• Zandra35

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Chilins skrev 2021-09-05 20:06:26 följande:

    Jag ser ju att det är några som plussat - stort grattis till er!! Jag har en fundering för er som är gravida nu eller som varit gravida tidigare, det är mitt första försök med bebis nu så jag har ju ingen koll.. vi prickade ägglossning några dagar före och samma dag som glad gubbe på clearblue förra veckan och beräknad mens är 14/9 så ännu ett tag bort. Ikväll har jag en molande värk i nedre delen av magen. Litegrann. Knappt märkbart men ändå är den där. Jag undrar om man kan märka av en eventuell graviditet såhär snabbt? Vad har ni haft för symptom som tidigast? Jag har inga känningar i brösten eller så, enbart molande värk i nedre delen av magen. Ett plus vore nästan osannolikt för mig känns det som, jag är så beredd på att det inte kommer ta sig på första försöket men man vet ju verkligen aldrig..


    Jag fick molvärk 15 dagar efter ägglossningen så det räknas väl som ?tidiga? symptom skulle jag tro.
  • Zandra35

    Hejsan,

    Jag är ny här på familjeliv och hittade denna grupp nyligen. Jag och sambon har försökt bli gravida ett bra tag. Jag har haft stora problem att hitta min ägglossning. Jag har hittat den med hjälp av CB monitor 1 gång på 9månader och då blev jag gravid. Tyvärr blev det ett tidigt MF i v 5 (i aug) så nu försöker jag återigen hitta ÄL. Har bara fått stegring men inte ?maximal/fast gubbe? så nu känns det verkligen som att det är något fel med min ÄL och jag inväntar därför mens nu. Jag är i övrigt 35år, inga barn sen tidigare och försökt sen dec 2020. Följs väldigt gärna åt! Så skönt att kunna bolla i en sån här grupp.

  • Zandra35
    Bez skrev 2021-10-05 09:07:12 följande:

    Stort Grattis till alla plus i tråden så kul!

    Själv har man varit lite off efter mensen kom men nu är det äntligen äl vecka igen.

    En fråga ni som kör med clearblue med blinkande gubbe, testat med äl tester och nc 4 cyklar och min cykel är väldigt regelbunden körde clearblue förra månaden och fick då blinkande gubbe 5 dagar innan fast. Den här gången fick jag blinkande först idag vilket blir 2 dagar innan om äl kommer samma som den gjort tidigare gånger. Brukar de skilja om man har regelbunden cykel eller är de induktion på att äl kommer komma några dagar senare den här månanden? Brukar man lixsom ha lika många blinkande gubbar inför eller är de helt olika månad till månad?


    Jag kan ena månaden få fast gubbe direkt medan jag nästa månad får blinkande gubbe 5-10 dagar i sträck. Kroppen är ju rätt unik så min upplevelse är att det olika från månad till månad för de flesta.
  • Zandra35
    Dalarna91 skrev 2021-10-06 14:51:38 följande:

    Om jag känner mig själv så kommer jag inte kunna hålla å inte ge den nu.

    Skulle du gett din killen boken innan du blev gravid? Eller använda all styrka till att inte ge den än.


    Jag inhandlade gravidtights direkt när jag blev gravid men fick sedan missfall. Vi har försökt 1år utan framgång så med facit i hand skulle jag absolut inte inhandla något eller ta ut något i förskott. Har flera vänner som fått 2-3 MF och nu står i kö för IVF så det finns ju aldrig några garantier tyvärr.
  • Zandra35
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-06 21:32:32 följande:

    Det är klokt som du säger att inte ta ut något i förskott. Jobbigt när man så gärna vill börja förbereda. Jag hoppas att du blir gravid snart igen, du kommer få användning för de där tightsen en dag! :) <3


    Tack så mycket <3 Det är jag med övertygad om. Vårt problem är att jag inte har ägglossning. Trots stickor, temp, fertilitetsmonitor så hittar den ingen. Endast 1 gång och då tog det sig direkt. Bara att vänta på att få tid på fertilitetskliniken så man kan få hjälp med ägglossningsstimulering. Roligt att så många plussar snabbt i gruppen dock :) Det ger hopp.
  • Zandra35
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-07 11:38:06 följande:

    Förstår att det känns jobbigt att inte ha hittat ägglossningen. Men att det blev en gång är ett gott tecken :) Det finns så mycket man kan göra idag för att få hjälp att bli gravid. Är det kötid för att komma till fertilitetskliniken?

    Ja, det är kul att många fått plus redan :) alla längtar ju så mycket,så jag blir lite extra glad för allas skull.


    Alltså man måste aktivt ha försökt 1år för att få en utredning på fertilitetsklinik. Har man sedan fått ett MF så måste man vänta ytligare 6mån innan man får ställa sig i kö. Har ringt så många barnmorskor/vårdcentraler men upplever att jag får noll hjälp. Så nu har jag bokat tid på en privat, snordyrt. Men jag känner att det är värt det för att få hjälp med en stimulering iomed att jag är övertygad om att det är där problemet ligger. Trodde aldrig jag skulle hamna i den här karusellen men här är man nu. Nånstans går jag ändå och hoppas att mina stickor har missat äggl och att mensen ska utebli nästa vecka. Hehe
  • Zandra35
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-07 14:54:27 följande:

    Jag visste inte att det var så strikt. Tycker man får bilden att det finns så mycket kan lösas med dagens teknik. Borde ha tänkt ett steg längre kanske, det är förstås många som behöver hjälp och då blir det väl mycket väntan. Hoppas att det blir ett plus nu så ni slipper gå privat, men annars är det ju ett bra alternativ. Synd att det är så dyrt dock.


    Taack!:) Håller tummar & tår!
  • Zandra35
    senapp skrev 2021-10-07 14:55:26 följande:

    Trodde heller aldrig att jag skulle hamna i denna karusell. Blivit gravid på första försöket två gånger och nu händer absolut ingenting. Har också gått privat och visst är det dyrt men jag skulle inte palla att inte göra något på flera månader.  Och så hoppas man jättemycket fast man vet att man inte borde <3 Har du koll på alla andra tips för att få igång ägglossning? Tänker på typ inositol, kost, osv.


    Åh, frustrationen! Hur länge har ni försökt? Jag har för en tid sedan slutat helt på koffein. Har testat rosenrot denna månad men hittade ingen äl ändå. Läser väldigt mycket och följer konton på IG gällande fertilitet. Äter alla rekommenderade kosttillskott sen långt tillbaka och sambon får varken basta eller ha laptopen i knät hahah! Men alla tips är välkomna :))
  • Zandra35
    senapp skrev 2021-10-07 15:10:28 följande:

    Amen jag vet! Försökt i 10 månader nu, ni då? Fick ett MA i v 11 som tog mig otroligt hårt, och finns liksom ingen annan lösning att komma över det än att bli just GRAVID såklart. 

    Jamen då läser du redan allt. Äter också miljoner tillskott och har slutat med koffein sen typ maj :'( Nu även socker och gluten. Man gör så mycket knäppa saker alltså. Har du PCOS?


    Jag kan bara föreställa mig sorgen man hinner ju bygga upp så mycket förväntningar på nolltid trots att man tänker att man ska va chill. Jag är så tacksam att det va ett tidigt MF, v 5 men eftersom vi hade försökt 8mån så blev jag otroligt tom och ledsen. Som du säger, det ända som hjälper är graviditet!! Jag vet inte om jag har PCOS, tror inte det för jag har regelbunden mens men man kanske kan ha det ändå. Har du? I november nu blir det 1år för oss. Jag tycker det är så orättvist på nå vis, har en bra livsstil, tränar lagom, äter varierat, undviker sådant man ska osv osv osv.... sen jobbar jag inom beroendevården och ser kvinnor som går på heroin och bli gravida på löpande band. Man får försöka att inte bli bitter.

    Har ni tänkt söka hjälp/utredning när det gått 1år?
  • Zandra35
    senapp skrev 2021-10-08 10:41:46 följande:

    Vet inte hur stor roll det spelar med de där veckorna. Det är ju ändå ett barn i ens huvud liksom. Även om det är i v 5, särskilt efter så många månaders försök. 

    Jag tänkte på PCO eftersom du inte har ägglossning, visst var det så? Jag har inte det, men har ett högt AMH och typ tendens till PCOS. Jamen det känns ju vansinnigt orättvist när man gör allt "rätt". När har du din tid till gyn? 

    Jag har redan testat letrozol nu några månader, så om det inte tagit sig efter ett år, då blir det fan IVF tror jag. Orkar inte vänta, orkar inte må dåligt längre. Så kommer nog boka tid i januari. Kostar otroligt mycket pengar eftersom vi har ett barn, men finns inget jag hellre lägger pengar på inser jag 


    Det är mycket möjligt att jag har, det är därför jag vill komma iväg och göra en utredning. Hur har du fått konstaterat dessa saker? Att du har tendens till PCOS och högt AMH? Min upplevelse är att man inte får hjälp inom vanliga vården utan specialistvård å där får jag som sagt ingen hjälp förens efter 1år. Samma med letrozol, fick du den hjälpen privat? Och det funkade alltså inte? 100% att man kör IVF om man är berättigad den hjälpen. Där tvekar jag inte en sekund. Vill bara bli gravid! Ska till gyn 22/10. Så hoppas de inte hittar något avvikande, superorolig! Förutom möjligen östrogenbrist då för då finns det väl hyfsat bra åtgärder.
  • Zandra35
    senapp skrev 2021-10-08 15:13:30 följande:

    Det mesta går ju att göra något åt! Min gyn sa att de älskar ägglossningsstörningar för ÄL är oftast så lätt att trigga. Men letrozol har inte funkat för mig hittills. 

    Jag har trixat och tjat mig in i vården på olika ställen, men hos vanliga gynekologer (privata med region-avtal). Jag är en sjukt jobbig patient  Har inte gjort en fertilitetsutredning men gjort allt som ingått i det typ. Men letrozol har jag faktiskt fått utskrivet av en nätläkare, tveksamt om man får göra så men jag har inga problem med det. Fick dock betala blodprover själv. Har också betalat några extra blodprov själv men det är inte så dyrt.


    Tycker också att jag är en jobbig patient men tydligen inte tillräckligt haha ;) har faktiskt snackat till mig en gynundersökning senare i okt genom att säga att jag misstänker PCOS. Men vet ju inte hur mkt dem kollar så därför bokade jag privat oxå där jag specifikt har bett om hjälp med ägglossningsstimulering. Skojade faktiskt med sambon för ett tag sen att jag skulle köpa letrozol på svarta marknaden. Inte för att jag vet hur det skulle gå till men ändå.... kanske gör något liknande efter att jag fått lite mer konkreta svar efter gyn.

    Men va less jag blir att det skiljer sig så mkt. När jag ringer VC/barnmorska å säger att jag inte hittat den på ett år och ber om ultraljud/blodprov så fattar dem inte ens va jag menar å säger att sånt kan vi inte göra här. Trots att det står tydligt på 1177. Har du några tips & trix att bjuda på? : D
  • Zandra35
    Avokado92 skrev 2021-10-12 09:49:49 följande:

    Nu kom de bruna flytningarna jag har nojat över - så det här slutar väl tyvärr i ett missfall till. Typiskt. Nu är det svårt att vara positiv, tankarna på att jag kommer bli den här stackars barnlösa personen sköljer över.

    Men nej, vill verkligen inte tycka synd om mig själv. Är bara mf nummer 2 - än finns det hopp. Påt igen då!

    Uppdaterade aldrig bim-listan med mitt plus pga just det här, är svårt att bli glad för det precis efter ett missfall - iaf för mig. Jätteledsen för att jag är neggo här nu, jag kommer snart med tillbaka med ny energi igen :D jag lovar! Det här ska lösa sig det med.


    Be inte om ursäkt för att du är negativ. Den här resan är tuff för många. Det är okej att känna hopplöshet & vara ledsen. Man vill ju så himla mycket <3 fick MF I augusti efter 9 försök och har varit väldigt nedstämd sista tiden pga utebliven ägglossning. Men det hjälper att ventillera så det är väl därför vi har såna här forum. Allt är inte en dans på rosor hela tiden. Sen behöver det ju inte innebära MF heller, håller verkligen tummar och tår för dig! : )
  • Zandra35
    Sophiee92 skrev 2021-11-02 07:09:54 följande:

    Hej alla,

    Ville bara dela några tankar med er. Känns så skönt att vi har ett sånt här forum där vi kan dela allt och lite till kring våra försök att få barn. Jag har inte skrivit något på väldigt länge men är inne här varje dag och läser era inlägg :) det är verkligen tröstande att kunna se att det finns så många fler med samma tankar och erfarenheter som än själv.

    Jag och min man är inne på vårt tredje försök nu. Han har ett barn sen innan och jag har läääänge uttryckt min längtan till att Vi ska börja försöka få ett barn tillsammans. Han tyckte i mer än 2 år att jag "tjatade" och tillslut satte han själv startdatumet till hösten 2021. Så nu är vi äntligen här! Tyvärr går jag också ibland i tankar att "vi skulle börjat tidigare..." och "tänk om det är något fel på mig...", men försöker verkligen till det yttersta att skjuta undan dom tankarna just nu då det ju faktiskt inte finns något att oroa sig för i stunden. Som många av er redan skrivit här så finns alltid IVF och så skulle behövas. Tror att allt löser sig tillslut på något vis.

    Jo, häromdagen var jag inne i "den stora Rosenrots tråden" och läste så många solskenshistoria att jag kände att jag bara måste prova detta jag med. Ge min ägglossning en liten skjuts liksom. Börjar nu när mensen kommer (om jag inte är gravid). Får se om det gör något skillnad!


    Jag provade rosenrot första gången min förra cykel för att jag haft utebliven ägglossning. Fick ingen ägglossning samt att min mens uteblev helt, har ALLTID haft regelbunden mens. Har läst ganska många som fått förlängd cykel också. Så nu vill jag absolut inte testa det igen. Jag var rätt desperat efter att göra något eftersom jag endast haft ÄL 1 gång på ett år. Så om du inte har problem med din ägglossning så vill jag bara säga att det kan göra skillnad även åt fel håll.
  • Zandra35

    Hej alla!

    Jag blir inte klok på min kropp och hoppas någon här kan dela lite med sina erfarenheter. Jag slutade m p-piller för 1år sedan och började direkt med ÄL-stickor från CB. Blev ofta blinkande gubbe men slog aldrig över till fast. 8mån senare införskaffade jag en fertilitetsmonitor och på första cykeln fick jag maximal på ÄL - CD19 (har cykel på 32-33dgr). Och blev gravid! Tyvärr med tidigt MF v5. Återigen utebliven ägglossning månaderna efter. Nu slutade jag med koffein å började boosta med d-vitamin och vips så fick jag maximal tidigt igår morse till min STORA LYCKA. Men nu är jag väldigt osäker på om jag verkligen har ägglossat för jag har NOLL flytningar. Inte vattniga, äggvite utan ingenting. : ( då jag aldrig haft ägglossning så har jag liksom inget att jämföra med, alla vänner pratar om hur tydligt de känner av när de ägglossar och att det bara är att kolla av flytningarna. Har alla detta lr har någon erfarenhet av liknande? Kan tillägga att jag aldrig har pms så som värk, ömma bröst osv heller så kanske har detta nått samband...jag tempar sen 2mån också men än har jag inte fått en temp-ökning. Det står ju att ägglossningen sker 24-36h efter att äl-stickor ger utslag i form av fast gubbe typ? Brukar ni få flytningar inför äl eller snarare på tidpunkten då äl sker? Så tacksam för svar. Blev ju så glad när jag trodde jag äntligen hade ÄL.

  • Zandra35
    piiiggeliiin skrev 2021-11-02 18:46:33 följande:

    Mitt tips är att du kollar på Vulverine (Jennys koos) webinar om östrogenbrist, tycker det låter som det vad gäller dina symtom och det är relativt enkelt att åtgärda :) 


    Jag följer henne sen en tid tillbaka därav jag slutat med koffein och kör superdos av d-vitamin innan äl. Det verkar vara väldigt positivt för mig eftersom ägglossningstesterna ger utslag på ÄL as we speak : ) bara att jag inte vågar lita på dem iomed noll flytningar.
  • Zandra35
    Sophiee92 skrev 2021-11-02 19:50:14 följande:

    Tack för ditt inlägg! Vad tufft med endast ÄL en gång på ett helt år :(... Jo jag har läst om några som fått förlängd cykel men kanske borde ta dessa varningar på lite större allvar innan jag provar RR själv. Jag har inga bekymmer med min ägglossning (om jag ska tro NC och mina tempohöjningar) och har i princip så regelbunden mens som går att ha. Får nog fundera några varv på detta. Får jag fråga hur länge du åt RR din förra cykel?


    Jag åt från dagen jag fick mens och 14 dagar framåt. Köpte hem både RR och Inositol som också ska vara bra för ägglossningen. Har dock inte testat den sistnämnda och vet inte om jag vill nu när hela cykeln blev helt åt fanders. Hört talas om Inositol? Det är såklart upp till var och en men om du har en regelbunden och fin cykel så. Förstår att man vill att det ska ta sig så fort som möjligt men när kroppen fungerar som den ska kanske du bara få ha lite tålamod med den hehe. Jag skyller på att jag kände mig desperat efter 11mån ; )
  • Zandra35
    LillaSam skrev 2021-11-02 20:16:34 följande:

    Att få positivt på ägglossningstester är ju dock tyvärr ingen garanti att ägglossning kommer ske utan det är bara hjärnan som vill att kroppen ska ägglossa. Jag får ofta positivt på ägglossnigntester (med fast gubbe) men tyvärr ingen ägglossning ändå efter att jag slutade med p-piller i januari. Hoppas det inte är fallet för dig!!


    jag läste just att så var fallet men eftersom jag endast fått maximal en gång tidigare och då blev gravid vill jag gärna tro att det är ett positivt tecken. En remiss är skickad till kvinnoklinken för utredning för PCO så tids nog får jag väl någon form av svar vad som är ?fel?. Men just nu ville jag mest kolla av om man kan ha ägglossning utan tydliga symptom så som vattniga flytningar. Men tiden får väl utvisa även det hehe
  • Zandra35
    LillaSam skrev 2021-11-02 21:07:45 följande:

    Ja vi får såklart hoppas att det är ett bra tecken för dig! Jag är också under utredning för PCO, ska dit om ca en månad. Men jag tror snarare att jag har vad Jenny Koos kallar för post pill PCO då min cykel var som en klocka innan jag började med p-piller för 12 år sedan. Får se vad gyn tycker om den idén ;) de verkar ju inte vilja prata så mycket om biverkningar av p-piller?


    Min upplevelse är att vården inte vill hjälpa till med typ nånting vad gäller fertilitet utan hänvisar till att söka till fertilitetskliniken efter 1år. Har verkligen armbågat mig fram i månader för att ens få en gynundersökningen. Vad betyder post pill? Hur länge sedan var det du slutade med p-piller? Hoppas verkligen du får hjälp!
  • Zandra35
    piiiggeliiin skrev 2021-11-02 18:46:33 följande:

    Mitt tips är att du kollar på Vulverine (Jennys koos) webinar om östrogenbrist, tycker det låter som det vad gäller dina symtom och det är relativt enkelt att åtgärda :) 


    När jag läser om symptom vad gäller östrogenbrist är det inget som stämmer in på mig bortsett från utebliven ÄL. Jag har inte små menstruationer, sömnbrist, torrhet, lät för infektioner heller som Jenny menar är symptom. När du skriver att det är lätt att åtgärda vad tänkte du på då? Såg bara att jenny rekommenderade att avstå löpträning, koffein å att äta fet man. Dem grejerna gör jag redan men tyckte det var ganska luddiga rekommendationer så tänker om det var något mer specifikt du hade snappat upp?
  • Zandra35
    LillaSam skrev 2021-11-03 07:09:57 följande:

    Har verkligen samma erfarenhet. Gick provat och betalade 1800kr för att inte få hjälp med något alls? men har tillslut efter att ha mailat runt typ alla kliniker i Skåne fått prata med en jättetrevlig kvinna som bokade in oss, får hoppa att gynekologen på samma ställe också är bra. Jag slutade med p-piller vid årskiftet, så 10 månader sedan. Även om

    Vi inte ville börja försöka fören vid midsommar så ska vi säga att vi ville direkt när jag slutade för då har vi nästan försökt i ett år. Post pill PCO menas att det är p-pillerna som skapat obalans i hormonerna och att det är det som är problemet, inte något naturligt problem med kroppen. Många av våra hormoner rubbas tydligen när vi går på p-piller. Tex fick jag ca 6 månader efter jag slutade jättemycket problem med acne som jag aldrig haft förut. Det beror på att testosteron som varit nerkört i botten med yaz tex som jag tog, återhämtar sig efter några månader utan p-piller och skjuter då i höjden. Detta kan också leda till utebliven ägglossning mm


    Jag läste på lite igår just om det, efter att ha läst hos Jenny Koos kommer jag aldrig mer äta p-piller. Det är ju rent av förjävligt hur man ställer in unga tjejer på detta som medicin för oregelbunden mens, acne osv. Så var det för mig. Dem glömmer att berätta om biverkningarna liksom. När jag ringde en barnmorska i sthlm i höstas och frågade om jag skulle sluta med p-piller tidigare iomed att man hört att kroppen kan ta lång tid på sig för att komma tillbaka så sa hon bestämt nej! Du ska sluta när du vill bli gravid. Snällt gjorde jag som hon sa. Tycker dock den borde ha kommit igång nu eftersom det är 1år sedan. Men men... har också bokat in mig på privat ultraljud för att få se om jag har ett pärlband som med PCO eller hur det ser ut generellt. Synd att det ska kosta så mkt bara. Tyvärr måste vi även vänta 6mån efter mitt MF innan vi får hjälp med en utredning via fertilitetsklinik. Tack för svar & lycka till!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?