• Rewner

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-07-10 09:54:04 följande:
    Om jag inte minns fel så kan man ta en d vitamin boots ex 30 000 IE precis innan ägglossningen. Är lite trött men menar det kan bli en bättre ägglossning. Hoppas någon kan förklara bättre xD 
    Tack för svar! Jag googlade och hittade lite info angående d-vitaminbrist och minskad fertilitet. Hittade inget specifikt om att boosta just vid ägglossning. Men tycker att det är intressant för själv har jag så här långt blivit gravid i augusti och maj så frågan är om det bara är slumpen eller om man varit hjälpt av att vistas mycket ute i solen då. Ska tänka på det när vi går mot mörkare tider och se till att jag äter något tillskott då om inte annat.
  • Rewner
    Chilins skrev 2022-07-10 19:11:35 följande:

    Hej hörni :) vet inte om ni minns mig men jag har hängt med i denna grupp sen augusti förra året och har ett utomkvedshavandeskap och ett missfall i bagaget sen dess. Nytt försök nu. Lite försenad ägglossning efter missfallet så vi började lite väl tidigt men nu väntas ägglossningen vara imorgon då jag hade glad gubbe igår. Fick till det både igår och idag. Det får räcka för denna gång :) vill bara säga hej till er som är kvar i denna tråd och att jag håller tummarna för er! Snart måste det väl ändå vara vår tur Hjärta kram på er 


    Jag är ny i tråden, men vi har också försökt i ett år nu och hunnit med ett missfall i september och ett utomkvedshavandeskap i juni. Inväntar nu mens för att få börja försöka igen. Beklagar att du också fått gå denna krokiga väg. Hoppas det går vägen den här gången. 
  • Rewner
    Chilins skrev 2022-07-11 13:51:03 följande:
    Åh var tråkigt att höra att du varit med om samma sak.. fick du opereras? jag fick ta bort ena äggledaren under förra hösten men blev gravid på försök 4 efter jag fått tillbaka mensen (den kom efter strax över 4 veckor efter operationen) så det går att bli gravid Hjärta däremot blev det ett MA den gången för oss. hoppas att vi Båda får varsitt plus som går bra snart 
    Tack! Detsamma! Ja, jag fick också opereras och ta bort äggledaren (den vänstra även här). Skönt att höra att det går att bli gravid igen. Det blev en ganska akut operation för mig så jag hann inte få så mycket information innan. Hade nog inte varit så mottaglig heller för jag hade väldigt ont. Då sa läkaren att det här kommer inte att påverka din fertilitet, men det tänkte jag kan ju inte stämma. När jag pratade med läkaren dagen efter så förklarade hon att den högra äggledaren kan plocka upp även från vänstra äggstocken. Tänk vad mycket man aldrig lärt sig m hur allt fungerar egentligen.

    Nu får vi hoppas att det blir graviditeter på rätt ställe och som stannar för oss alla här i tråden! Det är mycket som ska stämma på samma gång.
  • Rewner
    evelinagra1 skrev 2022-07-12 11:02:17 följande:

    Nu har jag så dåligt samvete.. jag har inte druckit någon alkohol på hur länge som helst för att jag har varit rädd att det ska påverka chansen att bli gravid. Nu har jag inte blivit gravid på över ett år så kände igår att skitsam en cider kan ju inte göra något skillnad, och så känner jag fortfarande men känner mig ändå dum för borde ha ägglossning idag.. jaja inte så mycket att göra. Nu åker jag iväg imorgon så om ägglossningen skedde Igår eller idag så har vi gjort det vi kunnat denna månaden iallafall och isåfall timade den in sig väldigt bra mellan min resor det är ju väldigt sällan att den kommer när man vill det :P 
    Nu är det bara detta med krämen :/ jag är så kluven känner mig lite rädd att hålla på att experimentera men det kan väl inte göra något skada?


    Åh, jag förstår känslan, men en cider ska du verkligen inte ha något dåligt samvete för. Det gör nog varken till eller från. Jag dricker själv väldigt sällan i vanliga fall så det är egentligen väldigt lätt att låta bli, så jag förstår verkligen känslan av att vilja göra allt som står i ens makt och att det kan kännas som en liten uppoffring. Men med tanke på hur många människor som blir gravida på fyllan så verkar inte alkohol vara ett särskilt bra preventivmedel. Jag har bestämt mig för att fortsätta med mina måttliga vanor tills att jag blir gravid.
  • Rewner
    Sophiee92 skrev 2022-07-12 14:14:21 följande:

    Hej tjejer, testet var negativt :( förstår inte då varför mensen är sen men det är väl bara att vänta på att den kommer... :((


    Beklagar! Men innan mensen kommit så kan det finnas hopp kvar. 
  • Rewner
    LJM91 skrev 2022-07-13 08:48:32 följande:
    Sophie, jag kan inte heller minnas det! Då tyckte jag att jag fick mensvärk 1-2 dagar innan mensen kom och det var allt, absolut inte såhär från och till i alla möjliga faser av cykeln. Det handlar väl om att man är mer uppmärksam på allt nu, men känns ändå som att detta med molvärken har tillkommit :P
    Hög igenkänning på det. Jag får också illamående som PMS några dagar innan mensen. Blivit så lurade av det några gånger och nu fått inse att så här är det typ varje cykel.
  • Rewner
    Sophiee92 skrev 2022-07-13 22:10:50 följande:

    Ja det är nog bara så att det är pga att man känner efter så mycket. Suck. Önskar man bara kunde stänga av symtom-knappen framtida försök.
    Och idag kom min mens också så nu går vi in på det 11e försöket...


    Attans! Men elfte försöket kan vara det som tar sig.

    Det känns som att min mens också är på gång. I så fall blev det ganska normal tid för denna cykel och det känns ju väldigt skönt om det skulle vara så. För första gången på ett år så vill jag ju bara att den kommer. Sen är vi äntligen på ruta 0 igen.
  • Rewner

    Håller tummarna för dig, LJM!

    Ingen erfarenhet att bidra med tyvärr, Pinkfloweer.

    Jag inväntar ju mensen. Har inte kollat ägglossningen denna cykel (första efter utomkveds) så vet ju egentligen inte när den kan väntas. Jag räknade första dagen på blödningen jag fick några dagar efter operationen som dag 1 och i lördags var det dag 27, vilket är vad mina cykler brukar snitta på. Stundtals känner jag av lite, men känns också som att det kan dröja. Efter missfallet hade jag en cykel på 33 dygn så kanske blir samma nu.

    Senaste halvåret har jag använt clearblues digitala ägglossningstest med blinkande och fast smiley. Har testat direkt på morgonen och fått fast varje cykel. När jag beställde nya nu så var jag lite snål och beställda vanliga icke-digitala, men där står det ju att man inte ska testa med morgonurin plus att det är 10-15 minuters avläsning. Det känns ju så himla meckigt. Hur gör ni som använder sådana? Kan man testa på morgonen, men utgå från att man inte kommer att få lika stort utslag som man skulle få senare? Kanske ändå går att följa när man sedan ser att det blir mindre utslag och förstår att peaken då varit.

  • Rewner
    Dalarna91 skrev 2022-07-18 11:12:40 följande:
    Jag gör testerna direkt efter jag kommit hem från jobbet. Det blir ungefär samma tidpunkt varje dag då. 
    Tack för tips! Jag är dock ofta iväg efter jobbet så hemma vid lite oregelbunda tider.
  • Rewner
    LJM91 skrev 2022-07-18 20:15:12 följande:

    Har känt hela dagen idag att mensen är på gång, har inte ens vågat titta på toalettpappret när jag har varit på toa.. Denna processen är verkligen så mycket mer tärande och urjobbig än vad jag trodde den skulle vara :(


    Så utmanande på många olika sätt. Har du tagit något grav-test?

    Jag blir mer och mer otålig. Vill bara att mensen ska komma så att vi är tillbaka på banan. Självplågade mig tidigare idag med att gå in och läsa i BF-tråden som vi hade tillhört om det inte gått åt skogen. Undrar om det kommer att gå till slut. Om man bara visste det så hade nog väntan och längtan varit lättare att leva med. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?