• Wed 24 Aug 2022 23:20
    800839 visningar
    8602 svar
    8602
    800839

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej, jag skriver gärna här om jag får!

    Jag är inne på försök 3, andra barnet. Första försöket slutade i utomkveds och operation. Nu är jag på ÄL+9 men tänker inte testa tidigt, om jag tar mig till ÄL+15 så testar jag då, så bara 6 dagar kvar :)

    Tycker att hela perioden sen jag slutade med p-piller i april har varit superjobbig, det har totalt tagit över mitt liv...

  • Thu 25 Aug 2022 20:01
    amandakollb skrev 2022-08-25 09:36:26 följande:
    hejhej, såklart :) 

    får jag fråga vilken vecka du märkte att det var utomkveds? fick du ta bort en äggledare eller hur gick det till? är lite orolig för utomkveds..

    ja så var det för mig med, allt jag kunde tänka på var att bli gravid :/ 
    Jag märkte det aldrig. Hade ett ultraljud i typ vecka 6-7 eftersom jag inte hade koll på cykeln efter att ha slutat med p-piller, blev gravid på första ägglossningen. Så det upptäcktes då. Men jag hade inga direkta symptom, ingen smärta eller blödningar. Det enda jag hade var diffus magsmärta ett par gånger veckan innan det upptäcktes, men det var inte alls i livmoderstrakten så jag kopplade inte att något skulle vara fel. 

    Jag gjorde titthålsoperation men som slutade i öppen bukoperation, tog bort äggledaren. 
  • Thu 25 Aug 2022 20:09
    Fyrklöverns skrev 2022-08-25 14:54:16 följande:

    Hej Elin! Vi har ju haft lite kontakt efter våra utomkveds, du är jättevälkommen till oss :) Det är bara roligt att följa hur det går för dig! Spännande att BIM närmar sig, håll oss uppdaterade när du testar. 


    Förstår precis hur du känner, jag upplever också att det periodvis tar över allting för man vill bara att allting ska gå enligt plan. Samtidigt tycker jag den hemska upplevelsen med brusten äggledare och akut operation har är gjort mig ödmjuk inför hela upplevelsen med att skaffa barn. 


    Hej, hoppas allt är bra med dig! Jag är inne på andra försöket efter operationen och hoppas förstås att det har tagit sig. Fick precis veta att min svägerska är gravid med nummer 4 och man vill ju verkligen inte vara missunnsam men det är inte så lätt...

    5 dagar kvar till BIM och tänker inte testa innan dess, jag hatar att se negativa test!
  • Thu 25 Aug 2022 23:38
    amandakollb skrev 2022-08-25 22:19:35 följande:

    Fyrklöverns, chillins, Elin89, tack fö svar! Varför jag är orolig är för att jag ibland har ont i magen längre ned, typ vid livmodern och kommer inte ihåg att jag hade det förra gången. det känns lite som molvärk/mensvärk 


    Så hade jag med min son också i början av graviditeten. Det är normalt och inte ett symptom på utomkveds 
  • Fri 26 Aug 2022 11:07
    Fyrklöverns skrev 2022-08-26 10:44:30 följande:

    Det är bra med mig nu :) jag känner att jag hämtat mig både fysiskt och psykiskt. Så nu börjar jag bli mer otålig och vill komma igång och försöka igen. Hur mår du? 


    Jag förstår känslan. Förra hösten berättade min svägerska att hon var gravid med deras tredje och då hade vi försökt i 3-4 månader, det kändes som att det var vår tur att berätta men nej. Sen när jag äntligen blev gravid släppte det men olyckligtvis nog började blödningen för missfallet samma dag som hennes förlossning. Jag klarade inte ens av att träffa bebisen på över en månad. Min bästa vän är gravid nu också och passerar snart v 12. Hon hade med missfall och utomkveds så jag missunnar henne verkligen inte men man känner sig såååå på efterkälken hela tiden. 


    Håller tummarna för dig när du närmar dig BIM :)


    Det är lätt att dra sig undan tycker jag. Jag är ju inte egentligen avundsjuk på min svägerska (jag tycker bebistiden är jättejobbig och skulle verkligen inte vilja ha 3 småbarn samtidigt som hon kommer att ha!) så är det ändå jobbigt att vara i närheten av gravida och bebisar. Jag håller mig liksom hellre på min kant. Det är lätt att bli lite isolerad.

    Tack! Nu är det fyra dagar kvar! Jag vet inte om det egentligen kanske skulle vara bättre att testa imorgon på ÄL+12 och få det överstökat, men jag vill inte
  • Fri 26 Aug 2022 11:10
    Chilins skrev 2022-08-26 06:17:16 följande:
    Tro mig, du märker om det är ett utomkvedshavandeskap när det gäller Smärtorna :) det där låter inte alls som det 
    Jag tycker inte heller att det låter som utomkveds alls! Men jag märkte inte alls när det hände mig, vissa märker ingenting förrän äggledaren spricker och det blir superakut direkt. Men de flesta har smärtor och blödningar även innan det spricker förstås.
  • Sat 27 Aug 2022 10:51

    Velade om jag skulle testa tidigt eller inte, hade tänkt att vänta och se om mensen blev sen. Men sen kände jag att vad är poängen med att gå och hoppas några dagar till, så testade idag på ÄL+12, negativt :(

    Den här tiden sen mitt utomkvedshavandeskap har verkligen varit den värsta. Allt känns liksom bara nattsvart, jag vet inte hur man ska rycka upp sig. Sen att varje månad gå runt och hoppas och vänta, det bara byggs på varje månad :(

  • Sat 27 Aug 2022 12:27
    Sophiee92 skrev 2022-08-27 11:28:41 följande:
    Åh vad trist att höra att du fick ett negativt test :( men det är ju ABSOLUT inte försent ännu.

    Förlåt om jag missade tidigare meddelanden från dig men vad är din historia? Hur många försök har ni gjort och är det ditt första barn? 
    Tack! Jag tror nog att det är för sent men lite hopp kan man ju alltid ha förstås. 

    Jag har ett barn sen tidigare men det skulle bli min mans första. Det här är försök 3, det första var inte ett riktigt försök eftersom jag inte hade koll på ägglossning efter att ha slutat med p-piller, jag blev gravid men det slutade med utomkveds. Försökte inte cykeln efter det och nu har vi två misslyckade försök bakom oss (om man räknar det negativa testet i morse). För tillfället är planen att försöka 6 cyklar och sen göra utredning. Jag är 33 så inte SÅ farligt men nu har jag ju bara en äggledare :(

    Jag vet att det egentligen inte är så länge men allt känns som ett trauma efter upplevelsen med utomkveds, och det är som om de negativa testen bara bygger på det ytterligare. Jag borde liksom vara i vecka 18 nu och ha jättemycket att se framemot men istället sitter jag här med ett negativt test och allt känns nattsvart :(
  • Tue 30 Aug 2022 01:44

    Mensen kom på beräknad dag men jag visste ju redan det efter det negativa testet på ÄL+12. Var väldigt nere när jag testade negativt men ok igen nu. Så då var 2/6 cyklar innan jag tänkte göra utredning avklarade, fyra kvar!

  • Tue 30 Aug 2022 21:30
    Dalarna91 skrev 2022-08-30 20:14:13 följande:

    Men är det lite tidigt med testa tidigt än +9? 


    För de flesta sker ju själva implantationen mellan ÄL+ 8 och ÄL+10. Och då tar det typ 2 dagar att få positivt. Så det är bara om implantationen har varit tidigare än normalt som man får positivt på ÄL+9. Jag väntar alltid till ÄL+12!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?