• Wed 4 Aug 2021 19:51
    795278 visningar
    8602 svar
    +1
    8602
    795278

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Vi ska också börja försöka nu i augusti, barnlängtan har verkligen blivit påtaglig nu men jag ville vänta tills efter sommaren, känner dock att jag vill bli gravid NU och börjar redan stressa upp mig för att längtan kan bli långvarig och resan tuff. Jag är 30 år och min sambo 31.

  • Wed 4 Aug 2021 21:12
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-04 20:37:33 följande:

    Välkommen! :) Känner verkligen igen känslan! Blir rädd att vi ska få problem liksom. Tog tidigt grav-test idag fastän vi använt kondom för hade sån huvudvärk och tolkade det som symtom, börjar nog bli lite galen. Det var förstås negativt!


    Gud ja, har redan trott att jag varit gravid 2 gånger i somras fast vi inte legat i närheten av ägglossningen (enligt flo). Ska börja med äl test nu efter min mens dom väntas komma om en vecka. Kul att följas åt!
  • Thu 5 Aug 2021 17:57
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-05 16:32:34 följande:

    Tycker clearblue är enkla och bra, provade förra perioden bara för att se så att jag faktiskt har ägglossning (min vanliga noja). Kissar också ofta, är lite jobbigt att behöva hålla sig när man vaknar typ kl fyra på morgonen (klockan ringer 6.30 och man ska ju helst ha hållit sig i fyra h då) alternativt gå upp och kissa på stickan och vänta, fast man kan faktiskt läsa av resultatet när man vaknar igen sen! XD

    En fråga till er alla i tråden: Är det många i er närhet som vet att ni ska försöka skaffa barn? Jag känner att det känns konstigt att berätta om det, vet inte riktigt varför (för privat kanske, eller ev läskigt att jinxa), men känns samtidigt lite ensamt. Är därför glad att jag har er här :) mina systrar har barn och det känns konstigt på något sätt att umgås med dem och som att de antar att vi inte försöker (kanske t.o.m tror att vi inte kommer försöka) skaffa barn. Eller de tror ju att allt är som vanligt. När (eller om) det väl blir en graviditet kommer jag nog berätta

    ganska tidigt. Ush, känns som att jag blir ledsen av att snart få mens. Har varje mens känt att det känns fel att få mens (fastän vi inte ens börjat försöka än) och att jag mycket hellre vill vara gravid. Besväras så av mensen också, med kraftig värk, nedstämdhet och trötthet. Är det någon som känner igen sig eller säger jag konstiga saker? Behövde få ur mig det här bara?


    Nej vi har inte talat om för någon om att vi ska börja försöka, eller ett par vänner till mig som har frågat har jag sagt "vi vill kanske ha nästa år" men till familjen har jag inte sagt något. Vi kommer nog vänta med att berätta tills ek eventuellt graviditet eller i värsta fall om de går så långt att vi behöver ta hjälp om ett år, då kanske man känner att man vill öppna upp. Däremot kanske fler kan ana att det snart är dags med tanke på vår ålder och vår livssituation där vi har stabil ekonomi och jobb och nyligen flyttat till större. Känner för tillfället ingen som helst anledningen eller lust till att berätta (om ingen frågar) att verkstan har dragit igång, däremot kul och intressant att få tips och pepp genom den här "gruppen" :)
  • Fri 6 Aug 2021 13:03

    Min mens beräknas den 10/8 och när den är slut så är planen att vi kommer ligga varannan dag fram tills mensen månaden därpå. Kommer för första gången att köra clear blue äl test och kommer eventuellt att ta lite högre dos d-vitamin om jag (förhoppningsvis) får positivt på äl testen. Hur gör ni andra när de närmar sig ägglossning, tips vad som eventuellt kan öka chanserna? Någon som har koll på hur hög d-vitamin dosen kan/ska vara?

  • Sun 8 Aug 2021 11:31
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-06 16:12:30 följande:

    Låter som en bra plan! :) Har ingen koll på det med d-vitamin, ökar det chansen för graviditet? Jag tror inte jag kommer tillrätta något mer än folsyra än, men om det tar lång tid får jag ta till något.


    Tror inte det finna någon forskning eller så som bevisar att ett extra d-vitamin skulle öka chanserna men jag har läst en del om det och personer som tagit en rätt "stark dos" i samband med ägglossningen och därefter blivit gravida, kan ju vara ren slump också kanske.
  • Mon 9 Aug 2021 09:32
    johanna1992 skrev 2021-08-09 08:42:37 följande:

    Tjoho, imorgon börjar jag testa med digitala CB!


    Kul och spännande! Kommer du att ta testet på morgonurinen? Läst att just CB rekommenderar det medan andra test vill att man tar 10-20, tycker själv de är lite knepigt. Ska själv börja testa nu till helgen, har både CB och rfsu (rfsu testade jag förra månaden men tror att jag började för sent pga bortrest, fick inget positivt test, hoppas iaf de berodde på det).

    Lycka till!
  • Mon 9 Aug 2021 19:23
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-09 17:41:29 följande:

    Så spännande! Tror att min mens är slut nu, blev mycket kortare än vanligt. Börjar testa på lördag, ska försöka ligga varannan dag fram till glad gubbe och därefter så ofta vi orkar XD känns lite märkligt för vi brukar bara ha sex på helgen när vi jobbar i veckorna. Undrar hur det kommer påverka relationen.

    Googlar ni mycket om graviditet, statistik osv? Jag gör det, men är nog inte så bra egentligen.


    Ja jag har googlat alldeles för mycket i sommar, började nog i och med att jag såg "Var fan är storken" och efter det ett danskt program på SVT kring ofrivillig barnlöshet som jag insåg att det inte alls är självklart att få barn och började då googla på hur man kan öka chanserna. Jag har även googlat mycket på tidiga graviditetssymptom då jag både i maj och juni fick för mig att jag eventuellt kunde ha blivit gravid. Från början var tanken att ta de lite som de kommer men nu är jag rädd att stressen och kanske en viss ångest som kommer med stressen kommer göra de svårare för oss att lyckas (om nu övrigt skulle vara bra).

    Min mens kom 2 dagar tidigt, minns knappt att de hänt så jag kommer troligen också börja med ÄL test i helgen eller strax efter. Lycka till med dina tester!
  • Tue 10 Aug 2021 10:30
    Meemelie skrev 2021-08-09 22:34:50 följande:

    Det ska ju tydligen hjälpa mot trötthet, men jag vet inte. Märker absolut ingen skillnad av att ta tabletten, känner mig precis som vanligt!


    Jag har läst väldigt lite om rosenrot men blev lite "rädd" när jag läste att de kan påverka ens cykel, tänker att om man nu har en regelbunden så kanske det är dumt att ändra på den. Är de något du upplevt eller läst om innan du började med rosenrot?
  • Tue 10 Aug 2021 15:51
    AnnaU1991 skrev 2021-08-10 13:35:05 följande:

    Följer gärna denna tråd (mitt första inlägg på familjeliv). Jag och min man har försökt skaffa barn i 9 månader. Jag behöver be om råd? Jag har tid bokat för första dosen vaccin imorgon men är orolig för att det ska påverka kroppen negativt i och med att vi försöker skaffa barn. Hur ska jag tänka? Läste någonstans om att de som ska påbörja IVF behandling måste vänta två månader efter vaccindos..


    Jag tog min första vaccindos i juli och har haft min mens som "planerat" efter det, kommer ta min andra dos på måndag ungefär då som min mens är slut, sen hoppas jag på ägglossning några dagar efter det. För mig känns de bra att få vaccin innan en ev graviditet och förlita sig på att det inte ska påverka fertiliten.
  • Wed 11 Aug 2021 09:53

    Mycket fokus ligger ju på oss tjejer men för att bli gravida behöver vi ju dugliga spermier, någons partner som gör/äter något extra för att maximera spermiekvalitén?

    Jag har fått min sambo att börja ta lite vitaminer, han kör någon multivitamin för män. Samt att han ska sluta snusa nu i dagarna (snusar dock tobaksfritt men inte nikotin). Nu har vi ju inte börjat försöka, om 6 månader eller så och vi inte är gravida än kanske man vill ta till fler åtgärder men tänker ändå bra vara förberedd, förändringar sker ju inte över en natt.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?