Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    hurtänktedunu skrev 2021-08-14 19:26:49 följande:
    Ingen fara. Det har ändå gått smidigt trots allt och hade knappt ont antagligen på grund av att jag fick bra läkemedel med mig och så och igår kom allt ut och nu är det inte alls lika mycket längre.

    Undra om man kan räkna detta som en mens. Vad tror du?
    Jag fick nyligen missfall (MA), och man kan nog på sätt och vis räkna blödningens första dag som en första mensdag, en det blir inte riktigt samma ändå (som det verkar enligt svar jag fått från vården). De sa att man kan vänta sig nästa mens ca 4-6 veckor efter blödningen. Och det betyder ju att ev. ägglossning borde komma mellan ca 2 och 4 veckor efter, antar jag. Jag har väntat snart fyra veckor nu, så hoppas få mens snart.
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-15 13:17:46 följande:
    Hoppas det kommer igång snart då. Håller tummarna för dig. Så hoppas vi att mitt går över snabbt nu. Tog som sagt cytotec i fredags och nu blöder det mycket mindre så rätt lugnt förlopp. Min man är på att börja försöka igen så fort jag slutat blöda. Hoppas bara min kropp hänger med. Den har alltid funkat som en klocka så hoppas det fungerar så efter detta också. En maj-juni-juli-augusti bebis skulle vara mycket välkommet.

    Har du barn sedan tidigare?
    Tack! Och jag håller mina för dig! Det är ju meningen att medicinsk behandling mot MA ska vara mer skonsamt så man får hoppas på att det inte blir något avbrott/trassel i cykel osv. Jag tror det kommer gå bra för dig om du haft lätt tidigare med cykeln!

    För mig blev det också relativt lugnt förlopp, och jag slutade blöda mycket efter fem dagar. Sedan var det kanske tre fyra till dagar med lite, lite då och då bara, och sen inget. Vi har försökt från att jag slutade blöda, så vi får väl se om det tar sig, fast jag väntar mig nog inte det nu första gången. Eftersom man inte vet när äl kommer så blir det lite i blindo, men det har varit fint som start tycker jag.

    Jag har inga barn sedan tidigare, och förra graviditeten blev till direkt efter att jag slutat med p-piller, utan någon riktig mens emellan, så själv har jag lite dålig koll på vad man kan vänta sig nu ... 
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-15 15:17:37 följande:
    Ja dom sa det till mig också. Kom ut en stor klump idag ursäkta för info men det kändes lite som att det kanske var det sista stora som kom. Så hoppas vi det bara blir mindre nu.

    Ja jag hoppas det blir som vanligt. Den har ju alltid vart 28 dagar på pricken och äl har jag känt väldigt väl. Så hoppas jag känner det nu också. Men vi får ju också köra lite i blindo så får vi se.

    Ja du får ju vänta och se bara vad som händer så hoppas vi att det går lika snabbt nu.
    Inget att be om ursäkt för, det är ju sådär :) 

    Vi får hålla tummarna för snabb återhämtning och lyckträffar i kommande försök, helt enkelt!
  • Wave Mother

    Jag fattar aldrig när jag har ägglossning så vi kör på ungefär som vanligt (varannan eller ibland var tredje dag, och ibland två gånger på en dag). Har inte pratat med min partner om fertila dagar och sånt; det brukar gå att få till det ändå, och kanske skulle det bara bli stress, har jag tänkt.

    Jag blev gravid i princip direkt förra gången (som tyvärr ledde till MA), men vågar inte lita på att det blir lika lätt igen, så har ställt in mig på att det kan ta tid nu. Kroppen är kanske inte på banan heller, efter att man tvingats till abort. Jag försöker få lite bättre koll på äl nu men har inte haft någon lycka med testerna ännu. Nåja.

  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-16 15:29:32 följande:
    Jättebra idé! Hade nog velat något sånt från början, men visste inte hur man skulle kunna organisera det. :) bra initiativ! Jag som är TS och klart det går bra!

    La till mig själv sist eftersom jag gärna är med i tråden, fast jag har ingen aning om BIM än :) Kanske borde väntat tills första mensen kommer, men får uppdatera då isf.
     


    18/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)


     


    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)


     


    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)


     


    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)


     


    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)


     


    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)


     


    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet) 

  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 07:21:22 följande:

    Börjar bli något otålig på att börja försöka nu. Har inte myst med min man på en evighet känns det som. Nu vill jag bara sluta blöda så man kan försöka hitta ägglossningen. Är lite kluven till om jag ska använda ägglossningstest, har ju alltid känt den så tydligt. Men vet ju inte nu. Någon som har erfarenhet av dessa test? Jag har aldrig testat


    Jag har inte mycket att säga generellt, för jag har inte använt dem med någon framgång ännu, men en sak efter missfall är att jag märkte att man kan få starkt utslag på dem pga att man fortfarande har hcg-nivåer från den avbrutna graviditeten (eller det tror jag är anledningen i alla fall).

    Jag började tidigt för att vara säker på att inte missa ägglossningen och hade superstarkt positivt på äl-testerna i typ fem dagar. Sedan blev det mindre och samtidigt blev graviditetstesterna svagare och svagare.

    Sedan har jag inte fått några starka streck, så antingen har jag missat äl, eller så har den inte kommit ännu!
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 09:51:04 följande:
    Tack. Ja jag tänkte ta ett grav test i slutet på veckan och se så får vi se om det blir negativt innan vi kör igen.

    Så får vi se sen om jag tar eller inte sen.
    Ja! Jag är i och för sig inte säker på att det måste bli negativt på grav-test för att det ska vara värt att prova igen, men jag tyckte det var skönt att hålla koll på hcg så att man vet om man kan lita på ett eventuellt positivt test senare.

    Jag har fått neg på känsliga tester (25mIU/25ml) till slut sen ett tag tillbaka (ca tre-fyra veckor efter första blödningsdagen.) Testet jag fick från vården för efterkontroll var negativt lite tidigare, efter ca 2,5 veckor (de har ett ganska okänsligt test för att fånga upp höga hcg-nivåer).

    Jag är inte säker på att svagt plus på känsliga test innebär tillräckligt hög hcg för att det ska hindra ägglossnign, kanske någon annan vet mer om det!

    Hoppas det går bra för dig! Ska du få komma på någon efterkontroll/eftertest?
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 12:39:00 följande:
    Ja det är ju svårt det där. Jag har en del test kvar dom från rfsu så får vi se. Men oavsett börjar vi ligga när blödningarna är slut. Det är ju trevligt det också. Men jag hoppas jag känner av ägglossningen sen.

    Nej ingen efterkontroll. Brukar man alltid få det?
    Ja, vi har kört på och bara tänkt att det är lite kul att när som helst skulle kunna vara tillfället.

    Jag tycker det verkar väldigt olika hur mycket de kollar efteråt. Kanske beror lite på hur långt gången man var också. Jag fick komma på VUL efter typ 10 dagar för att se att det inte var kvar rester. Och sedan fick jag alltså ett särskilt graviditetstest att ta hemma efter ca 2,5 veckor, för att se att hcg gått ner ordentligt. Om jag hade plussat där skulle jag ringa in och få komma på mer kontroller, förstod jag det som.

    Men har hört om andra som antingen bara fått testet också. De verkar göra så olika. 
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 15:03:39 följande:
    Ja det är ju lite så. Men lite jobbigt just i och med att man precis vart gravid. Skulle vart i v.12 nu. Svårt att inte tänka på det. Hoppas verkligen man kan bli gravid snabbt nu. Just nu känner jag bara för att sjukskriva mig tills jag blir gravid igen.
    Ja, det är verkligen jättejobbigt. Jag var runt vecka 11 när det upptäcktes och skulle varit i vecka 14 nu, så det var planerat att berätta för familj osv. Svårt att ställa om tankarna, och antagligen gör hormonerna rätt mycket till. I början kände jag mig helt desperat och allt jag kunde tänka på var att bli gravid igen. (Känns fortfarande lite så, och det är ju en sorg man får bära på). 

    Det lär vara helt olika för alla, men för mig började det kännas mindre deppigt när jag slutat blöda i alla fall. Håller tummarna för att det går fort för dig att bli gravid igen!
  • Wave Mother
    hurtänktedunu skrev 2021-08-18 17:07:24 följande:
    Ja det var samma här. V11 men fostret dog v8. Jätte svårt att ställa om tankarna. Jag känner mig helt klart desperat nu. Men tror blödningar är slut snart. Knappt kommit något på hela dagen. Men ja vi får väl se. Men jag känner också att det nog kommer bli bättre när det slutar blöda som en konstant påminnelse.
    Då verkar det ha varit väldigt lika för oss, fostret dog i v. 7+3. Man får ta det någon dag i taget. Var helt knäckt först, men det blir bättre när det slutar blöda, och bättre när man börjar orka göra lite andra saker. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?