• Thu 6 Oct 2022 16:37
  587834 visningar
  8591 svar
  8591
  587834

  Försöka bli gravid i höst, följas åt?

  Hej!


  Jag har följt den här gruppen i några månader nu (låter som en stalker, jag vet, haha) och verkligen dragits med i allt hopp och förtvivlan som ni fått kämpa med under den här resan, men inte riktigt känt att jag vågat skriva med risk för att lägga mig i någonting som många av er redan delat så länge. Jag har dock försökt att följa med i nyskapade BIM-trådar där jag inte heller känner att jag passar in för att det känns som att så många där antingen redan har barn eller att de plussar på första försöket medan det för mig tar längre tid med en annan historia än dem som slutat med preventivmedel och plussat direkt.
  Kort sammanfattat: jag och mitt ex försökte aktivt i ungefär 2 år utan att bli gravida och hann även med ett IVF-försök (en färsk återföring) som inte heller ledde till någon graviditet men enligt kliniken fina blastocyster där ett antal även gick att frysa ned. Vi valde dock att separera efter denna IVF och nu har jag och min nya kärlek börjat försöka aktivt sedan i våras ungefär. Varken jag eller min sambo har några barn. Jag vet att jag har en blockerad äggledare som försvårar det hela men enligt fertilitetsutredningen ska det inte vara omöjligt att bli gravid med bara en äggledare vilket jag förstått det som att flera av er i den här gruppen har. För mig känns försök nr 4 snarare som nr 24 eftersom jag som sagt försökte så länge med mitt ex, och det är svårt att hitta personer att få ventilera med som förstår hur den här berg-och-dalbanan av ofrivillig barnlöshet faktiskt känns.

  Jag skulle verkligen vilja dela lite tankar och känslor med likasinnade som, precis som jag, försökt ett tag och dessutom med första barnet. Om ni tror att den här gruppen inte är rätt för mig så tar jag inte illa upp, men jag vill verkligen att ni ska veta att jag beundrar er som gått igenom så mycket och fortsätter att kämpa månad efter månad, ni är verkligen fantastiska Hjärta
  Jag lägger till mig själv i den senaste listan jag kunde hitta, men som sagt om ni tror att den här gruppen kanske inte passar mig eftersom ni redan skrivit så många månader så får ni gärna säga till så hejar jag på er på avstånd istället Glad 

  P.S. Mitt användarnamn Vickan31 var för att jag var 31 år gammal när jag startade mitt konto här på Familjeliv, men det tog mycket längre tid än jag trodde att bli gravid så nu är jag 33 år och fortfarande ofrivilligt barnlös. 
  5/10, Sophiee92, (13:e försöket, första barnet)
  8/10 Rewner (15:e försöket, första barnet)
  11/10 dalarna91. 10e försöker. 1 tidigt missfall, 1 ma. Första barnet. 
  15/10, Fyrklöverns (13:e försöket, första barnet)
  16/10 Vickan31 (4:e försöket, första barnet ? försökte 2 år med f.d. sambo utan något plus)
  16/10 LJM91 (9:e försöket, första barnet
  28/10 Chilins, (10e försöket, första barnet) 
 • Thu 6 Oct 2022 17:05
  Dalarna91 skrev 2022-10-06 16:52:32 följande:

  Vickan31: välkommen!!!! Såklart du får följa med i vårat lilla gäng :D 

  Men det är tråkigt du måste bli en av oss som kämpat nu. Tror vi alla har försökt ett år nu. 
  Förstår din tanke med försök nr 24 trots ny partner. 
  Jag och mitt ex försökte i 9 månader men separerade, så för mig känns det nästan två års försök. 
  Har dom inte tänkt spola din äggledare? Trodde man gjorde det när man ser stopp i den. 

  Har du testat olika "kurer"? Själv har jag testat det mesta känns det som, så nu försöker man hitta på nästa sätt att testa på. Så hem insemination står på tur hos mig. 
  Om du inte redan gör det skulle jag rekommendera tempa varje morgon. Önskar jag hade gjort det tidigare. Men bättre sent än aldrig :) 


  Ååh tack så mycket för det fina välkomnandet Dalarna91! :D Ni verkar så fina och omtänksamma som tänker på varandra och stöttar varandra i allt det här. Då låter det som att vi har lite liknande syn på tiden där, att även om det på pappret är x antal månader med den nya partnern så känns det ju i hjärtat som ännu fler då man räknar in försöken med exet.

  Det var när de gjorde en spolning under fertilitetsutredningen med exet som de såg att den ena verkade vara blockerad, och då sa de att det kan vara tillfälligt eller permanent men det är ingenting de gör någonting åt, så därför blev vi rekommenderade IVF. 

  Jag har inte testat så många kurer faktiskt, försöker att komma ihåg mina vitaminer och ibland har jag testat med en extra boost av D-vitamin. Har du testat mycket olika? Det ska bli spännande att följa dig hur det blir med heminsemination!

  Ja tempa är jätteintressant, så det har jag gjort sedan ganska länge tillbaka men märker att det stressar mig ibland: som den här månaden när jag trodde att jag hade ägglossning 30/9 men tempen beter sig så knäppt och har inte varit hög nog för att bekräfta det så jag befarar att jag har en ovanligt sen ÄL eller att den kanske uteblivit den här månaden. Jag brukar ha en hyfsat regelbunden cykel men har varit med om en gång att ägglossningen och mensen uteblev en månad.  

  Din temp verkar också vara rörig och frustrerande den här månaden :( Du skrev något om att börja ta en kräm för att framkalla blödning, är du fortfarande inne på det eller kommer du att fortsätta tempa och se? Spännande med utredning också! Jag förstår om det är blandade känslor men personligen tyckte jag att det var skönt när man hade försökt så länge på egen hand att lite grann lägga ansvaret i händerna på proffs och få veta om det är någonting man kan påverka och i så fall hur. Håller tummarna för att allt ska gå bra för dig Hjärta
 • Fri 7 Oct 2022 08:34

  Ååh, stort tack för det fina välkomnandet, det värmer verkligen! Hjärta Som sagt, ni verkar vara ett fantastiskt gäng och precis det stöd man bara kunnat drömma om i en sån här tuff resa.

  Dalarna: Just ja så var det, så jobbigt att det blev så den här månaden. När tror du att din nästa cykel börjar då? Men vad bra att du fått med din sambo på tåget, så skönt när man känner att man gör allt vad man kan båda två :) Vad spännande, jag har missat det där med vetegroddsolja helt men intressant att du blev gravid då. Det frustrerande är ju att det är så svårt att veta om det var just oljan som gjorde det eller slumpen eller något annat. Förhoppningsvis kan utredningen hjälpa i att få lite mer klarhet. Usch det låter verkligen som en hemsk månad, för även om man alltid är ledsen när mensen kommer så blir det ju ännu värre när så många i ens närhet är gravida eller precis fått en bebis :( Jag lider med dig och hoppas så mycket att det är din tur nästa månad!

  Sophie: Tusen tack för de värmande orden, det känns fint att få dela det här med er :) Och jag beklagar att mensen kom, så himla tråkigt. Ja men absolut, jag gjorde min IVF förra året så det är inte så längesen, och du är jättevälkommen att fråga vad du vill! Jag kan säga att jag hade en väldigt positiv upplevelse av IVF, man hade ju läst skräckhistorier men jag tyckte att allting gick mycket smidigare och mer smärtfritt än jag hade vågat tro, så det finns sådana upplevelser också :) Har ni fått något datum för slutbesöket? 

  Chilins: Ååh men tack, så fint att få känna så! :) Ni verkar som sagt så otroligt stöttande och måna om varandra. Vad spännande att den delen av cykeln närmar sig, det brukar ofta kännas bättre på ett sätt än den evighetslånga väntan mellan ÄL och BIM.

  Rewner: Tack snälla, jag har ju följt er lite på håll ett tag och känt flera gånger att jag velat skriva något stöttande eller fråga någonting, men till slut så :) Jag säger som de andra att jag håller verkligen tummarna för dig!

  LJM91: Tack så mycket! Nej jag är inte med i den tråden men jag vet att jag sett dig i någon annan tråd? Förmodligen i den gamla tråden jag är med i som varit superfin men är inaktiv nu då de flesta som följts åt där redan fått sina barn eller blivit gravida nu. Visst fick du bekräftad ÄL med tempen den här månaden? :) 

  Fyrklöverns: Tack för att jag FÅR hänga med er, vad fina ni är! :) Det är precis den känslan som är så värdefull, även om nära och kära kanske vet en del om ens resa och vill väl så tror jag att det är omöjligt att förstå om man inte gått igenom något liknande. Fy tusan vilken jobbig tid du tagit dig igenom, jag kan inte ens föreställa mig den smärtan. Så fint att ni kan börja försöka igen nu, så frustrerande bara att kroppen verkar hitta på nya saker när man vill bli gravid. Det där med förvirrande tempkurva känner jag igen. Har du tagit tempen idag också? Jag har inte testat något nytt den här månaden direkt, bara vitaminer men är lite nyfiken på att kanske testa q10 för mig och min sambo nästa cykel eller så.

 • Fri 7 Oct 2022 08:44
  Rewner skrev 2022-10-07 08:06:19 följande:

  Jag vaknade imorse och känslan av hoppfullhet var helt borta. Kände mig helt säker på att jag inte var gravid. Så jag låg kvar i sängen och bävade för att gå upp och testa. Ledig idag så ingen tid att passa, men till slut så var jag så kissnödig att jag inte kunde hålla mig längre.

  Och testet var positivt.

  Tårarna rinner och jag är så oerhört tacksam. Tänk att det gick med bara en äggledare. Jag har trott att jag inte skulle bli riktigt glad direkt om vi blev gravida igen för att jag vet hur mycket som kan gå fel. Just nu känner jag dock bara en sån oerhörd glädje och lättnad. Det känns hoppfullt. Denna gången ska det gå vägen. 

  Så tacksam för all stöttning jag fått av er i tråden!


  Ååh men Rewner, det här var ju fantastiska nyheter!! Hjärta Wow, så stort och så fint! Dels ger ju det här hopp till oss andra precis som Dalarna skriver, men framför allt verkar du vara en otroligt omtänksam och fin person som verkligen förtjänar den här lyckan! Glad

  Jag personligen tycker i alla fall att det är skillnad när någon plussar på första försöket och bara tar det för givet (jag känner t.ex. flera som "beställt" innan att de ska försöka bli gravida i december så att de föder barn precis i augusti och så blev det så, vilket jag kanske också trodde för några år sedan innan vi började försöka och med tiden blev lite mer ödmjuk för att det inte går så lätt för alla) - men här vet vi ju alla i den här gruppen hur mycket och länge du kämpat för det här och då är ju glädjen för din skull så stor och genuin! Hjärta STORT grattis!
 • Fri 7 Oct 2022 15:38

  Dalarna: Skönt att ägglossningen bekräftades, men visst blir man frustrerad, minst sagt, när cykeln ska hålla på och bråka. Som Fyrklöverns sa kan ju simmarna överleva fem dagar om man har tur, så än är det inte kört även om jag förstår att du laddar om inför nästa försök.

  Gimmethe: Jag har tyvärr inget bra svar och förstår verkligen att du undrar vad som händer i kroppen nu. Men om mensen inte har kommit och du ser ett svagt streck på testet så finns det ju absolut hopp! Vad spännande :) 

  Fyrklöverns: Det är ju supersvårt med tempen tycker jag. Jag har tempat till och från i över två års tid och har en hyfsat regelbunden cykel men tempen stämmer inte alltid överens med när BIM faktiskt blivit. Att den stegrat någon gång och sedan gått ner igen för att ägglossa har hänt mig, och jag tänker att tempen kan vara missvisande ibland pga att man tempat en annan tid, för varmt/kallt i rummet, inte sovit lika länge eller sammanhängande, man har druckit alkohol eller något annat som händer i kroppen som inte beror på ägglossning. Din kurva är som sagt lite svår att tolka, men jag hade tänkt som du och gått på när ÄL-testen var positiva.

  LJM91: Jag förstår, men då är CD25 ganska tidigt och bra då tänker jag? :) Jämfört med dina längre cykler? Håller tummarna att det här ska vara sista cykeln du behöver tempa och ta ägglossningstester och allt. Jag hittade namnet nu på tråden vi båda är med i (den som är jättefin men inaktiv nu eftersom de flesta som sagt fått sina plus och bebisar där nu) och det är Vi som försökt en längre tid - första barnet.

 • Fri 7 Oct 2022 15:53

  Apropå temp, den här månaden har min sett ut så här och jag fattar ingenting, börjar tappa hoppet att jag ens haft ägglossning. Jag brukar ha ÄL kring CD13 eller CD14 vilket den här månaden hade varit 1-2 oktober, men det var bara den 30/9 jag kände av lite symptom (fertilt sekret och lite värk) och enligt tempen har  ÄL inte bekräftats men markeringen för förutspådd ÄL flyttades idag från 2/10 till 4/10 (CD 16). Jag har dock svårt att tro att jag hade ÄL den 4/10 då tempen är för låg fortfarande och jag har inte haft något fertilt sekret sedan 30/9 (CD12). Så frustrerande när kroppen hittar på nya saker och min gissning är att jag inte haft ÄL ännu så det kanske blir en ovanligt lång cykel för mig denna gång.

  Diagrammet i min app visar inte cykeldagar utan själva datumen längst ner, så ni vet. Tycker kurvan är ungefär lika svajig som mitt hopp och humör just nu Tungan ute

  Passar på att önska er alla en riktigt fin helg och kom ihåg att ni är riktiga kämpar, så fantastiska! 

   

 • Tue 11 Oct 2022 11:29

  LJM91: Vad skönt att känna att du fått den tidigaste ägglossningen på hela året nu, då kan den säkert bli ännu tidigare nästa månad om du tar dubbel dos letrozol. Eller ja, helst hoppas vi ju inte behöva tänka på nästa cykel för det hade ju varit så mycket roligare om det där efterlängtade plusset kom istället Glad

  Haha ja gud vad man letar efter tecken, och samtidigt vet man att det kan kännas precis som vanligt men vara ett plus, eller att det känns helt annorlunda men ändå kommer mensen, så kroppen är så otroligt oförutsägbar på det sättet. Spännande att du kanske ska testa på fredag, jag håller tummarna för att din mens håller sig långt långt borta!

  Tack för att du ville bolla det där med min ägglossnings vara eller icke vara, vad mycket du kan om det där med fallback rise och att tempa! När min temp väl har stigit i tre dagar brukar den oftast hålla sig över 36.5 innan mensen kommer men vissa cykler går min coverline snarare vid 36,4 eller så. Ska lägga upp en ny bild hur tempen ser ut nu när det gått några dagar. Jag använder för övrigt appen Flo men har också använt Premom en del parallellt med Flo. Ser att du använder Fertility Friend, är det något du kan rekommendera?

  Ville även tillägga att jag verkligen förstår det där du skrev om att längtan fysiskt gör ont, och att se de där söta små gummistövlarna. Kan också relatera till att man kan känna sig stressad över att folk i ens närhet som precis ska börja försöka riskerar att rusa förbi en om det skulle vara så att de plussar innan vi gör det. Jag känner samma sak med min syrra som redan har ett barn, som hon blev gravid med på första försöket, och nu ska hon och hennes kille börja försöka för ett syskon vilket ger så mycket splittrade känslor hos mig. Som du säger: man vill ju inte att någon ska behöva genomgå den årslånga väntan och sorg som vi ofrivilligt barnlösa tvingats gå igenom, men samtidigt skulle jag ärligt talat inte kunna låta bli att känna en viss orättvisa och sorg om det skulle vara så att hon lyckades på allra första försöket igen, trots att hon är min syster. Att känna sig missunnam är ju ingenting man är stolt över direkt, men jag försöker att vara förlåtande mot mig själv att man kan känna alla typer av känslor när man genomgår något som faktiskt kan klassas som en kris.

  Sorry för långt inlägg, och hoppas att du haft en trevlig helg Hjärta

 • Tue 11 Oct 2022 11:34

  Gimmeth: Nej precis, det är ju så svårt att säga något om tester man bara ser bilder på och inte hur det ser ut i verkligheten, men vi fortsätter att hålla tummarna för dig! Glad Hur känns det nu, har du tagit något mer test?

  Elin1989: Jag vet inte om jag har sagt det då jag ganska nyligen hoppade in i tråden, men GRATTIS till ditt plus! Jag håller också tummarna superhårt för dig på fredag med ultraljudet HjärtaFyrklöverns: Ja men precis, vi verkar ha en ganska lik cykel denna månad du och jag Glad Trist att det ska strula så, det gör ju att hjärnan går på högvarv och man försöker hitta mönster och analysera verkligen ALLT, haha. Ååh jag förstår verkligen att du känner efter extra mycket just med tanke på äggledaren, och den här väntan mellan ÄL och BIM känns ju evighetslång emellanåt. Har du någonting roligt du kan distrahera tankarna med i väntan på helgen?

  Rewner: Jätteintressant att läsa dina reflektioner om ni gjorde någonting annorlunda den här cykeln eller inte. Ibland känns det som att det är när man har lite lägre förhoppningar som det plötsligt händer. ?Skönt? eller vad man ska säga att du känner av graviditeten lite grann redan, hoppas att du får må så bra som möjligt Glad Så spännande med ultraljud nästa fredag, det är ju ganska snart trots allt (även om jag kan tänka mig att det vissa stunder känns alldeles för långt bort). Och vad roligt att du följt just den gruppen jag varit med i så länge, Vi som försökt en längre tid ? första barnet. Den gruppen har verkligen varit ett enormt stöd för mig och jag är så otroligt tacksam att du skriver att jag kan hitta samma stöttning i det här fina gänget HjärtaDalarna: Så många kloka kvinnor det finns i den här gruppen (där du såklart tillhör en av dem också) och jag såg nu det ni hade bollat i helgen om dina misstankar om lågt progesteron och ifall du skulle testa letrozol eller inte. Jag förstår verkligen känslan att man vill göra något nytt och frustrationen över att cykeln verkar ha blivit längre under det här året, men förhoppningsvis får ni göra en utredning eller att du ringer en privat gynekolog och rådfrågar. P.S. Det fastnade verkligen hos mig det du skrev: tanken på att vi alla skulle ?tvingas? vara nyktra på nyår för att det växer ett litet frö inuti var och en av oss Hjärta


   

 • Tue 11 Oct 2022 11:37
  Oj vad svårt det blev att läsa med radavståndet, jag försöker igen!
  Gimmeth: Nej precis, det är ju så svårt att säga något om tester man bara ser bilder på och inte hur det ser ut i verkligheten, men vi fortsätter att hålla tummarna för dig! Glad Hur känns det nu, har du tagit något mer test?
  Elin1989: Jag vet inte om jag har sagt det då jag ganska nyligen hoppade in i tråden, men GRATTIS till ditt plus! Jag håller också tummarna superhårt för dig på fredag med ultraljudet Hjärta
  Fyrklöverns: Ja men precis, vi verkar ha en ganska lik cykel denna månad du och jag Glad Trist att det ska strula så, det gör ju att hjärnan går på högvarv och man försöker hitta mönster och analysera verkligen ALLT, haha. Ååh jag förstår verkligen att du känner efter extra mycket just med tanke på äggledaren, och den här väntan mellan ÄL och BIM känns ju evighetslång emellanåt. Har du någonting roligt du kan distrahera tankarna med i väntan på helgen?
  Rewner: Jätteintressant att läsa dina reflektioner om ni gjorde någonting annorlunda den här cykeln eller inte. Ibland känns det som att det är när man har lite lägre förhoppningar som det plötsligt händer. Skönt eller vad man ska säga att du känner av graviditeten lite grann redan, hoppas att du får må så bra som möjligt Glad Så spännande med ultraljud nästa fredag, det är ju ganska snart trots allt (även om jag kan tänka mig att det vissa stunder känns alldeles för långt bort). Och vad roligt att du följt just den gruppen jag varit med i så länge, Vi som försökt en längre tid ? första barnet. Den gruppen har verkligen varit ett enormt stöd för mig och jag är så otroligt tacksam att du skriver att jag kan hitta samma stöttning i det här fina gänget Hjärta
  Dalarna: Så många kloka kvinnor det finns i den här gruppen (där du såklart tillhör en av dem också) och jag såg nu det ni hade bollat i helgen om dina misstankar om lågt progesteron och ifall du skulle testa letrozol eller inte. Jag förstår verkligen känslan att man vill göra något nytt och frustrationen över att cykeln verkar ha blivit längre under det här året, men förhoppningsvis får ni göra en utredning eller att du ringer en privat gynekolog och rådfrågar. P.S. Det fastnade verkligen hos mig det du skrev: tanken på att vi alla skulle vara nyktra på nyår för att det växer ett litet frö inuti var och en av oss Hjärta
 • Tue 11 Oct 2022 11:44

  Inte meningen att ta över tråden med flera superlånga inlägg, haha, men tänkte bara visa hur tempen ser ut nu. Kanske att jag haft ägglossning då tempen hållit sig hyfsat hög senaste dagarna, den brukar hålla sig ovanför 36,5 då men jag tycker inte att någonting har varit som det brukar den här månaden med fertilt sekret, tempen etc. Bara att vänta och se antar jag Glad

  Hoppas att ni alla får en fin tisdag!

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
Logga in
Bli medlem