• Sat 21 Aug 2021 16:49
    795213 visningar
    8602 svar
    8602
    795213

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Bez skrev 2021-08-21 14:10:44 följande:

    Börjar närma sig BIM! Har haft lite molnvärk varje dag sen nån dag efter äl och spänningar i brösten lite då och då. Inte egentligen mer än inför mens annars men kom så tidigt den här månaden? Imorse såg jag att jag hade en hel del tydliga och spruckna blodkärl under brösten och de känns större och tyngre än vanligt. Va tror ni kan de va ett tecken?


    Svårt att säga, men håller tummarna! :) just tyngre bröst är ju ofta ett graviditetstesten men det kan också stämma in på PMS. Jag vet inte hur tidigt man får olika symtom, någon som har koll på det?

    Själv har jag börjat googla som en galning på hur sannolikt det är att bli gravid på första försöket och hur lång tid det brukar ta, om chansen ökar med ägglossningstester osv. Står inte ut med att vänta känns det som men det måste jag ju göra :/ börjar tänka att självklart kommer det ta tid för oss för vi har ofta sånt oflyt med saker men borde försöka tänka positivt eller neutralt?
  • Sun 22 Aug 2021 09:14
    LJM91 skrev 2021-08-22 07:59:00 följande:

    Negativt i morse också :(


    Skickar en kram <3 nästa månad kanske är er månad!
  • Sun 22 Aug 2021 09:15

    Har blivit förkyld med ont i halsen. Vågar man använda strepsils? Min äl-period borde vara över nu så kan ju vara så att det håller på och blir något?

  • Sun 22 Aug 2021 13:49

    Det är klurigt det här med tidiga graviditetssymtom för jag tycker att de verkar ganska lika PMS. Och jag vet inte hur tidigt man brukar känna något heller. Vet inte om jag ska ta ?testa tidigt? test eller inte den här gången. Har inget hemma, men kan ju köpa. Orkar bara inte bli besviken fler gånger än nödvändigt om ni förstår vad jag menar?

  • Sun 22 Aug 2021 13:50
    slo92 skrev 2021-08-22 09:55:04 följande:

    Det är klart du kan använda det, det ska inte ha någon påverkan :) strepsils påverkar knappt resten av kroppen utan verkar lokalt i halsen


    Tack för svaret :) har tagit bisolvon också, det ska man tydligen bara använda i nödfall, hoppas det ska vara okej. Det är så jobbigt med hostan. Har fått negativt covid test så vill liksom kunna vara på jobbet utan att hosta ihjäl mig. Eller vill och vill, har ett jobb där alla blir så drabbade när en är borta. :/
  • Sun 22 Aug 2021 18:23
    florens91 skrev 2021-08-22 15:48:34 följande:

    Hej! Ett tag sedan jag var här nu! Jag blev gravid på första försöket men fick idag ett väldigt tidigt missfall, två dagar efter plusset.. så jag hoppar in här i tråden igen. Är det någon här som fått missfall och blivit gravida ganska snart igen? Jag är så ledsen men också ?glad? för att det hände nu och inte senare. Hoppas alla plussar snart <3


    Skickar en styrkekram! <3 har hört att det kan gå ganska snabbt att bli gravid igen efter missfall, vet inte riktigt varför, men något med att livmodern kanske gjort sig redo? Skönt att du kan se det som positivt att det blev ett tidigt missfall. Du hade kanske inte riktigt hunnit vänja dig vid tanken och börjat planera alltför mycket framåt tänker jag. Jag tror tidiga missfall är vanliga, vissa märker inte det, har jag hört, utan det verkar kanske som en vanlig mens. Om jag verkar prata om saker jag inte har koll på, förlåt, jag vill gärna stötta och säga rätt saker, men jag har inte vad jag vet varit med om missfall själv. Men kan ändå förstå att det måste kännas jobbigt.
  • Mon 23 Aug 2021 11:04
    Flizz skrev 2021-08-23 08:33:30 följande:

    Förstår nästan inte varför jag gör såhär mot mig själv, är inne i min testperiod, eftersom jag har en lutealfas på på bara 11-12 dagar så är den perioden väldigt kort. Men jag kan verkligen inte låta bli och såklart idag på BIM+9 dyker de där svaga svaga strecket upp på testa tidigt testet som så många gånger förr.

    Kan inte glädjas minsta lilla utan tänker bara att imorgon är det borta eller svagare igen, är tredje gången de händer i sådana fall under våra sex månader av försök så jag kan inte ens hoppas, inte sett en stegring en enda gång och börjar misströsta..

    Varför kan man inte bara låta bli att testa och låta mensen komma och låtsas som att inget hänt..?


    Förstår att du vill testa, går själv i tankebanor om att köpa testa tidigt test. Men hänger inte riktigt med, varför tar du testa tidigt när det går mer än en vecka sen du skulle haft mens? Tycker det låter som att det är ett positivt resultat, men vad som händer imorgon vet vi ju inte, hoppas att det ska gå jättebra förstås! <3

    Angående stegring, antar att du menar ägglossningstester? Har du testat varje dag någon månad för att försöka hitta den?

    Förstår att du längtar efter ett positivt resultat, är säker på att den dagen kommer, kanske är den redan här idag!
  • Mon 23 Aug 2021 11:07
    evelinagra1 skrev 2021-08-23 10:16:49 följande:

    Äl + 12 och BIM -2, testade med testa tidigt och det var negativt.. jag tror jag ger upp för denna månaden :/


    Tycker inte du ska ge upp än, om det är två dagar till BIM! Jag fortsätter håller tummarna :) <3 annars är kanske september er månad!
  • Mon 23 Aug 2021 12:14
    Flizz skrev 2021-08-23 11:13:48 följande:

    Har såklart skrivit fel, virrpanna som man är, är på ÄL+9 och då i mitt fall blir det BIM-2 eller 3 så därför blir det dom tidiga graviditetstesten. Så det är graviditetstesten som jag hoppas på ska stegra, fått positivt ägglossningstest alla månader så dom har jag inga problem med :)

    Ja jag hoppas också att få se de där testet bli starkare någon gång de vore fantastiskt, man vill ju så gärna när man ska bilda familj med någon ?ny? där båda verkligen verkligen längtar ä.

    Tack för att du svarar och hoppas de kommer gå bra för dig också <3


    Ah, nu hänger jag med! Skönt att du hittar din ägglossning, det är alltid ett gott tecken :) Ser det som att du har goda chanser till att det ska vara ett plus som håller i sig! Att det inte funkar tidigare betyder inte att det inte ska gå nu.

    Tycker bara det är trevligt att svara :) gör min väntan mindre lång och så känner jag gemenskap med er hr i tråden. Fast har trott att min sambo knappt vill ha barn och det var känts lite ensamt, men han sa häromkvällen att han visst tänker mycket på det och längtar, men att han inte är lika verbal som jag. Och beskrev sen att han såg fram emot att hålla barnet första gången, få läsa böcker för barnet osv. Det känns fint :)
  • Mon 23 Aug 2021 13:02
    Kiwikiwi skrev 2021-08-23 12:27:22 följande:

    Vad fint! Känner igen mig i det du säger om din sambo, att han inte är heller lika verbal och kanske inte lika öppen med känslor som jag är, men han har också nämnt några såna specifika saker som han ser fram emot.

    Vi har vår bim samtidigt såg jag så de blir kul att följas åt fram tills dess, just nu känner jag mig väldigt lugn och rätt säker på att de inte blir något denna månad och känner mig rätt tillfreds med den känslan. Jag tror den kan bero på att jag fram tills bim kommer att dricka ett par glas vin pga bröllop och andra firanden och kanske därmed känner en liten oro till att ha druckit vid en ev graviditet. Men håller såklart ändå tummarna att få ett plus snart!


    Ja, jag insåg det när han sa så att alla är olika i hur man uttrycker det man vill och det är inget fel med det. Han köpte en barnbok häromveckan också, så det var fint. :)

    Roligt att vi har samma datum för BIM! :) Tror säkert inte det är någon fara om du druckit så tidigt, innan du ens plussat. Fast jag själv är inne i en nojig fas. Är hemma med en fruktansvärd förkylning, så jag vill dricka te (koffein) i mängder, behöver hostmedicin och värktabletter (paracetamol dock) också osv. Tror att jag översteg 200 mg koffein med råge igår? för drack pepsi max och kaffe med. Igår gick jag faktiskt runt och kände som att jag visste att det skulle bli en graviditet. Jag tyckte mig känna en liten stickig känsla vid ena äggstocken. Men troligtvis är det bara inbillning, eller en del av förkylningen, för har ju ont i hela kroppen! Idag är jag iaf mer velig. Fast fick precis för mig att ?tänk om min förra mens var en nidblödning? just för att den var så kort. Men känns inte heller rimligt egentligen?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?