• Sat 14 Aug 2021 11:06
    800935 visningar
    8602 svar
    8602
    800935

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Vad roligt, jag är i exakt samma situation som dig, men vi har börjat försöka denna månaden. Väntar på min BIM på onsdag, tog ett tidigt test (clearblue) igår morse som var toknegativt tyvärr :( känner därför inget större hopp denna månaden dessvärre. Följs gärna åt och bor också i Skåne!

  • Sat 14 Aug 2021 11:24

    Läste lite tillbaka i tråden nu (som jag missat hehe) och just alkoholbiten är sååå svår för mig. Jag är van att dricka vid tillställningar och tyvärr skulle det verkar konstigt om jag inte drack som jag brukar. Jag trodde inte att det var ?riskfyllt? att dricka något glas efter ägglossning, men det är tydligen det? Jag väntar som sagt på min mens på onsdag och har varit väldigt nojig om jag kan dricka denna veckan (sista veckan på semester och jag har varit bjuden på någon tillställning). Jag har valt att dricka mycket mindre och även en del alkoholfritt :) ska även försöka mig på samma strategi på kvällens middag. Många av mina vänner har dock varit på fester osv tidigt i sin graviditet utan att dem visste om att dem var gravida och samtliga barn är friska! Men så himla svårt det där! Tog ju som sagt ett negativt tidigt test igår, vad är era åsikter? :) vill inte väcka för stor uppmärksamhet men såklart inte förstöra för något heller.

  • Sat 14 Aug 2021 14:47
    Kiwikiwi skrev 2021-08-14 14:31:48 följande:

    Ja det är jättesvårt, jag har ägglossning nu till nästa helg och helgen därpå ska jag iväg på en weekend med vänner och kommer högst troligt att dricka då, kommer att hålla de nere och inte festa järnet så men kommer säkert dricka ett par glas vin. Självklart vill jag inte riskera att skada ett eventuellt foster men samtidigt känns de "konstigt" att vara nykterist ett år ifall man kanske är gravid (innan de är möjligt att testa). Har läst så olika, vissa påstar att under de första veckorna är det ingen fara att dricka då fostret inte får sin näring från moderkakan, eller något liknande har jag läst. Lite svårt ämne att skriva om tycker jag utan att låta som oansvarig..


    Instämmer helt och hållet, så himla svårt! Väldigt svårt ämne att diskutera och jag tror egentligen inget är ?rätt? , jag tror inte att det tar skada så pass tidigt, har en vän som är barnmorska som säger precis som du säger ovan. Jag kommer nog försöka tänka på att inte festa järnet, men sällskapsdricka borde ju inte vara några problem, tycker också det känns konstigt att vara nykterist om man ?kanske? är gravid liksom.. men ja, tack för ditt ärliga och rimliga svar! :)
  • Mon 16 Aug 2021 14:30
    Kiwikiwi skrev 2021-08-16 12:35:51 följande:

    Hej på er alla, nu börjar vi bli så många här inne och jag tänkte (om okej för TS) att vi kan köra en BIM lista för att få lite koll på vilka som hänger här i tråden. Jag är ny på familjeliv och är väl egentligen första gången jag deltar i ett forum, men har sett liknande i andra trådar. Hoppas inte de skapar stress för någon, de som vill kan väl hänga på.

    Passar på att önska ett stort lycka till, till er alla :)

    BIM

    Kiwikiwi (4/9, 31 år, första försöket med första barnet)

    Juli1990 (18/8) 31 år, första försöket med första barnet


  • Mon 16 Aug 2021 16:30
    Bez skrev 2021-08-16 16:15:54 följande:
    Känner precis desamma!

    Samma här! Väldigt skönt att se att många är runt 30/över 30!


    Håller tummarna att det går vägen snart för oss alla!

  • Wed 18 Aug 2021 08:17

    BIM idag.. har haft extrem mensvärk (vilket jag inte brukar ha) och hoppades ändå att det kunde vara ett tecken :(. Var på toaletten precis och anade något ljusljusrosa så antar att mensen är på G idag.. känns verkligen deppigt.. 

  • Wed 18 Aug 2021 09:04

    och där kom mensen :( SÅ tråkigt verkligen.. nya försök snart igen då. Vad är era bästa tips kring ägglossningstest? Har testat någon gång innan men alltid fått negativt.

  • Wed 18 Aug 2021 09:36
    Kiwikiwi skrev 2021-08-18 09:25:51 följande:
    Förstår att du känner dig besviken men försök att inte vara det, jag tror tyvärr inte att många av oss kommer att få till det direkt och man får försöka vara ödmjuk inför det. Även om jag själv kommer blir precis lika besviken när mensen dyker upp för mig om ett par veckor. Jag försöker tänka att blir jag inte gravid nu så kan jag dricka vin och äta vad jag vill under kickoffen eller på de där restaurangbesök, vet att de är småsaker men tror vi behöver tänka både positivt och framåt.

    Första gången för mig med äl test denna månad, tog clear blue digitala (de rosa) började menscykel dag 6 (enligt min app Flo) och fick idag positivt dag 11 på menscykeln. Har tagit testet på morgonurin varje dag.
    Tack så mycket för ditt svar! Fint av dig! Instämmer med dig och förstår ju såklart att det är ganska ovanligt att plussa på första försöket. Ja precis, nu kommer jag dricka och äta vad jag vill och försöka att inte tänka så mycket på det, tror det blir jobbigt om man förbjuder sig för massa saker etc och då blir det en negativ spiral liksom.

    Vad skönt att du fick positivt test, ska också börja testa tidigt tänker jag och ofta! 
  • Wed 18 Aug 2021 10:40
    Flizz skrev 2021-08-18 10:29:05 följande:
    Beklagar att mensen dök upp :(

    Jag har testat alla möjliga ägglossningstest genom åren, extremt billiga stickor från tradera, RFSUs stickor och Clear Blue.
    För mig är CB överlägset bäst trots priset, man kan beställa på nätet för lite bättre pris. Men dom lämnar inget utrymme för tolkning vilket är otroligt skönt.

    Nu vet ju jag ungefär när jag har ägglossning CD 16 eller 17 så jag börjar bara testa 2-3 dagar innan vilket gör att en förpackning räcker 2-3 månader för mig. Är man osäker så skulle jag börja tidigt, bara någon enstaka dag efter mensen slutat. visst blir de dyrare dom första månaderna men de tycker jag det är värt så man inte missar :)
    Tack för ditt svar! Jag har beställt CB samt CB Advanced ägglossningstester, ska börja testa någon dag efter mensen slutar! Har som sagt tidigare testat enstaka dagar när NC rekommenderat mig att göra det, men aldrig fått positivt, vilket i sin tur gjort mig lite orolig för att något är fel! Men nu ska jag testa varje dag istället och se om det kan bli en glad gubbe denna gång! 
  • Thu 19 Aug 2021 08:17
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-18 19:35:27 följande:
    Vad tråkigt att mensen kom nu, men tänk att det oftast tar lite tid. <3 Vad för ägglossningstester använder du nu? Kanske har du skrivit om det, men är så många som skriver i tråden nu att det lite svårt att hålla koll. Jag tycker att clearblue digital (blålila förpackning) är väldigt bra. Jag följde instruktionen för att se när jag skulle börja testa (beror på hur lång cykel man har) och nu kissar jag på morgonen och får symbol, låg chans för graviditet, hög chans eller maximal chans. Väldigt smidigt.
    Tack för din återkoppling <3. Jag har kört stickor och även CB digitala (blåa förpackningen) men aldrig fått träff tyvärr, vilket varit ganska tufft. Ska dock börja testa varje dag och tidigare nu efter mensen. Kör du på morgonurinet? Känner mig redan nu orolig för att jag kanske inte har ägglossning (?), vilket känns konstigt då jag kör NC och får temperaturshöjning som indikerat på ägglossning, men nojjar ändå. Ska testa dem blålila du rekommenderar istället från CB. Tusen tack!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?