• Mon 20 Jun 2022 14:55
  606522 visningar
  8602 svar
  8602
  606522

  Försöka bli gravid i höst, följas åt?

  Hoppas jag kan få joina er i den här tråden på ett hörn. Min sambo och jag har försökt i ett år ganska precis med första barnet, dvs sedan denna tråden startades och jag har varit inne och läst en del mellanåt, så känns som den tråd jag hör mest "hemma" i.

  Min historia är att jag blev gravid på tredje försöket, men det blev ett tidigt missfall i vecka 7 i september. De första cyklerna efter det var lite halvknepiga, men sedan årsskiftet så har jag haft helt regelbunden cykel och ägglossningstestet har gett utslag varje gång. Till slut så blev jag gravid igen i maj, men fick mens ändå som vanligt så det tog några dagar extra innan jag fattade att jag var gravid.

  Tyvärr så gick det ändå värre den här gången. I förra veckan fick jag plötsligt väldigt ont i magen. Trodde att jag var förstoppad så blev egentligen inte så orolig. Efter en natt utan sömn åkte jag in till akuten och vid ett ultraljud kunde de konstatera att graviditeten inte satt i livmodern utan i ena äggledaren. Det blev operation direkt och jag förlorade äggledaren och en liter blod. Och graviditeten förstås. Så nu är vi tillbaka på ruta minus 1.

  Jag är över 35 så känns ju som att man har tiden emot sig och dessutom lägre chans med bara en äggledare. Den ska ju dock kunna plocka upp ägg även från "fel" äggstock så fertiliteten ska inte vara 50% reducerad. Vi ska vänta in en mens innan vi får försöka igen.

 • Tue 21 Jun 2022 15:15

  Tack för välkomnandet! Jag tror och hoppas också att man kommer att känna en ännu större tacksamhet för när det till slut fungerar och vi får våra barn. Ju förr desto bättre nu dock. 

  Så tråkigt att vi delar dessa erfarenheter Fyrklövern. Skönt att du fick möjlighet att välja behandling och kunde ta tillbaka lite av kontrollen på så vis. För min del blev det ju operation akut och jag hann inte få så mycket information. Var ju inte så mottaglig för det då heller. Så var en lättnad när jag sedan förstod hur det fungerar med en äggledare. Otroligt fin personal som tog hand om mig dock.

  Nu velar jag lite kring hur jag ska göra med ägglossningstest den här cykeln. Vi ska ju inte försöka så egentligen kanske man ska ta semester från det, men har nog samtidigt ett behov av att få tillbaka lite koll på hur kroppen fungerar och när den kommer igång igen. Den har förstått nu att den inte är gravid iaf. Det gick väldigt fort. Tänkte ta ett gravtest imorgon bara för säkerhets skull. 

 • Tue 21 Jun 2022 20:27

  Segt att behöva vänta länge på ägglossning. Vet ni eller har ni någon teori om varför ni får så långa cykler?

 • Wed 22 Jun 2022 20:54

  Doktor Google har många svar. Det är otroligt vad denna resan lär en om kvinnokroppen. Dels generellt, men också specifikt hur den egna fungerar.

 • Thu 23 Jun 2022 18:10

  Beklagar mensen, Evelinagra! Så surt! 

  Och beklagar att det krävdes en spruta till, Fyrklövern! 6 månader måste kännas som en väldigt lång tid. 

 • Sat 25 Jun 2022 22:13

  Tack för välkomnandet, Sophiee! Det är ju trist att vi fortfarande hör hemma här, men fint att få ventilera lite om dessa upplevelser.

  Angående att inte ge upp efter att man fått mens så var det just så vid min senaste graviditet. Jag fick mens som vanligt på rätt dag och allt. Hade sedan dagliga blodiga flytningar som fick mig att testa till slut. Nu gick det ju som det gick och jag kommer nog att i fortsättningen testa när jag beräknat mensen oavsett om den kommer eller inte. När (väljer att vara positiv och inte skriva om) jag blir gravid igen så behöver jag så tidigt som möjligt kolla upp att det sitter på rätt ställe. Vill ju inte vara med om samma sak igen.

 • Tue 28 Jun 2022 12:31

  Beklagar era struliga ägglossningar Dalarna och LJM! Så surt när man tror att man fått till det bra och så ändras förutsättningarna.

  Jag har ingen direkt stor övervikt och tror inte att det påverkat mig i försöken hittills, men jag väger mer nu än jag gjorde för ett år sedan och det vill jag egentligen ta tag i. Det går ju liksom åt fel håll. Jag vill framför allt känna mig stark och i bra kondition. Jag springer en del och några extra kilon gör ju stor skillnad där. Min motivation är inte bara att kunna bli gravid utan jag tänker också på hur jag vill ta mig igenom graviditeten och första tiden efteråt. Tänker att det kommer att vara lättare om jag är i så bra form som möjligt innan.

  Hoppas du märker positiv skillnad av progesteronet, Evelinagra!

 • Sun 3 Jul 2022 10:44

  Fyrklövern: Beklagar så att du också blev tvungen att gå igenom blödning och akut operation. Det tog mig ungefär två veckor att återhämta mig fysiskt (dock så pushade jag mig väldigt hårt just dagarna efteråt för att jag hade ett evenemang jag inte ville missa och det kanske gjorde att det tog längre tid). Det enda som jag ännu inte gjort är att vara ute och springa, men idag (2,5 vecka efter operationen) så känns det som att det skulle funka. 

  Det låter klokt att gå och prata med någon för man får ju mycket tankar och känslor att reda ut. Vad hade hänt om jag inte blivit tvingad in till sjukhuset i tid? Det är rädsla för vad detta innebär för drömmen om att få barn någon gång. Jag har också fått lite tvivel kring just det. Livet känns så skört. Det är trots allt en del risker med att vara gravid och föda barn. Och sedan det som kommer efteråt, tänk om man inte får finnas där för sitt barn. Mörka tankar. Men så kan man ju inte gå genom livet heller. Det förstår jag rent logiskt och jag är nog på väg dit även med mina känslor. Jag har berättat för min närmsta familj och vänner så har fått chans att ventilera mycket med dem utöver min sambo. Det har känts bra.

  Nu har jag precis beställt hem menstrosor för att testa det. Det enda sättet jag kunde komma på för att liva upp den kommande mensen på något vis.

 • Sun 3 Jul 2022 10:44

  LJM: Äntligen!

 • Sat 9 Jul 2022 21:57

  Jag får också leva genom er fram tills mensen kommer och vi kan börja försöka igen. Håller tummarna för att det blir ett tydligt sträck nästa gång du testar, Sophiee!

  Om jag räknar blödningen som kom några dagar efter operationen som dag 1 på denna cykel så ska den komma nästa helg, men svårt att veta hur det blir. Det tog några cykler efter missfallet i höstas innan den var normal. 

  Vad är grejen med att ta D-vitamin vid ägglossning?

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
Logga in
Bli medlem