• florens91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej! Jag hakar gärna på här :) Jag och min sambo försöker skaffa första barnet och jag ska ha ÄL nu i dagarna, började med ägglossningstest idag. Detta är första försöket (eller egentligen andra då vi bestämde oss för att börja förra månaden, men då missade vi nog ÄL). Kul att följas åt!

  • florens91

    Vi har kört typ varannan dag nu efter mens men nu när det närmar sig ÄL får det kanske bli varje dag haha.. Ni andra då? Vissa säger ju att spermiernas kvalitet blir sämre om man kör varje dag, andra att kvaliteten inte blir sämre - men däremot blir de färre i antal. Är det någon som faktiskt vet hur det ligger till, som inte bara spekulerar (som jag gör)? :D

  • florens91

    Hej! Ett tag sedan jag var här nu! Jag blev gravid på första försöket men fick idag ett väldigt tidigt missfall, två dagar efter plusset.. så jag hoppar in här i tråden igen. Är det någon här som fått missfall och blivit gravida ganska snart igen? Jag är så ledsen men också ?glad? för att det hände nu och inte senare. Hoppas alla plussar snart <3

  • florens91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-22 18:23:32 följande:

    Skickar en styrkekram! <3 har hört att det kan gå ganska snabbt att bli gravid igen efter missfall, vet inte riktigt varför, men något med att livmodern kanske gjort sig redo? Skönt att du kan se det som positivt att det blev ett tidigt missfall. Du hade kanske inte riktigt hunnit vänja dig vid tanken och börjat planera alltför mycket framåt tänker jag. Jag tror tidiga missfall är vanliga, vissa märker inte det, har jag hört, utan det verkar kanske som en vanlig mens. Om jag verkar prata om saker jag inte har koll på, förlåt, jag vill gärna stötta och säga rätt saker, men jag har inte vad jag vet varit med om missfall själv. Men kan ändå förstå att det måste kännas jobbigt.


    Tack så mycket för ditt svar och för din omtanke, det värmer <3 Hoppas att det stämmer att man kan bli gravid ganska snabbt igen :)
  • florens91
    hurtänktedunu skrev 2021-08-22 19:05:13 följande:

    Beklagar missfallet. Blev också gravid på första försöket i juni och fick missfall v11 då bebis dött v8. Så nu ska vi köra på snart igen. Har googlat ihjäl mig och många verkar bli gravida snabbt efter ett mf. Det har hållit mitt mod uppe.


    Åh, det var tråkigt att höra? Håller tummarna för att du blir gravid snabbt nu igen :) Får jag fråga, blödde du ut allt själv eller fick du uppsöka vård?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?