• Fri 15 Oct 2021 07:58
    801873 visningar
    8602 svar
    8602
    801873

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Ni som använder clear blue advanced, när börjar ni ligga mer på allvar när de blinkande gubbarna dyker upp? Fick min första blinkande idag men är osäker på vilken strategi vi ska ha, haha..

  • Fri 15 Oct 2021 12:29
    Bez skrev 2021-10-15 09:43:59 följande:

    Har du koll på typ när äl kommer? Första gången jag körde de hade jag blinkade i 6 dagar innan fast nästa gång 3 dagar. Så risk att man kör på för hårt och hinner tröttna innan den fasta kommer om de blir många dagar :P men orkar ni kör varannan under blinkande och sen varje dag när fast kommer?


    Min follikulärfas varierar ganska rejält, min tidigaste ÄL har varit på CD 17 och min senaste på 27, så det är ganska stor skillnad. Är på CD 16 idag. Kanske varannan nu och varje dag vid fast gubbe är en bra strategi, tack för tipset.
    LillaSam skrev 2021-10-15 11:40:07 följande:

    Vi började direkt när det blinkade för trodde att den bara skulle blinka i två dagar och sedan bli fast, men gubben blinkade i 6 dar innan det blev fast, så när det väl blev det kände min sambo framförallt att pressen hade varit för stor under en veckas tid att vi fick svårare att få till det. Är ju en omställning att ha gått från att ligga 1-2 i veckan när lusten faller på till att helt plötsligt ligga på kommando varje dag i en vecka haha. Så med facit i hand hade vi kunnat avvakta lite!


    Tror jag ska försöka få med sambon på varannan dag så länge det är blinkande och sen kanske lite mer intensivt när det är fast om vi orkar, haha. Tack för input!
  • Sun 17 Oct 2021 16:48
    Wave Mother skrev 2021-10-17 16:38:18 följande:

    Hoppas alla har haft en bra helg! Hur går det för alla? 

    Här försöker jag ta det lugnt och ladda lite inför veckan, som är ÄL-vecka. Jag tror att den kommer runt onsdag, torsdag men det har varit lite oregelbundet de få cykler jag testat, så det kan bli lite senare i veckan också. Förra gången missade vi  pga av jobb, så den här gången försöker jag förbereda lite så att jag inte ska få för mycket att göra och är pigg efter jobbet.


    Håller tummarna för att ni prickar in ÄL denna månaden! Jag har också ÄL-veckan framför mig, har haft blinkande gubbe på testet i tre dagar så hoppas att det snart blir en fast gubbe. Ska försöka få till det varannan dag under hela nästa vecka så får vi se om oktober är vår månad :)
  • Mon 18 Oct 2021 22:24
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-18 21:37:23 följande:

    Haft sex fem dagar i rad nu. Täckt de mest fertila dagarna. Ska för säkerhets skull få till det på onsdag också. Enligt appen ser det väl ut som att vi borde ha prickat in ägglossningen rätt bra? Bara det inte är dåligt att ha sex så ofta. Men jag läste att det inte är så farligt, är mer om man genomgår ivf som det är noga med att spermierna ska hinna mogna. Vill vara inte missa ägglossningen nu när jag inte tagit tester. Hade dock ont i ena äggstocken idag, så borde vara rätt tid.

    Vet inte vad jag vill ha sagt egentligen. Bär på en känsla att det känns så overkligt om jag lyckas bli gravid, typ ?det är väl klart att det inte blir något?. Någon som känner igen den känslan? :/


    Känner igen känslan till hundra procent, det känns så otroligt osannolikt att allt som måste klaffa ska klaffa liksom.. inte bara att lyckas pricka rätt dagar, sen ska spermierna överleva hela vägen och hitta ägget, ägget ska börja dela sig, fästa i livmodern och gud vet allt. Hur kan det ens funka?
  • Thu 21 Oct 2021 17:13

    Idag är jag inne på sjunde dagen med blinkande smiley på clear blue advanced.. Någon annan som haft så många dagar? Har inte haft någon temphöjning heller så är ganska säker på att jag inte har haft ÄL, men den borde vara på gång inom de närmsta dagarna enligt alla mina appar. Tyckte den blinkande gubben dök upp lite väl tidigt redan på CD 16 när jag brukar ha ÄL runt CD 23-25. Har man olika lång stegring av hormonerna eller hur ligger det till egentligen?

  • Fri 22 Oct 2021 13:40
    slo92 skrev 2021-10-22 07:55:17 följande:

    Plussade idag BIM+1 med CB digital, första ägglossningen efter mf. Hoppas hoppas att det går hela vägen den här gången, vågar inte riktigt tro på det än då jag började blöda bara några timmar efter att jag plussade förra gången.


    Stort grattis! Håller tummarna för att det går vägen denna gången :)
  • Sat 23 Oct 2021 09:16
    dujagochbebisen skrev 2021-10-23 08:01:05 följande:

    God morgon! Tog precis ett test på ÄL+11 / BIM-4, är så så nojig över alla dessa spökstreck. Första gången jag provar ett sånt här ?billigt test?.. Sambon ser absolut ingenting, men jag tycker mig se ett svagt streck där? Eller är det troligen ett spökstreck???


    Jag ser! :)
  • Mon 25 Oct 2021 06:39

    Idag hade jag en rejäl temphöjning från gårdagens 36,18 till 36,80 så om tempen fortsätter vara hög hade jag förmodligen ägglossning igår. Jag fick aldrig fast gubbe på clear blue advanced, bara blinkande i tio dagar. Dock var strecken på teststickan lika starka igår, är det streckens styrka som testet mäter för att hitta LH-ökningen? Testade med vanliga stickor också och fick betydligt starkare streck igår än tidigare, dock inte tillräckligt för att det ska räknas som positivt. Förmodligeb har jag en låg LH-kurva eller kort stegring? Någon som känner igen sig?

  • Tue 26 Oct 2021 11:33
    BounceBambi skrev 2021-10-26 09:01:01 följande:

    Idag kom mensen och jag känner mig lite uppgiven. Vet att vi inte försökt så länge men är orolig för att något är fel. Sen jag tog ut min p-ring har menscykeln varit 28, 26 och nu 25 dagar. Som jag förstår det räknas det som normalt men blir orolig för att cykeln ska bli kortare och kortare och att något inte stämmer. Har låg temperatur och mamma och mormor som tar levaxin. När jag ringde vårdcentralen och sa att jag ville kolla sköldkörteln så kändes det som att de inte tog det på allvar. Fick iaf en läkartid 30 november för att följa upp att jag tidigare haft låga järnvärden. Kan jag inte övertala dom att ta prover på sköldkörteln då får jag betala werlabs antar jag. Blir bara så less på allt.

    Har varit väldigt stressad i 1.5 månad pga trög lägenhetsförsäljning och det kan ju såklart också vara en faktor. Tycker heller inte att jag får äggviteflytningar innan ägglossning endast vattniga. Är så många tankar på en gång och jag känner mig typ sviken över att min kropp inte samarbetar med mig. Ursäkta långt och deppigt inlägg får försöka ta nya tag när mensen är över.


    Jag känner också igen mig i det du skriver, får också känslan av att något kan vara fel även om jag och sambon inte heller har försökt länge. Precis som du kan jag inte heller märka av äggviteflytningar, men tempar och har en väldigt tydlig kurva så jag hoppas att mina ägglossningar ändå funkar som de ska. De borde absolut ta prover på sköldkörteln eftersom både din mamma och mormor tar medicin för det, kan inte tänka mig att de skulle neka det. Håller tummarna för att du får bra besked och att det snart är din tur att plussa!
  • Tue 26 Oct 2021 11:34


    Ägglossningen bekräftad av NC och vi lyckades pricka in ganska bra denna månaden, nu är det bara att vänta och hoppas..
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?