• toughshit

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Har inte börjat än, men följer. Har ett barn sedan tidigare :)


    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-27 09:31:12 följande:

    Det går så bra så! Om du kommer på något som är bra att tänka på inför graviditet och bebisverkstad så får du gärna dela med dig :)


    Det enda jag kan komma på är att jag vet ju att ÄL inträffar ca 12 dagar innan mensen startar.. :')

    Jag gillar den här kalendern för att ha koll på ÄL och mens! (Hoppas att bilden kommer med)

    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-27 22:25:57 följande:

    Det kan variera lite, tror det är mellan 12-16 dagar före eller något. Kalendern verkar intressant :) vad finns för funktioner? Jag har appen Maya, det är nog liknande. Den är helt okej, men har inte provat andra så vore spännande att höra. Maya räknar ut ägglossning baserat på när man får mens, bl.a. :)


    Det gör den här appen också :) Man kan fylla i lite allt möjligt.. När mensen startar/slutar (och typ mängd), symptom för äl/graviditet, om du har tagit äl-test osv :)

    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-28 22:02:51 följande:

    Den verkar bättre än appen Maya! :D I Maya kan man inte skriva in att man gjort ägglossningstest, utan appen räknar ut ungefär när man borde ha ägglossning, men det stämmer inte helt på pricken alltid. Men jag hittar inte appen, sökte efter ?min kalender? som det står på den bifogade första bilden (och kopplade till andra sökord med) både App Store och på nätet. :/


    Jag tror att min mobil har typ "Google översatt" appen själv.. Den hette inte så när jag laddade ner den för flera år sedan. Tror den hette "period calendar" eller nåt.. Här är länk till playbutiken om du har Android:

    play.google.com/store/apps/details
    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-29 14:14:55 följande:

    Jag hittade den! :) nu har jag två appar och två olika sorters äl-test, haha :D


    Haha, vad bra ;D

    Jag fick hem 10 gravtest idag + 1 clearblue digitalt.

    Vilka tester använder ni er utav? Jag beställde från Graviditetskollen, och sen läste jag i nån annan tråd om hur dåliga de ska vara :/ Men de har funkat för mig förr... kanske har blivit sämre?
    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-29 19:51:43 följande:

    Just nu har jag två från clearblue och sedan har jag två av ett märke som heter Tent, de beställde jag från testlagret, och de kan man ta fem dagar före mens, så är sådana för att testa väldigt tidigt. Ska ta test redan denna cykel ifall jag på något märkligt sätt blivit gravid ändå, för ska ju vaccinet snart.

    Jag tror inte de är dåliga från Graviditetskollen, men har inte så bra koll. Tror att är resultatet positivt borde det gå att lita på? Men vet inte alls, någon annan vet nog bättre!


    Ja, alltså det var någon som hade skrivit nåt om att man får spökstreck på.. som grå streck som kan göra en osäker på om det är ett eller två (: Men jag tänker att om man ändå får två färgade streck så borde det ju vara positivt
    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    knyttets skrev 2021-07-30 09:09:26 följande:

    Jag har inte köpt gravtest ännu, tänker att det är lättare att motstå frestelsen att testa före det börjar bli dags då. Men håller som bäst på med ÄL-testen och har inte ännu lyckats fånga ÄL. Enligt appen jag använder borde jag haft ägglossning igår, men testen gav inte utslag. Tänker det vore bra att ha koll på ungefär när under cykeln den brukar komma men man blir ju smått galen av allt testande. Vad har ni för erfarenheter av ÄL-test?


    Nä jag kan hålla mig.. brukar alltid annars ha massor av gravstickor hemma ändå, eftersom jag äter minipiller som tar bort min mens helt D:

    Jag har aldrig använt ÄL-stickor.. Tänkte typ att vi skulle ha sex nästan varje dag sen när det är dags att börja.. :'D
    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit

    Hur ofta har ni sex? Gör ni det mest kring förväntad ÄL eller kör ni bara på? Min karl föreslog sex varje dag i en månad, hahaha!

    "Då borde vi ju inte missa något!"


    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    florens91 skrev 2021-08-02 19:43:10 följande:

    Vi har kört typ varannan dag nu efter mens men nu när det närmar sig ÄL får det kanske bli varje dag haha.. Ni andra då? Vissa säger ju att spermiernas kvalitet blir sämre om man kör varje dag, andra att kvaliteten inte blir sämre - men däremot blir de färre i antal. Är det någon som faktiskt vet hur det ligger till, som inte bara spekulerar (som jag gör)? :D


    Det har jag inte ens tänkt på att de skulle kunna göra :O

    Bra fråga!

    Vi har inte börjat försöka ännu... Men gissar att vi kommer att köra på var och varannan dag. Vi har det rätt ofta som det är D: Bara hoppas att man orkar, haha
    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
  • toughshit
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-03 07:06:55 följande:

    Vi gör nog något liknande, när det står ?kan vara fertil? i min app är det ca en vecka kvar till ägglossning och då blir det varannan dag. Sedan när jag fått glad gubbe på äl-testet så blir det så ofta som möjligt där de två dygnen. Innan dess kanske jag fått en blinkande glad gubbe och då är det också nära så minst varann dag då. :) För mig kommer det inte bli så mycket för njutningen skull just nu. Jag är en sådan som behöver lång tid och det kommer vi inte hinna om vi ska ha sex så ofta på vardagarna. Så målet blir helt enkelt målet? Vi är dessutom mitt uppe o en flytt! XD


    Jag har samma problem. Kan ta väldigt lång tid ibland, och det är inte viktigt för mig att komma varje gång om man ändå har det såpass ofta xD

    Men jag läste också att det bara är en myt att spermierna skulle bli "sämre" eller färre på nåt vis för att man har sex ofta!
    "Did you fall from heaven? Because so did Satan".
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?