 Jul 2021 21:34
    #25
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-26 18:39:30 följande:

    Fick också värre mensvärk av spiralen, hade redan kraftig, så lite dumt att välja det. Men har inte haft så bra upplevelser med något annat, och har velat undvika att gå upp i vikt för har redan några kg för mycket?.

    Har du koll på ungefär när ni ska börja försöka nu, eller är det för tidigt att säga?

    Min senaste ägglossning var enligt clearblues test den 23/7 så vi börjar nog försöka from den 16:e aug. Längtar :)


    Jag förstår hur du tänker. Man vet ju aldrig hur man kommer reagera, viktuppgång blir det ju inte för alla och testa sig fram med olika p medel vill man kanske inte heller.. tycker du kör på de du känner är bäst för just dig när det är dags för skydd hehe:)

    Jag fick min första mens efter ma förra veckan. Var dock bara under en dag sen pyttelite rosa flytningar.. brukar iallafall ha mens i 4 dagar annars. Var hos gyn veckan innan min mens för en checkup o hon sa att ja haft ägglossning. Hade ju hoppats att de tagit sig men verkar ej som de:) vi försöker nog direkt, har bara svårt o hitta min cykel ordentligt efter ma men ska börja med äl test nästa v tänkte jag då jag misstänker att min äl kommer kring den 6te kanske, om mina beräkningar stämmer. Som sagt svårt o veta just nu:) därav är det ju toppen om man kan ha koll på sekretet, kroppen ger sina tecken:)

    Gud va kul! Uppdatera gärna hur det går! Så kul o följa varann här:)
  • Tue 27 Jul 2021 09:38
    #31
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-27 09:30:30 följande:

    Ja, det verkar så än så länge! Sen kan man aldrig veta förstås. Men det finns ju IVF och allt möjligt om det inte skulle gå på naturlig väg.

    Ah okej, får kolla in henne :) jag har oftast trosskydd för att jag inte gillar känslan av flytningar i trosan, så det gör det nog svårare för mig att analysera. Men ibland tycker jag att det verkar lite mer ?glidigt? där nere! :,D


    Nejdå, du kan analysera på toapappret oxå:) haha där ser man! Du har ju lagt märke till de, de är en analys i sig:D
  • Tue 27 Jul 2021 09:41
    #32
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-27 09:34:30 följande:

    Ja, jag tror att hormonspiral borde vara bra för mig. Jag är lite virrig med att komma ihåg tabletter ibland dessutom. Det ska ju vara väldigt lokalt med hormonerna där. Vi får se sen.

    Jag kan rekommendera clearblue ägglossningstest, de är lite dyra, men väldigt tydliga. Enda jobbiga är att man ska testa just morgonurinen, och jag som vaknar några gånger under natten och kissar riskerar att antingen inte kunna testa (man behöver ha hållt sig ca 4 timmar) eller att kissa på stickan vid fyra eller fem på morgonen :D


    Tack för tips! Har bara testat testlagrets innan, ska nog i införskaffa CB oxå för att kanske märka ännu tydligare:) hahha jag vaknar oxå på natten. Blir svårt de där:D men som jag förstått de så bör man ju testa äl iallafall 2 ggr om dagen i o med att testet kan bli starkare under dagen o då kanske man ?missar? stegringen.. därav köpte jag testlagrets sist för dom e billiga och man kan köpa på sig en hel del satt säga haha.
  • Tue 27 Jul 2021 14:36
    #35
    Semlan3 skrev 2021-07-27 11:48:42 följande:

    Ja en kompis sa att när pappret glider upp på ryggen så är det ägglossning på g. Stämmer faktiskt xD


    Hahaha vilken beskrivning. RyggenxD men aa exakt, precis så :D
  • Tue 27 Jul 2021 15:36
    #39
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-27 15:26:00 följande:

    Jag har faktiskt både och hemma, kan vara bra kanske för clearblue är bäst att ta på morgonen som jag förstår det. Det konstiga när jag testade med testlagrets test var att jag började få stegring på morgonen en dag, sen hade jag inget streck alls på kvällen. Sedan någon dag senare blev det starkare igen och så kom stegringen. Mina båda streck blev heller inte precis lika starka. Men på clearblue hade jag först inget och sen en morgon blev det glad gubbe. När man fått den så har man 42 timmar då man har störst chans att bli befruktad. Längtar så tills nästa ägglossning och glada gubbe! :D


    Jag har bara testat testlagrets nu denna gången, men det var lite oklart då det precis var efter mitt ma. Tack för tipset! Alla säger så olika men ska köpa ett cb äl test nu härnäst så får vi se till o ligga vid smiley haha :D
  • Tue 27 Jul 2021 15:38
    #40
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-27 15:27:23 följande:

    Haha riktigt så illa blir det kanske inte för mig! :,D men okej, ska tänka på det, när jag borde ha ägglossning och har kissat och torkar mig, om det är glidigt precis då :)


    Haha glider på ryggen för det inte heller för mig, tyckte mest beskrivningen var rolig :D men när det är genomskinligt, lite extra rinnigt och glidigt då vet jag att det är på G ;)
  • Tue 27 Jul 2021 23:38
    #45
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-27 22:29:08 följande:

    Haha, ja den var rätt kul! :D ska hålla utkik efter den flytningen :D


    Haha lycka till:D
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?