Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    slo92 skrev 2021-08-14 15:21:05 följande:

    Tycker också det är svårt med alkoholen. Jag ska på födelsedagsfest om en vecka och har beräknad mens på torsdagen därpå. Det finns ju tidiga gravtest man kan ta 6 dagar innan beräknad mens men jag har läst att det provsvaret kan förändras så vet inte om jag vågar dricka på festen ändå i fall det skulle vara negativt. Man fattar ju att det är bäst att helt avstå men precis som ni andra säger, tänk om det är jättelång tid att bli gravid då känns det ju lite segt att inte ens kunna ta ettt glas vin under den här tiden...


    Jag tror nog egentligen inte att det är någon fara att dricka innan man vet om graviditeten. Det är ju så många som liksom blir gravida utan att vara beredda och därefter får sluta dricka och kanske till och med sluta röka. Först är det ju bara en cell typ, och den första näringen är väl från något som kallas för gula säcken och inte navelsträngen? Jag tror att jag kommer dricka typ ett glas vin ikväll och vi kommer troligtvis ha sex. Men har inte ägglossning förrän om en vecka så befruktningen blir ju ändå inte nu isf, om nu spermierna från ikväll ligger kvar (ursäkta detaljerna).

    Får se hur jag gör nästa helg. :)
  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-08-14 17:10:43 följande:

    Tack. Ja det är nog snarare högre chans att bli det efter vad jag förstått eftersom hormonnivåerna är högre. Men vi får se.

    Ja jag hade gärna tagit ett tidigare missfall. Bebisen dog i v7+5 men kroppen kopplade inte förrän v10+4 då det började komma lite blod. Så det hade ju vart bättre om det kom direkt. Men nu är det som det är. Fick tabletter i går för att få ut det så får vänta ut allt nu bara.


    Förlåt, jag missade att det var ett senare missfall. Är ledsen för din skull. :(
  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-08-14 19:26:49 följande:

    Ingen fara. Det har ändå gått smidigt trots allt och hade knappt ont antagligen på grund av att jag fick bra läkemedel med mig och så och igår kom allt ut och nu är det inte alls lika mycket längre.

    Undra om man kan räkna detta som en mens. Vad tror du?


    Skönt att det inte gjorde ont ändå och att det verkar vara över snart. Jag vet inte riktigt om det räknas som mens. Jag kan inte så mycket om missfall, har själv inte varit gravid ännu. Har läst lite om det för att förbereda mig för att det kan bli så, men tyvärr kan inte svara på det. Kanske någon annan i tråden som vet? Det är några som har varit igenom missfall nyligen här.
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-08-14 20:32:09 följande:

    Tänkte börja med mina CB ägglossningstest imorgon men blir osäker då jag tidigare läst att man ska ta på morgonurinen men i instruktionen står de att man kan ta testet när som. Någon som testat och vet när testet varit som mest pålitligt?


    Min clearblue är digitala, kanske finns fler varianter, men i bruksanvisningen står det att det är morgonurin som gäller :) så kolla i bruksanvisningen som kommer med i paketet, där borde stå precis hur du ska göra. Lycka till!
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-08-15 08:42:02 följande:

    La in en smiley som jag nu ser blev ??? Så tanken var att de var en glad gubbe inga ifrågasättande ?? :)


    Ingen fara! Det är lite knasigt med familjeliv.se när man försöker lägga in smileys. Jag vågar bara lägga in med tecken numera :D tog du äl-test idag? Jag tog i morse och fick en blinkande glad gubbe så har bestämt med min sambo om att ta en snabbis ikväll XD han har det hektiskt på jobbet den här veckan och vi har lite annat inbokat med iom att vi är uppe i en flytt, men hoppas att vi ska kunna ligga varannan dag nu och sen kanske mer än en gång per dag när den fasta glada gubben kommer.
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-08-15 21:45:57 följande:

    Har haft sex två dagar efter, tre om vi lyckas men det är sällan vi gör. Har märkt att min äl oftast sker 2 dagar efter jag fått positivt test.

    För att svara någon så trycker du på ?citera? om du sitter vid datorn (tror jag, blev osäker nu) och är du på mobilen trycker du på kugghjulet så får du fram citera i en liten meny :)


    Enligt bruksanvisningen gäller resultatet maximal fertilitet i 42 timmar, så tänker att man borde försöka ha sex de två följande dagarna. Så kommer vi göra nu det här första försöket. :)
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-08-15 22:56:45 följande:

    Ja jag tog test med de var negativt, hade ingen koll på den blinkande gubben, betyder de alltså att en lh ökning är på g/kan spåras?


    Ja, så uppfattar jag det. Den kan liksom hitta ganska många fertila dagar. :)
  • Lövsångerska1991
    Beckizen skrev 2021-08-16 06:45:01 följande:

    Igår kom min mens 3 dagar för tidigt. Supertråkigt men förstår att det är svårt att få till det på första försöket så försöker att inte känna mig för besviken:) nästa äl har jag 27 augusti så hoppas då istället!

    Första försöket så låg vi med varandra en gång per dag under de fertila dagarna och till en dag efter äl. Det blev alltså 1-4 augusti då vi bestämde för att börja försöka 1 augusti. Men hur har ni gjort? Ökar chansen för positivt test om man ökar antalet gånger på dag under äl? Tänker att jag ska testa varannan dag fram till äl och sen flera gånger samma dag:)

    Hoppas det går bra för er andra!:)


    Förste att du blir besviken, men som du säger så är det inget konstigt att det inte blir något på en gång. Jag tror egentligen inte att det handlar om att ha sex flera gånger per dag utan man ska se till så att det finns överlevande spermier innan ägglossning och att ha sex vid ägglossning. Spermierna lever ju som jag förstår ca fem dagar i en. Tror att det är mycket slumpen som gör när det blir ett barn. Alltså inte slumpen med tidpunkten, det är ju vid ägglossning, men alla förhållanden ska nog stämma på något sätt och det gör det kanske inte varje månad.
  • Lövsångerska1991
    Willow89 skrev 2021-08-16 14:47:31 följande:
    18/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)
     
    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)
     
    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)
     
    ???/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)
    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-08-16 12:35:51 följande:

    Hej på er alla, nu börjar vi bli så många här inne och jag tänkte (om okej för TS) att vi kan köra en BIM lista för att få lite koll på vilka som hänger här i tråden. Jag är ny på familjeliv och är väl egentligen första gången jag deltar i ett forum, men har sett liknande i andra trådar. Hoppas inte de skapar stress för någon, de som vill kan väl hänga på.

    Passar på att önska ett stort lycka till, till er alla :)

    BIM

    Kiwikiwi (4/9, 31 år, första försöket med första barnet)


    Jättebra idé! Hade nog velat något sånt från början, men visste inte hur man skulle kunna organisera det. :) bra initiativ! Jag som är TS och klart det går bra!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?