• Mon 16 Aug 2021 18:43
    800862 visningar
    8602 svar
    +1
    8602
    800862

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Willow89 skrev 2021-08-16 16:13:32 följande:

    Tycker det är jätteavstressande att se den här listan där flera av er är min ålder! Jag har haft lite ålderspanik senaste månaderna då fler och fler bekanta i mitt Facebook-flöde skaffar barn och de flesta är betydligt yngre än mig! Innerst inne vet jag ju att det är helt normalt att få sitt första barn runt 32, men jag kan liksom inte hjälpa att det känns som att tiden bara rinner iväg. Är så trött på mig själv att jag jämför mig så mycket med andra!

    Något helt annat, imorgon är min ÄL-period över enligt min app. Det är femte månaden jag går runt och funderar på om det ska bli nåt!? De här två veckorna fram till mensen är så otroligt utdragna och långa. :( 


    Jag har också noja över att bli äldre och att jag vill ha barn snart osv. Men jag försöker tänka att börjar man vid 30 eller lite över så kan man man ju faktiskt få hjälp efter att ha försökt ett år. Ivf brukar vara väldigt lönsamt så som jag förstår det. Tänker att jag borde ha åtminstone åtta år på mig, kanske t.o.m tio på att lösa det och åtminstone få ett barn. Detta tänker jag när jag är förnuftig, men oftast är jag inte det. Istället brukar tankarna rusa och jag tänker ?tänk om jag är infertil, tänk om min sambo är det? ?tänk om det tar jättelång tid? ?varför började vi inte tidigare?? och ?jag vill bli gravid nuuu!? :D

    Håller tummarna för er nu iaf! Femte gången gillt! :)
  • Tue 17 Aug 2021 19:45
    Meemelie skrev 2021-08-17 15:00:07 följande:

    Så spännande att vänta på trådens första plus nu när det finns en lista! För egen del så väntar jag på ÄL som bör komma någon gång inom en vecka, så från och med idag ska vi försöka orka med en gång om dagen åtminstone!


    Ja verkligen, redan imorgon kommer första Julis BIM så det närmar sig.:) Vi kör på varannan dag som planerat, idag blev det lite stressigt. Fick göra det mellan tvättpassen i tvättstugan. Det jobbiga är att jag får lite svårt att känna lust vid stress. Hur känner ni med det?
  • Wed 18 Aug 2021 06:21
    Semlan3 skrev 2021-08-17 19:59:25 följande:

    Fick tillbaka mensen igår, fem veckor efter avbrytande. Skönt att kroppen är back on tack men också läskigt. Kändes som att det gick fort. Får se om nästa cykel blir "normal". Tänker väl att vi har oskyddat sex och så får det bli som det blir. Vet fortfarande inte om jag känner mig redo.


    Skönt att det är tillbaks som vanligt nu, men förstår att allt måste kännas omtumlande. Låter klokt att ta det lite lugnt, lyssna in vad du känner. <3
  • Wed 18 Aug 2021 06:43
    Kiwikiwi skrev 2021-08-17 20:30:17 följande:

    Jag är glad att jag kan jobba hemifrån vissa dagar annars hade tiden känts knapp, vi har haft sex varannan dag (2 gånger hittills haha) har förväntad äl i helgen. Har lite ont nere vid typ bäckenet/nedre delen av magen men kanske inbillar mig att de är så en ägglossning känns. Funderar på att börja ligga varje dag from ikväll. Känner mig lite tjatig på sambon även om han gärna ligger så blir de ändå jag som får säga "ska vi ligga då och då?", sitter nu och funderar på om jag ska fråga om han är sugen ikväll..vet att man inte behöver ligga varje dag dock. Tog andra dosen vaccin igår och vi båda är lite smått hängiga också, jag är bara rädd att missa ägglossningen :(


    Jag får ont vid ägglossning (typ att det hugger lite ibland), tror smärtan sitter i äggstockarna, och även lite ömma bröst. Hur går det med ägglossningstesterna? Tänker att det är svårt att missa ägglossningen om ni dels har sex varannan dag och sedan när du väl får den fasta glada smileyn på testet, då vet du att det är ägglossning, eller att den börjar väldigt snart. Jag tänker att när jag får den symbolen går vi den varannan dag till varje dag, fast blir ju bara två dagar på raken typ, för den symbolen visas 42 timmar.

    Tänk på att spermierna överlever åtminstone två dagar, troligtvis tre-fem.
  • Wed 18 Aug 2021 19:35
    Juli1990 skrev 2021-08-18 09:04:49 följande:

    och där kom mensen :( SÅ tråkigt verkligen.. nya försök snart igen då. Vad är era bästa tips kring ägglossningstest? Har testat någon gång innan men alltid fått negativt.


    Vad tråkigt att mensen kom nu, men tänk att det oftast tar lite tid. <3 Vad för ägglossningstester använder du nu? Kanske har du skrivit om det, men är så många som skriver i tråden nu att det lite svårt att hålla koll. Jag tycker att clearblue digital (blålila förpackning) är väldigt bra. Jag följde instruktionen för att se när jag skulle börja testa (beror på hur lång cykel man har) och nu kissar jag på morgonen och får symbol, låg chans för graviditet, hög chans eller maximal chans. Väldigt smidigt.
  • Wed 18 Aug 2021 19:43
    Kiwikiwi skrev 2021-08-18 09:19:37 följande:

    De blev en stressig och jobbig morgon och jag är besviken på mig själv att jag stressar upp mig, låg aldrig igår och när jag tog mitt äl test imorse hade jag glad gubbe. De tajmade dåligt då idag är enda dagen jag ska in till kontoret denna vecka och ska dessutom jobba sent, vi stresslåg imorse och fick testa 3 gånger innan min kille kunde komma, förstår att stressen och pressen gjorde de svårt för honom. Vet att vi hade kunnat lega ikväll men kan man vara säker på att man har visst antal timmar på sig, kanske skiljer sig år. Nu tror jag dessutom jag vet hur min ägglossning känns, eller tiden innan dess, har inte förstått att den lilla värk jag får berott på de tidigare :)


    Det är ju jättehärligt med den glada gubben! :) men förstår det jobbiga med stressen över att ha sex, jag känner den lite också. Eller mer att det är jobbigt att inte kunna bli upphetsad på en gång (vilket man inte borde kräva av sig själv, men just nu har vi det väldigt stressigt). Hur som helst så så tror jag att ni legat tillräckligt många gånger. Jag kan inte tänka mig att det krävs flera liter säd för att få till en graviditet :D
  • Thu 19 Aug 2021 17:05
    Juli1990 skrev 2021-08-19 08:17:00 följande:

    Tack för din återkoppling <3. Jag har kört stickor och även CB digitala (blåa förpackningen) men aldrig fått träff tyvärr, vilket varit ganska tufft. Ska dock börja testa varje dag och tidigare nu efter mensen. Kör du på morgonurinet? Känner mig redan nu orolig för att jag kanske inte har ägglossning (?), vilket känns konstigt då jag kör NC och får temperaturshöjning som indikerat på ägglossning, men nojjar ändå. Ska testa dem blålila du rekommenderar istället från CB. Tusen tack!


    Känner igen mig i din boka, men försök att inte ta ut någon olycka i förskott. <3 Har du mens varje månad? Isf har du troligtvis ägglossning. Det kan vara svårt att hitta sin ägglossning om man inte vet vilken dag man ska börja prova. Har du tittat i bruksanvisningen? För i min stor det att om du har en menscykel på si och så många dagar börjar du testa på cykeldag 8 eller vad det nu kan vara. Sen kan det vara så att man har en månad utan ägglossning av någon anledning, men att det blir ägglossning nästa månad istället. Det är tydligen inte helt ovanligt.
  • Thu 19 Aug 2021 17:05
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-19 17:05:20 följande:

    Känner igen mig i din boka, men försök att inte ta ut någon olycka i förskott. <3 Har du mens varje månad? Isf har du troligtvis ägglossning. Det kan vara svårt att hitta sin ägglossning om man inte vet vilken dag man ska börja prova. Har du tittat i bruksanvisningen? För i min stor det att om du har en menscykel på si och så många dagar börjar du testa på cykeldag 8 eller vad det nu kan vara. Sen kan det vara så att man har en månad utan ägglossning av någon anledning, men att det blir ägglossning nästa månad istället. Det är tydligen inte helt ovanligt.


    Noja ska det stå
  • Thu 19 Aug 2021 17:20
    Jenek18 skrev 2021-08-18 21:51:00 följande:

    Hej!

    Jag vill också gärna följa med här! Jag är 30 år och min man 38. Vi har precis gjort vårat första försök och vi har inga barn sen tidigare. Jag slutade med preventivmedel under hösten förra året och har sedan dess kartlagt min cykel och skyddat oss med hjälp av natural cycles. Jag har därav rätt bra koll på när jag har ÄL. Men jag är så taggad så jag gjorde ÄL-tester den här cykel och fick positivt igår och idag och då gjorde vi försöket. Vill plussa på en gång men försöker att lugna ner mig och tänka på annat. BIM är 1/9.


    Du är så välkommen så :) så roligt att det snart är BIM. Hoppas att det blir plus! :)
  • Fri 20 Aug 2021 05:45
    Kiiwi00 skrev 2021-08-19 20:35:10 följande:

    Hej ?? Vi har nu bestämt oss för att försöka satsa på ett till barn, så att bebis kommer tidigast hösten nästa år. Jag har nu kopparspiral och funderar mycket på när jag ska ta ut den. Jag har noll koll på hur det funkar efter man tagit ut en spiral om kroppen kräver tid att vänja sig eller så. Ni som har erfarenhet av detta hur långt efter uttag av kopparspiral plussade ni?

    Vi har en dotter sen tidigare och där plussade vi på tredje försöket efter en period med p-piller.


    Hej, vad roligt att ni bestämt er för en till :) jag har haft kopparspiral, är inte gravid än, men har fått ägglossning två gånger sedan dess och mens på rätt datum. Dock mer ont första mensen, och den var kortare. Det ska inte påverka fertiliteten att man haft kopparspiral iom att den inte innehåller några hormoner. Lycka till! :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?