• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Tack för att ni lyssnar och är så förstående, vad hade jag gjort utan er alltså <3

    Det här med vikten är en så himla känslig fråga för mig, jag har tidigare i livet varit extremt fokuserad på siffrorna på vågen vilket till slut skapade en destruktiv situation för mig då jag hade mycket ångest och rasade i vikt alldeles för snabbt. Det enda jag fick höra från omgivningen var hur duktig jag var och hur bra jag såg ut att må, men ingen visste ju att jag egentligen mådde fruktansvärt dåligt. Det blev så tydligt för mig hur skevt det är, skit i hur du egentligen mår, du har ju blivit smal liksom. Är på en helt annan plats i livet nu och slängde ut vågen för flera år sedan och har inte vägt mig sedan dess. Är rädd att hela IVF-grejen och att vara tvungen att väga mig ska slänga mig tillbaka in i ångesten och den ohälsosamma livsstilen jag hade då. Jag antar att jag helt enkelt får ringa och förklara min historia och hoppas på att de är förstående.

    Är det någon som är bra på att uppskatta vikt utifrån klädstorlek? xD jag har oftast storlek 42/44 eller L, ibland XL i något plagg och är 170 lång, Har själv uppskattat min vikt till typ 95 kg men vet inte om det är rimligt? Försöker googla fram bilder på andra och jämföra med hur min egen kropp ser ut, men allas kroppar är ju så himla olika liksom.

    Förlåt för att jag kapar tråden med mina viktfunderingar <3

  • LJM91

    Tack fina ni för all er input och ert stöd, ni är verkligen det finaste gänget man kan önska sig mitt i den här härvan av jobbiga tankar och känslor <3

    Jag har kollat upp vad som gäller i min region, man får göra en utredning om man har under 35 i BMI och blir det IVF som behandlingsform ska man ner till 30 eller under innan man får påbörja behandling. Jag funderar ibland ärligt på att typ svälta mig själv för att komma ner till den vikten snabbt, byta ut mat till sånadär shakes och pulver även om jag egentligen inte tror på såna dieter. Jag ska ta mod till mig och ringa en privat klinik under nästa vecka och fråga hur de ser på BMI och vilka gränser de har. Jag har börjat gå promenader varje dag och begränsat sötsaker och försöker välja hälsosam mat, så förhoppningsvis har det någon effekt. Eftersom jag inte har en våg är det dock svårt att lägga märke till små skillnader, märker ingenting förrän kläderna börjar sitta lösare :P

    Underbart att mensen är här chilins, så sjukt konstigt det känns att skriva så haha. Hoppas att du snabbt får klartecken att sätta igång med behandlingen!

  • LJM91
    Chilins skrev 2023-02-26 18:16:04 följande:

    Tack alla för era tumhållningar :) jag uppdaterar er såklart när jag vet något! 


    tycker det låter klokt att ringa kliniker och fråga hur de ser på allt. Kanske även ringa regionen och fråga? Det jag däremot inte tyckte lät så bra var alla shakes osv ;) det brukar sällan vara en hållbar lösning även om jag förstår att du snabbt vill göra något. Det vore nog inte så dumt att bara få koll vad du har för BMI nu direkt utan att du börjat någon diet, det kanske är helt onödigt. Jag tycker inte att dina klädstorlekar speglar den bild du ger om dig själv :) 


    Regionen har jag redan pratat med och det var en strikt gräns på 30 som gällde där, men de privata klinikerna har ingenting skrivet på sina hemsidor förutom att övervikt kan vara en faktor typ. Ovanpå allt annat fick jag precis se en fruktansvärt osmickrande bild av mig själv från vår weekendresa där jag tycker att jag ser helt enorm ut. Men du har rätt i att shakes och pulver inte är någon smart lösning, lär ju inte heller vara bra för fertiliteten tänker jag. Hälsosam mat och rörelse är nog nyckeln trots allt.
  • LJM91

    Nu har jag bokat en telefontid med Livio imorgon, förhoppningsvis kan jag få klarhet i vad som gäller kring BMI och vad de tycker vårt nästa steg bör vara.

    Nog om mig nu på ett tag tycker jag :P hur går det för er andra, hur mår ni? <3 Sophie kommer du ta något tidigt test snart eller väntar du in testdagen?

  • LJM91

    Hur gick det att ta första sprutan chilins? Så spännande att processen är igång!

    Förstår att du blir frustrerad Dalarna, hade jag varit i dina skor hade jag ringt vården och rådfrågat dem. Har du fortsatt bara tagit ägglossningstest eller har du provat ett graviditetstest också?

    Nu har jag pratat med en jättegullig sköterska på Livio, hon tyckte att vi ska boka tid för fertilitetsutredning och sa att spontant låter det som att vi ska ha goda chanser att lyckas. Jag frågade om BMI-gränser och hon sa att de inte har lika strikta gränser som landstinget men att de gärna vill att man ska vara så nära 30 som möjligt, eller lägre då såklart. Hon sa även att den nya forskningen visar att det inte är gynnsamt för fertiliteten att försöka gå ner i vikt, så det är inget de vill rekommendera när man är mitt i den här processen. Det snurrar en massa i huvudet just nu, det känns ändå okej men hade såklart lite naivt önskat att hon hade sagt att det inte spelar någon roll alls vad jag väger.

  • LJM91
    Vickan31 skrev 2023-02-28 11:56:56 följande:
    Vad tror ni: jag har senaste året om inte längre alltid fått ömma bröst från ÄL fram till mens, men de senaste tre månaderna har jag inte känt ett enda dugg i brösten! Antingen kan det vara ett bra tecken på att hormonerna är i balans då ömma bröst kan vara pms-relaterat pga obalans progesteron/östrogen eller så. Eller så är det ett dåligt tecken, att hormonerna inte stiger och jag kanske har en svag ägglossning numera eller något? Svårt att veta, man försöker ju att analysera om det är något bra eller dåligt att brösten inte göra ont 2 veckor varje månad?
    Exakt samma har hänt mig de senaste månaderna, har alltid kunnat räkna ut när mensen är på väg pga riktigt ömma bröst, chokladsug och rejäl mensvärk typ 3-4 dagar innan mensen kommer. De senaste cyklerna har jag fått mindre besvär av detta för varje cykel som går, vet inte heller om det är något positivt eller negativt utifrån hormoner och så.
  • LJM91

    Sophie hur går det för dig, ska du testa i helgen? Håller tummarna så hårt <3

    Så himla tråkigt att mensen kom Vickan, men vad spännande att du fick tid för spolning så snabbt. Uppdatera oss när du har varit där!

  • LJM91

    Härligt att ägglossningen blev bekräftad Dalarna, jag brukar ha äggviteflytningar både ägglossningsdagen och ibland 1-2 dagar efter också, så det stämmer säkert att du ägglossade i torsdags :) skönt att höra också att relationen har blivt så mycket bättre, hoppas stenhårt på ett plus som får stanna kvar snart <3

    Skönt att det går bra med sprutorna chilins och wow, 20 äggblåsor! Bland dem måste ju bara vinnaren finnas, eller hur :)

  • LJM91

    Åh Sophie vilka otroligt tråkiga nyheter :( skickar dig en stor varm kram! Förstår att det känns tungt och läskigt att tänka framåt. Ni har ju fler embryon i frysen och någon av dem måste ju bara vara den rätte <3 förstår att tankarna snurrar kring varför det inte funkar, men så länge inte utredningen visade något ?fel? så tror jag inte du behöver oroa dig för det. Ibland krävs det några försök även med IVF innan det lyckas. Vet du om du får sätta in ett embryo direkt i nästa cykel, eller vill du kanske ha en paus emellan? Tillåt dig att känna alla känslor, det är okej att det känns tungt och pissigt <3

    Jag är på CD8 idag, tog sista letrozolen igår och inväntar ägglossningen. Min sambo ska på jobbresa ett par dagar i nästa vecka, så jag ber till högre makter att det inte blir ägglossning de dagarna. Ska även ringa en till IVF-klinik imorgon och fråga lite om hur det fungerar hos dem.

    Dalarna, vad gör prednisolon för något? Jag trodde man var tvungen att ha recept för trombyl, vet du om det finns någon risk med att ta dem utan att veta om man egentligen behöver så att säga? Funderar på att testa något sådant jag också.

  • LJM91

    Låter som en rimlig variant att testa Dalarna, funderar på att prova samma.

    Sophie, det är bara du som kan känna vad som känns rätt i din situation. Hade det varit skönt med en paus så kör på det, det finns ju inga rätt eller fel. Jag förstår hur du tänker kring att spara en chans till efter sommaren, om inte det lyckas innan dess. Men varför får ni bara ett försök via landstinget?

  • LJM91

    Sophie, har du pratat något med kliniken där ni gjorde behandlingen? De kanske kan vara hjälpsamma att bolla med också och lufta tankar kring eventuella pauser och framtida planering :) jag är också en sjukt nyfiken person men känn ingen press att du måste berätta varför ni inte får tre försök, du gör det bara om du vill :)

  • LJM91

    Men Sophie!!! Det där är ju ett solklart plus! Stort stort grattis!! Säger som Dalarna, sätt igång med progesteronet igen direkt! Herregud vilka underbara nyheter, blev alldeles tårögd här hemma <3

    Chilins, gärna för mig om alla är okej med det :)

    Dalarna, tycker ändå det ser ut som att du har haft en tydlig ökning i temp, så jag hade inte oroat mig om jag var du :)

    Idag fick jag en blodblandad flytning så tydligen är mellanblödningar en grej för mig nu för tiden? Aldrig hänt tidigare, innan blödningen jag trodde var nidblödning förra cykeln :P blödningen idag var ju innan ägglossning så borde i alla fall inte ha med progesteronet att göra eller?

  • LJM91

    Jag känner mig inte helt bekväm med att lämna ut mitt mobilnummer, så jag hänger kvar här :)

  • LJM91
    Chilins skrev 2023-03-08 20:39:23 följande:

    Du får säga till LJM om du ångrar dig Hjärta tanken är att det blir en mera stängd grupp där man förhoppningsvis vågar dela med sig om sånt som Man inte vågar ha ute på nätet Såhär öppet. Just nu är det jag, Sophie, Dalarna och Vickan som är där Hjärta tänker också att gruppen inte ska bli för stor utan ett ställe där vi som varit med länge och nästan känner varandra kan samlas. 


    Nu är jag lite jobbig här, men hade ni kunnat tänka er använda appen Telegram istället? Den ska funka likadant som Whatsapp fast man kan hitta varandra via användarnamn istället för mobilnummer :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?