• Fri 6 May 2022 23:29
  606975 visningar
  8602 svar
  8602
  606975

  Försöka bli gravid i höst, följas åt?

  Hej tjejer,
  Har inte varit så aktiv i denna tråden, mest i BIM-trådarna men härligt att denna lever kvar :) 
  Jag fick ju tyvärr ett missfall förra veckan men mår nu mycket bättre, det känns som att det blir lättare för varje dag, tack för er pepp i BIM-tråden <3 

  Idag började ägglossningsstickan visa lite färg äntligen, så det kan vara så att ägglossningen kommer igång direkt, började blöda 25/4 och borde då kanske ägglossa nu på söndag. Hoppas på det så att man får en ny chans direkt. 


  Vad tråkigt att mensen kom för er LJM och Dalarna :(. Håller tummarna att den håller sig borta för dig evelinagra.
  Roligt dock att ni alla ska ha samtidigt, verkar som ni synkat genom att hänga i tråden hehe. 

 • Sat 7 May 2022 20:05
  Dalarna91 skrev 2022-05-07 07:21:23 följande:
  De va tråkigt att höra om missfallet. Blev ju så glad när du plussade. Tyvärr så är missfall mer vanligt än man tror. Till och med 2 missfall som i mitt fall är inte heller ovanligt. 
  Så skönt att kroppen redan är "normal" och ägglossning närmar sig. 
  Själv så fick jag mens igår men jag tycker det är otroligt lite mot andra gånger. 

  Tack fina <3 Ja det verkar vara så vanligt när man läser om det online men det verkar inte ha förekommit så mycket i min omgivning vad jag vet om i varje fall så det har känts väldigt tufft att man äntligen ?kom ifatt? alla andra och sen tas det ifrån en. Men det är säkert många som drabbats som inte velat prata om det. Vad tråkigt att höra att du haft två :( man vill bara att det ska gå vägen för en gångs skull. 

 • Sat 7 May 2022 20:10
  LJM91 skrev 2022-05-07 17:17:26 följande:

  Det känns inte riktigt passande att säga välkommen tillbaka Fyrklöverns, men tror du förstår hur jag menar <3 beklagar verkligen ditt missfall och hoppas ägglossningen sätter igång direkt igen. Visst hade ni försökt ganska länge innan det tog sig?


  Jag förstår precis hur du menar och jag tackar <3 
  Ja vi hade försökt ganska länge, det tog sig på försök nr 11. Det blev väldigt tungt för mig i höstas när det plötsligt kom fram att min bror skulle ha sitt tredje, och då hade de inte ens försökt. Deras barn föddes samma dag som jag började blöda. Allting blev så mörkt, men det var ju vi som skulle berätta att vi var gravida i höstas och vi skulle haft en vårbebis som var planerad. Äntligen så hade man goda nyheter och barnet skulle få en kusin som är född samma år men så blev det inte. Livet blir inte alltid som man tänkt sig.

  Hoppas innerligt att det är vår allas tur snart.
 • Sat 7 May 2022 20:12
  Sophiee92 skrev 2022-05-07 18:18:35 följande:
  Åh hej! Och välkommen tillbaka (även om man kan önska att vi alla slapp fortsätta skriva här haha...)

  Så tråkigt att höra om ditt missfall. Förstår att det varit väldigt tufft. Snart kommer er tur igen <3

  Skönt att ÄL verkar vara på gång på snabbt igen iaf :)
  Ja men eller hur! Men tack snälla :) 
  Det känns skönt att kroppen verkar ha återställt sig, nu har vi gjort som förra gången när det tog sig och har haft sex varannan dag istället. Får köra på det ett tag framöver och se om det kanske kan vara något. Tycker att det blev så påfrestande att ha det varje dag runt ägglossning ändå, det blir så tråkig rutin på det haha. 
 • Sun 8 May 2022 10:40
  LJM91 skrev 2022-05-07 20:26:05 följande:

  Kan inte citera dig Fyrklöverns, fy vilken jobbig sits för dig att gå igenom ett missfall samtidigt som din bror fick barn. Det är en tung insikt att vissa blir gravida utan att försöka och kämpa men för andra som verkligen vill och planerar tar det tid, det är riktigt orättvist..


  Tack för stödet <3 
  Man önskar alla andra väl men ibland känns det verkligen orättvist. Hatar att man känner så men den typen av känslor är svåra att styra särskilt när allt plötsligt tas ifrån en igen.
  Snart blir det vår tur också och då hoppas jag att allting kommer klarna varför man fått kämpa så mycket. 
 • Sun 8 May 2022 21:35
  LJM91 skrev 2022-05-08 13:37:54 följande:
  Precis så känner jag också, man är glad för andras skull men det kommer ett sting av avundsjuka och ibland kan jag känna lite missunnsamhet i stunder när jag får för mig att andra inte uppskattar sina barn tillräckligt mycket haha.. Sen får jag dåligt samvete sekunden senare xD
  Haha förstår precis! När folk klagar på sina barn eller när man hör att någon är gravid som man inte ens kan föreställa sig skulle passa som förälder. Men jag får också dåligt samvete av det. Försöker ändå vara positiv och tänka att jag också kommer dit, det är bara en tidsfråga. 
 • Sun 8 May 2022 21:39
  evelinagra1 skrev 2022-05-08 19:03:09 följande:

  Igår kom mensen och jag mår piss.. jag känner mig arg ledsen och besviken. Arg för att det aldrig går.. hur jävla svårt ska det vara liksom? vi gör allt vi kan men ändå går det inte? 


  men det är bara att ta nya tag.. jag håller tummarna att nästa månad blir våran månad i denna gruppen, hade ju varit så mysigt att följa varandra i en graviditet också


  Vad tråkigt att höra :( Jag önskar innerligt att det blir din tur snart <3 
 • Mon 9 May 2022 10:18
  evelinagra1 skrev 2022-05-08 22:06:00 följande:
  Jag hoppas detsamma för dig, såg att ni också hade försökt länge <3

  Tack fina du <3 

 • Wed 11 May 2022 14:42
  MommyA skrev 2022-05-11 11:00:56 följande:

  Hej på er! Har hängt med här ett tag men inte skrivit så mycket. Fick avbryta graviditeten förra sommaren och har sen dess försökt bli gravida igen utan resultat. Är nog på försök 10-11. Sa förra månaden att blir det inget nu så tar vi en paus men det går inte.. har äl enligt app om 7 dagar. Har haft "lätt" att bli gravid förut och har blivit det 3 ggr och har två barn med mitt ex. I juli månad har det gått 1 år sedan missfallet/ avbryt så då kan vi få hjälp men tycker det är extremt jobbigt och kommer att vara en jobbig tid om vi ska gå igenom det. Men vi är överens att om vi får den hjälpen så tar vi den, utredning och IVF tänker jag på. Ville bara skriva av mig lite. 


  Hej och välkommen!
  Vad tråkigt att höra med avbruten graviditet, jag beklagar. Dessutom extra jobbigt att ingenting hände på så lång tid efter. Sannolikheten ökar att det ska ta sig ju längre tid det har gått och om ni lyckats bli gravida en gång innan så kommer det hända igen tids nog :) håller tummarna att detta är er månad.

  Jag känner som du att det kommer bli extremt jobbigt att gå igenom utredning och IVF så drar mig in i det sista för att söka hjälp. Vi är inne på försök 12 nu med ett missfall bakom oss förra månaden. 
 • Thu 12 May 2022 23:05
  Dalarna91 skrev 2022-05-12 11:14:17 följande:

  Men en fråga till konsol tempar. Hur sannolikt är det att man har samma temperatur varje morgon? 
  Det har legat på 36.25 i 4 dagar i sträck. Tog temp igår eftermiddag som va högre. 


  Jag har haft det så någon gång, tyckte det var märkligt men samtidigt skönt att den var stabil. Det ska tydligen vara bättre med stabila temperaturer som tyder på stabil mängd hormoner. Hos mig hoppar den väldigt mycket innan ägglossning och man undrar om det påverkar något. 
  Hoppas ni kan få till det hos föräldrarna nån gång iaf. I somras åkte min man till mig när jag bodde hos föräldrarna i jobb på annan ort. Han kom bara under min ägglossning i några dagar mitt i veckan så vi kunde få till det. Jag undrar om någon fattade vad vi höll på med hahah.
  Sophiee92 skrev 2022-05-12 10:02:52 följande:

  Halloj alla,
  BIM -3 eller -4 idag och pendlar mellan hopplöshet och förväntan. Vill hoppas och tro att det faktiskt kan ha tagit sig denna gång men en del av mig säger att det självklart inte kan ha gjort det... Man blir så uppgiven och negativ när det gått så många månader av försök :( tror jämt att det är något fel på mig trots att jag gjort alla tester och allt ser bra ut. Om man ändå bara kunde veta att det NÅGON GÅNG skulle bli ens egen tur, då kunde man iaf känna sig lugn i den tanken.
  Hur går det för alla er andra? Någon annan som närmar sig BIM här i dagarna?


  Känner igen känslan, om jag bara visste att den och den dagen kommer jag hålla min lilla bebis i famnen då skulle jag vara lugn och ha mer tålamod :)
  Tycker att tiden går allt långsammare varje månad, tom bägge perioderna går långsamt nu, både innan och efter ägglossning. Jag har precis passerat ägglossning, 3 dagar har gått och jag undrar hur tidigt man kommer börja testa denna gången haha.
  MommyA skrev 2022-05-12 09:54:51 följande:
  Tack! Ja det är såå jobbigt varje månad. Man undrar ju varför det inte händer nåt..? Beklagar ditt missfall och hoppas verkligen att det blir vår tur snart. 

   


  Tack <3 ja men det tycker man, det är inte ens spännande längre haha. Man bara väntar och väntar. Men snart så :)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
Logga in
Bli medlem