Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-07-26 20:11:26 följande:

    Fyrklövern; då börjar jag med pumpen :)


    Åh vad spännande, håller tummarna! Tänk om det händer :)
  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-07-26 22:39:05 följande:
    Skönt att höra att vi i så fall är två som tappat det ;) har också funderat på spermieprov men å andra sidan blir jag tveksam då det gått för oss två gånger under detta år även om vi haft otur med utomkvedshavandeskap och MA. Kanske är dumt att sätta sig i en situation där man ska tolka ett resultat mot en färgkarta när det ?ändå gått? två gånger om ni förstår vad jag menar? Det spelar ju egentligen ingen roll att det gått eftersom vi är barnlösa ännu men att göra prover kanske är onödigt än så länge? hm? samtidigt vill man ju göra allt för att det ska ta sig så snabbt som möjligt. Fy vad svårt det här är 
    Jag känner igen mig i allt du skriver! Det tog lång tid att bli gravid och man började redan fundera på om något var fel men sen plötsligt sätter man två på raken, fast ingen var bra. Så nu vet man att man kan bli gravid, men man har inte fått behålla och sen nästa gång växer det till sig på fel plats. Jag har också vridit och vänt på det hela och funderar om det finns något jag kan eller bör göra aktivt för att få en frisk graviditet? Det mesta man kan göra när det gäller utredning är bara att kolla allting, det är inget som hjälper direkt. Så jag tror att jag ska ge det några försök efter vår så kallade karenstid. Om det tar lång tid eller skiter sig igen då tar vi hjälp. 
  • Fyrklöverns

    Tjejer ni är inte galna som spekulerar i fertilitetsgel! Jag testade desperat redan efter typ 4-5 misslyckade cykler. Använde också en fertilitetskopp från fertilily men ingen lycka trots flera månaders försök. När det tog sig för oss då hade jag typ slutat med alla försök. Vilket hån av kroppen! Den kunde åtminstone fått en o tro att något man gjorde hjälpte. Testade också bisolvon och tvingade även mannen ta det i ren desperation nån cykel.

  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-07-27 06:28:50 följande:
    Ja precis så!! man blir helt desperat. Jag ska också ge det några fler försök. Vilket försök är ni på? 
    Ja men eller hur haha!
    Vi var på försök 10 som blev mf, och försök 11 blev utomkveds. Vi tänkte börja försöka igen i okt-nov på försök nr 12. Vilket är ni på? När hände era förluster? 
  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-07-27 09:47:02 följande:
    Igår kväll började jag med progrestron kräm. 
    Kan verkligen tempen stiga så högt på 12 timmar? 
    Hur va det för dig Evelina? 
    Sen under sommaren sover jag bara med överkast men inatt blev det täcke. Vet inte om det har något med saken att göra. 
    Vad roligt och hoppfullt att se detta! Tempen tog verkligen ett skutt där! Hoppas det är en graviditet :)
  • Fyrklöverns

    Var hos min bror igår varpå deras 5-åring får ur sig: faster hade en bebis magen där, fast den dog. Då säger mamman så får man inte säga och skäms lite.


    Har aldrig tänkt på mitt utomkveds som en bebis i magen för det är ingen normal graviditet utan en åkomma. Tack för den liksom.. Varför berättar man sånt för sina barn? Jag har inte ens berättat för de flesta vuxna. Just för jag har ju inte haft en levande bebis som sen dog utan en allvarlig medicinsk åkomma. 

  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-07-28 10:13:57 följande:
    Förstår inte heller varför man berättar en sådan grej för ett barn, helt onödigt i mina ögon. Kan tänka mig att det var tufft att få höra det..

    Ofattbart, men försöker sansa mig då jag inte kan styra över andra människors bedömning av vad som är lämpligt eller inte. Det var som en käftsmäll. Min man kände likadant. I bilen senare berättade han att det gått ett bra tag sedan han tänkt så, att man förlorat ett barn. Vi har aldrig gått i de banorna för att det är för smärtsamt. Otroligt onödigt att utsätta oss för det här. Vi har inte barn än men vet likaväl att man inte kan berätta saker för barn då det inte finns en garanti för att det stannar där. Kul om han går runt och säger det för släkten som jag inte ens velat berätta för.


    Människor alltså, spelar ingen roll hur när man är någon så blir man tokig på dem. 

  • Fyrklöverns

    Tack för allt stöd häromdagen tjejer, blir alltid glad av att logga in här. 
    ÄNTLIGEN har mensen kommit! :D Har aldrig varit så här lycklig över mens innan. Har ju inte haft normal mens sedan mars månad. Den kom exakt 4 veckor efter att de plockade äggledaren. Nu börjar jag bli mer taggad på att försöka igen och jag tror vi satsar på att vänta ca 3 månader till sen kör vi. 


     


    Rewner härligt att höra att du är så positiv! Det smittar av sig :) Jag känner ingen stress längre heller. Allt det har runnit av med all dramatik senaste tiden, jag är bara glad att jag lever och har en fungerande cykel (och relation till min man haha) 


    Ang ömma bröst brukar jag få det ibland så fort ägget släppt, kan t.o.m. vara på själva ägglossningsdagen. Ibland så kommer den 7 dagar innan mens för att försvinna när mensen kommit. Verkar vara hormonerna som styr.


    Evelinagra, det mest korrekta är att räkna från ägglossningen men i vården kan de inget annat än att räkna från mensens första dag så utifrån deras perspektiv är just det mest korrekt fram tills ultraljudet. När ska du gå på det? Kommer ni göra någon fosterdiagnostik? Hur mår du nu? :)


     


    Dalarna, det finns en chans om ni fick till det inom ett dygn efter ägglossningen. Vilken dag fick du positivt på testet? Kommer du börja testa innan BIM? Så spännande att följa dig! Tempen ser verkligen lovande ut nu :)

  • Fyrklöverns

    Dalarna: Aha jusste, man får tänka så med krämen så klart. Jag hade nog också kört med testa tidigt, bara för säkerhets skull så att man inte har långsam stegring. Jag hoppas innerligt att det blir positivt! Väntar med spänning :) Håll oss uppdaterade hur du mår tills dess också. Det är alltid roligt att analysera lite!

    Tänkte med att det var bra att syna den svenska modellen. Tydligen verkar det också skilja mellan olika sjukhus i Sverige där det finns vissa även här som rekommenderar enbart tre månader. Jag läste de studierna som fanns på ämnet och ingen kan avgöra vad som är rätt eller fel. Så då tar vi saken i egna händer och börjar tidigare för jag förväntar mig inte att det tar sig direkt. Usch vi vet alla här hur lång tid det kan ta. 


    Låter som en intressant dokumentär, och lite skrämmande haha!

  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2022-07-31 10:46:36 följande:

    Fyrklöverns : va skönt att mensen har kommit! det känns ju segt att behöva bli tillbaka flyttad typ en vecka på ultraljudet sen så jag har kvar mina beräkningar för att inte bli ?besviken? eller orolig att något är fel haha.. jag har bokat ett privat i vecka 8+0 och sen får man ett i vecka 12-13 tror jag! vi kommer nog faktiskt inte göra kub eller nipt, det är inget vi pratat om än iallafall :) jag mår faktiskt bra än så länge! Mådde lite illa imorse men vet inte om det berodde på graviditeten eller något annat för nu är det helt borta, lite ömma bröst på kvällen och molvärk som kommer och går. Har varit så rädd för att ha sex för är rädd att det ska framkalla missfall.. ja alltid är det något som man är orolig för.. men var ju läst att det inte ska vara någon fara så får lita på det 


    Förstår haha!

    Vad roligt med tidigt ultraljud :) 
    Skönt att du mår bra :)

    Jag förstår känslan! När vi hade sex första gången jag var gravid så kom missfallet dagen efter. Jag vet att det absolut inte hade med sexet att göra för graviditetstesterna hade bleknat flera dagar i förväg, men det ledde till att vi inte hade sex andra graviditeten och har fortfarande inte haft. 3 månader sedan nu, jag är ganska traumatiserad fortfarande  då senaste sexet ledde till allvarlig blödning och operation. Men hade jag fått göra om det så hade jag haft sex tidigare, mer regelbundet och slappnat av. Det går ändå inte att påverka på något sätt.

    Vad roligt! Man har alltid målat upp drömbilden att man berättar på ett gulligt sätt men sen är man så chockad så det blir inget av det hahah! Mysig reaktion iaf :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?