• slo92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej! Hoppar också in i tråden, kul att följas åt.

    Jag är också 28 år, jag och min sambo har egentligen pratat om att skaffa barn ända sen i våras, men bestämde oss för att vänta tills efter semestern. Jag tog ut spiralen för två veckor sen och fick mens samma dag (som planerat). Fick min andra vaccindos i måndags och tror att vi lyckades pricka in ägglossningen i tisdags, vet ju dock inte riktigt hur menscykeln kommer vara nu efter spiraluttaget. Det är första barnet för oss och känns väldigt nervöst, skulle vilja vara lite mer avslappnad och ta det mer som kommer men kan inte sluta tänka på det!

  • slo92

    Det var hormonspiral! Det kändes som att ägglossningen var på g redan i söndags men ville vänta tills jag fått vaccinet först, men kanske egentligen inte spelar nån roll om man inte ens hunnit bli befruktad liksom. Vi hann bara försöka en gång under denna period så tror nog onte

    inte att det tar sig denna gång ändå.

    Nej precis det känns märkligt att det finns något som upptar ens tankar så mycket men inte pratar om det med någon... Vill inte prata om ägglossning osv för mycket med min partner heller för känns som att han blir lite stressad av det, och man vill inte heller säga det till ens vänner.

  • slo92
    Kiwikiwi skrev 2021-08-12 10:00:26 följande:

    För mig blir denna månad den första att ta ägglossningstest "på riktigt", testade ett par förra månaden men tror de vart för sent i min cykel. Ungefär när brukar ni som tagit test tidigare, hur många dagar efter mens (mensen start eller slut, vet inte hur man räknar). Jag har flera appar som beräknar min cykel så jag har lite koll men vill testa ordentligt nu för att se att jag faktiskt har ägglossning, märker inte av några symtom.


    Jag testade faktiskt ägglossningstest (rfsu) nu under första försöket bara för att se om den kommit igång. Jag har de senaste månaderna haft en kort menscykel på 26 dagar och jag testade då dag 9 och fick ett svagt streck, men fick ett starkare streck när jag testade på kvällen dag 10. Strecket var dock inte precis lika starkt som kontrollstrecket men nästintill... Så vet inte riktigt om jag ska tolka det som att det var positivt eller inte. Men det brukar ståpå förpackningen vilken dag man bör testa utifrån hur lång ens cykel är.
  • slo92
    Kiwikiwi skrev 2021-08-14 14:31:48 följande:

    Ja det är jättesvårt, jag har ägglossning nu till nästa helg och helgen därpå ska jag iväg på en weekend med vänner och kommer högst troligt att dricka då, kommer att hålla de nere och inte festa järnet så men kommer säkert dricka ett par glas vin. Självklart vill jag inte riskera att skada ett eventuellt foster men samtidigt känns de "konstigt" att vara nykterist ett år ifall man kanske är gravid (innan de är möjligt att testa). Har läst så olika, vissa påstar att under de första veckorna är det ingen fara att dricka då fostret inte får sin näring från moderkakan, eller något liknande har jag läst. Lite svårt ämne att skriva om tycker jag utan att låta som oansvarig..


    Tycker också det är svårt med alkoholen. Jag ska på födelsedagsfest om en vecka och har beräknad mens på torsdagen därpå. Det finns ju tidiga gravtest man kan ta 6 dagar innan beräknad mens men jag har läst att det provsvaret kan förändras så vet inte om jag vågar dricka på festen ändå i fall det skulle vara negativt. Man fattar ju att det är bäst att helt avstå men precis som ni andra säger, tänk om det är jättelång tid att bli gravid då känns det ju lite segt att inte ens kunna ta ettt glas vin under den här tiden...
  • slo92

    18/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)

    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)

    26/8 slo92 (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)

    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, för

  • slo92
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-20 05:49:27 följande:

    Fick fast smiley (clearblue) nu på morgonen. Vi hade sex igår kväll och ska ha ikväll också hade vi tänkt och så mycket vi orkar i helgen. Men jag läste att man kan testa fler gånger på dagen när man fått blinkande smiley. Jag har ju inte gjort detta. Men lite nojig att jag egentligen borde ha fått fast gubbe sen igår kväll och jag missat någon viktig tidpunkt och att vi dessutom ska ha kortare tid kvar. Men vi har ju haft sex varannan dag sedan i söndags. Borde väl funka? :)


    Det tror jag definitiv räcker :) håller tummarna att det blir nåt!
  • slo92
    Kiwikiwi skrev 2021-08-20 08:20:36 följande:

    Precis så gick mina tankar, jag har kört med de rosa testen men när jag fick glad gubbe på morgonen tänkte jag också "tänk om jag haft glad gubbe sen igår em" eftersom jag också testat på morgonen bara. Vi låg då i stress innan jobbet och sen låg vi dagen efter, sen har vi inte legat mer. Jag är besviken att de redan nu känns som jag får tjata/påminna om att vi behöver ligga nu för att öka chanserna. Kommer kanske mer naturligt på kvällen men nu med den glada gubben har jag inte velat vänta 14 timmar till ifall de skulle blir för sent. Någon som känner igen sig? Har pratat med min sambo att jag inte vill känna mig tjatig men han är också lite "blyg" kring ämnet.


    Jag kan känna igen mig. Min sambo blir jättestressad av pressen att man måste prestera och låser sig då helt (fast vi precis börjat försöka) . Vi har därför bestämt att ha en mer låg profil och jag ska inte tjata om när ägglossningen är utan bara försöka ta mer iniativ själv under den perioden. Samtidigt lite jobbigt för mig som gärna vill öka chanserna men måste ju respektera att sambon blir stressad av "måstet". Dock har vi ju precis börjat försöka så vi är inte så stressad än, ni kanske har försökt längre och då känner man säkert annorlunda
  • slo92
    Bez skrev 2021-08-21 14:10:44 följande:

    Börjar närma sig BIM! Har haft lite molnvärk varje dag sen nån dag efter äl och spänningar i brösten lite då och då. Inte egentligen mer än inför mens annars men kom så tidigt den här månaden? Imorse såg jag att jag hade en hel del tydliga och spruckna blodkärl under brösten och de känns större och tyngre än vanligt. Va tror ni kan de va ett tecken?


    Spännande! Håller tummarna att det är tecken på graviditet! Jag har samma bim som du men har absolut inga gravsymtom alls, bara mina vanliga pms-symtom som att jag är lättretad... Så tror inte det blir nåt denna gång för min del
  • slo92
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-22 09:15:09 följande:

    Har blivit förkyld med ont i halsen. Vågar man använda strepsils? Min äl-period borde vara över nu så kan ju vara så att det håller på och blir något?


    Det är klart du kan använda det, det ska inte ha någon påverkan :) strepsils påverkar knappt resten av kroppen utan verkar lokalt i halsen
  • slo92

    Nu kom mensen, 2 dagar tidigt. Kände det på mig för har haft sjuka pms-symptom, antar att det har blivit värre nu när jag inte har spiral längre. Får försöka igen i september, ägglossningen är samma dag som vi är bjudna på fest så vet inte om man bör avstå alkohol då eller hur man ska tänka.

    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    28/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet)

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet)

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)

    1/9 Jenek18 (30 år, första försöket med första barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)

    5/9 L0uis3 (28 år, försökt i 3 år med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet)

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    31/8 chouette (32 år, första försöket, andra barnet)

    9/9 Junii91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet)

    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    19/9 slo92 (28 år, 2a försöket, 1a barnet)

    20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)

    7/10 LJM91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet

    ??/?? toughshit (28 år, första försöket, andra barnet)

    ?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?