• Willow89

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej, jag vill gärna var med här i tråden! :) Är 32 och min sambo 28, vi har varit tillsammans i nästan 8 år. Ingen av oss har varit säkra på om vi vill ha barn fram tills ganska nyligen. Nu har det dock barnlängtan slagit oss ganska hårt och plötsligt känner jag mig GAMMAL! Det ska hända nu, liksom!

    Slutade med minipiller i mars och provade hyfsat halvhjärtat april-maj, när mensen var tillbaka. Nu under sommaren har vi kört varannan dag kring ägglossning men inget som tagit än. Använder appen Flo och vet inte om den stämmer exakt med min ägglossning, men känns så. Har hyfsat regelbunden mens.

    Har svårt att berätta för min omgivning då de flesta nog tror att vi inte vill ha barn och skulle jag säga nåt kommer min familj aldrig sluta tjata om det! Jag vill liksom bli gravid "under radarn", vilket känns svårare och svårare ju längre tiden går... den enda som vet är en nära vän med egna barn. Känner att jag behöver andra att bolla med, som är i samma sits. :)

  • Willow89
    Beckizen skrev 2021-08-11 18:07:19 följande:

    Hej va kul med fler att prata med!

    Jag känner precis samma att jag vill hålla det under radarn fram till man faktiskt är gravid, känns som det redan är en berg och dal bana av känslor utan mer stress från familj och vänner. Så vi har inte sagt att vi försöker bli med barn.

    Jag använder också en app fast maya heter den. Vet inte heller om den stämmer helt men jag brukar få rejält ont i magen vid äggledarna när jag har ägglossning så går lite utifrån det. Har tänkt att jag ska testa enbart med appen nu fram till årskiftet och se om det går bra annars kanske man får testa med ägglossningstester:)

    Håller tummarna för er!:)


    Så lika haha! Känner också i äggledarna, ingen tvekan att jag har ÄL liksom! Och tänker även samma om testen, min tanke är också att köra på såhär fram till årsskiftet. Vill inte uppslukas totalt av detta!

    Håller tummarna för er också :)
  • Willow89
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-11 22:22:14 följande:

    Välkommen! :) det är en jättemärklig känsla att bära på en hemlighet så. Jag har berättat för några, men inte för min familj t.ex. På något sätt vill jag det, men blir som att det blir för stort på något sätt då. Eller jag vet inte riktigt?


    Den känslan känner jag igen så väl, det blir liksom verkligt x1000 om familjen får veta! Personligen vet jag att jag då kommer lägga för stor press på mig själv att det ska hända för "alla väntar". Vill inte att de ska gå runt och undra och snacka med varandra osv. Funderar på att berätta för någon fler vän, bara en som vet i dagsläget. Men måste vara någon som går att lita på och som inte kommer tjata heller. Sen känns det bäst att det är någon som redan har barn dessutom och har inte många vänner som har det än. Haha, låter jag kräsen?
  • Willow89
    aann skrev 2021-08-12 11:47:32 följande:

    Jag har BIM+1 idag och har inte haft några tecken på mens som jag brukar. Vanligtvis brukar jag ha mycket kramper och ömma bröst. Har väldigt ömma bröst just nu men inga kramper. Hoppas så innerligt att det är något som tagit sig, dock såg jag nu att jag har aningen rosa flytningar, hoppas att det är en nidblödning och inte mensen som är påväg :( Jag försöker att intala mig att oavsett vad det är så är det okej och om vi behöver försöka igen så är det inte hela världen, jag tycker ju ändå om att ha barnverkstad med min partner xD


    Åh, hoppas för din skull att det är nidblödning! 
  • Willow89
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-12 17:11:48 följande:
    Nej, man vill ju inte att alla ska vänta på det. Samtidigt känns det egentligen inte som att min familj skulle stressa mig egentligen. Mina föräldrar har t.ex redan många barnbarn. Vet inte riktigt vad det är som spärrar mig. Känns bara som en oväntad sak att säga kanske. Ingen annan av mina systrar har sagt något när de försökt skaffa barn, kanske därför.
    Egentligen samma här, mina föräldrar har fem barnbarn redan så inte så att de går och hoppas på att få ett! Är nog samma för mig, det skulle vara otroligt oväntat och sen vet jag att mamma framför allt skulle gå runt och fundera på det heeela tiden, är även hyfsat övertygad om att hon skulle diskutera det med andra även om hon inte skulle ta upp det med mig direkt.

    Tror det är känslan också, om det inte går så snabbt då kommer alla undra (även om de inte skulle fråga öppet)... 

    Men när jag väl är gravid kommer jag nog berätta för familjen hyfsat snabbt. Dock bor vi inte i samma stad så det är relativt lätt att hålla på det om jag vill! :) 
  • Willow89
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-14 08:56:54 följande:

    Hej tjejer, hur mår ni denna helg? :)

    Jag tog äl-test idag, men har inte äl beräknad förrän om en vecka ca, så den visade ju förstås negativt. Men spermierna kan ju leva flera dagar, kanske inte en vecka, men man vet ju aldrig. :D hoppas så att vi ska lyckas med en gång, men egentligen borde man inte hoppas för mycket! Hur går det för er?


    Hej :) Mår bra!

    Enligt min app har jag ÄL idag men hade riktigt ont i magen och mådde illa i förrgår, precis som jag brukar vid ÄL. Så är inte säker på att appen är korrekt (vilket inte är så konstigt)! Men har iaf garderat oss och försökt varannan dag i en vecka. Better safe than sorry :'D
  • Willow89
    Flizz skrev 2021-08-14 10:02:23 följande:

    Här är det ägglossning idag som gäller, har också väldigt ont och mår illa.

    Förra månaden fick vi till de betydligt fler gånger men denna månaden är det svårare då mannen jobbar natt och barnen är hemma men 2-3 ggr per dag lyckas vi klämma in.

    Ska ta sista tabletten rosenrot idag tänkte jag och sedan börja smörja med progesteronet på måndag, önskar verkligen att denna sjätte gång tar sig på riktigt, har redan hunnit med en kemisk graviditet så de hoppas jag verkligen att vi slipper.


    2-3 ggr om dagen?! Wow heja er!

    Är sjätte försöket för oss också, även om de två första kanske inte var riktigt ordentliga... visste inte så mycket då och det var nog en alldeles för mjuk start!
  • Willow89
    hurtänktedunu skrev 2021-08-14 15:10:22 följande:

    Hej.

    Hoppar också in här om det är okej. Jag blev gravid i juni men fick ett missfall som jag genomgår just nu. Så det är bara att försöka igen. Så nu får vi vänta på att ägglossningen ska komma igång igen och så är det bara att köra. Vi hoppas verkligen att det ska gå snabbt. Förra graviditeten gick på första försöket men aldrig haft missfall förut så vet inte hur kroppen kommer att reagera.


    Hej, välkommen! :) Verkligen trist att höra att du går igenom ett missfall, hoppas det går snabbt för er när ni provar igen nu, jag ska hålla mina tummar!
  • Willow89
    Flizz skrev 2021-08-14 17:12:46 följande:

    2-3 ggr om dagen är en trög ägglossningsvecka för oss :D förra månaden låg vi på ungefär 5-7ggr om dagen men denna gången är barnen hemma och mannen jobbar natt så då finns de helt enkelt inte så mycket tid.

    De är ju svårt att veta innan hur lång tid det kommer ta, för vissa räcker de ju med en gång, jag vet ju att min kropp är seg eftersom de tagit ca 2 år innan. Vi har ställt in oss på att de kommer ta lång tid och försöker att ha så roligt som möjligt undertiden :)


    Åh okej, jag förstår, självklart ska du maxa chanserna, hoppas verkligen det går snabbare för dig denna gång! Jag fick veta av en bekant (läkare) att det räcker med varannan dag, men nu när jag läser det här vill jag ändå up our game haha! Om det inte tar sig denna månad så kommer vi köra oftare!!
  • Willow89
    Bez skrev 2021-08-16 14:42:45 följande:

    18/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)

    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    ???/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)


    18/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)
     
    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)
     
    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)
     
    ???/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?