• Fri 13 May 2022 09:17
    801983 visningar
    8602 svar
    8602
    801983

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Sophiee92 skrev 2022-05-13 06:55:52 följande:
    Ja men exakt! Det är den här ovissheten som är så fruktansvärt tärande, visst hade man kunnat vänta ett år om man bara visste att sen kommer man sitta där med sitt pluss och i slutändan sin bebis i famnen... <3
    Haha känner precis samma, innan gick iaf tiden fram till ÄL fort men nu går månaden i snigelfart rakt igenom... Spännande att du iaf är på "andra sidan" nu, hur mycket fick ni till det under ägglossning?
    Ja så himla jobbigt! Nu är jag på äl +4 bara. Det har du rätt i, känns lite bättre att vara på andra sidan nu :)
    vi fick till det väldigt bra ändå, körde varannan dag fram till ägglossningen, då körde vi tre dagar på raken. Tänkte göra som förra månaden då det råkade bli varannan dag bara runt ägglossning för då blev jag gravid, men kroppen ville annat denna gången haha. Känns som ganska bra odds, nu går resten inte att påverka så vi lämnar det till ödet :)

    Du börjar närma dig BIM, spännande! Tråkigt att testet var blankt men det är tidigt ännu, så det finns goda chanser att det kan slå över :) Dina symtom låter lovande! Jag kände i ryggen också då när jag blev gravid och brösten var inte ömma som de brukar vara. Kändes bara känsligare och lite i vägen på nåt sätt men ingen större ömhet. Så det där kan nog vara helt olika och det verkar inte finnas en exakt mall att gå efter haha. Håller tummarna för dig nu! 
  • Mon 16 May 2022 20:59

    Vågar man hoppas på en implantationsdipp?Oskyldig

  • Mon 16 May 2022 21:52
    Dalarna91 skrev 2022-05-16 21:31:44 följande:
    Håller tummarna för det. Men det man alltid en sån dipp när man blir gravid?
    Inte alltid, ibland kan det komma och det kan även komma när man inte är gravid tydligen. Så jag greppar efter halmstrån haha. Det har dock aldrig sett ut så här tydligt på mina kurvor tidigare så jag håller också tummarna :)
  • Mon 16 May 2022 22:16
    LJM91 skrev 2022-05-16 21:59:34 följande:

    Håller tummarna för att era ägglossningstester blir positiva snart! Jag avvaktar någon vecka till med mina, CD11 idag så ägglossningen är förmodligen långt fram.

    Fyrköverns, jag hade en sån dipp i min förra cykel och för mig betydde det ingenting tyvärr. Men googlade som en galning och läste på flera ställen att en sådan dipp ökar sannolikheten att man är gravid, så det är absolut ett positivt tecken i alla fall, men ingen garanti. Håller tummarna att det är ett gravidtecken för dig <3


    Tack fina! <3 
    Precis så har jag uppfattat det också :) behöver inte betyda något men det är större sannolikhet att finna det på graviditetskurva.
    Jag har iaf börjat det sedvanliga frenetiska testandet och självplågeriet det medför haha. 


    Hoppas ni får positiva ägglossningstest snart <3

  • Thu 19 May 2022 21:41
    Sophiee92 skrev 2022-05-17 12:46:23 följande:
    Ja visst börjar det bli en uttjatad mening nu, men samtidigt kan man inte mer än att hålla hoppet uppe och satsa på nästa försök! Idag har jag dock haft riktig ångest och katastroftankar. Försöker mota bort dom men det är som en konstant klump i magen... Förlåt för deppigt inlägg men vet inte vart annars jag ska vända mig med dom här tunga tankarna, min man är helt underbar och stöttande på alla sätt och vis men han är också en optimist och jag vill inte betunga honom med den extrema uppgivenheten jag känner just nu :(

    Hörrni, hur orkar/klarar ni andra att hålla hoppet uppe och ta nya tag? Behöver verkligen lite god energi just nu.

     


    Så himla tråkigt :( verkligen tjatigt månad ut och månad in. Jag brukar trösta mig med vin eller annan alkoholhaltig dryck när mensen kommer. Jag gråter en skvätt eller två, känner mig värdelös i nån dag, men så fort blödningen har slutat då vet jag att ägglossningen börjar närma sig och hoppet kommer tillbaka eftersom man får en ny chans.
    Som någon annan sa brukar jag också försöka vara glad för allt sådant man kan göra medan man inte har barn, sova hur länge man vill, umgås med folk när man vill, enbart ta hand om sig själv och sina behov. Njuta av tystnaden hemma mm. Gräva ner sig i jobb eller andra planer hjälper också, då går tiden lite fortare och man hinner inte tänka så mycket.

  • Fri 20 May 2022 12:20
    Dalarna91 skrev 2022-05-20 08:46:36 följande:

    Då har jag positiv på ägglossning testet. Väntar till sambon kommer hem så vi kan ha sex. Hoppas på en stegring i tempen under helgen. Ska bli väldigt spännande, första månaden jag tempar mig.


    Men känner det är jobbigt kring sex. Han har inte sån lust längre känns det som :/

    Vad spännande med positivt äl-test och särskilt med tempandet! :)

    Förstår hur det är, allting har blivit så maskinstyrt med sex. Tråkigt men samtidigt är det vår enda chans så herrarna får lov att ställa upp med en orgasm nån dag här, de slipper åtminstone allt det andra analyserandet vi gör dagligen hela månaden ut. 


    Min man har gjort det till någon form av uppdrag att sikta så bra som möjligt när han kommer hahah..skrattar lite men gillar att han kämpar för det. 

  • Fri 20 May 2022 12:23
    Cykelhjul skrev 2022-05-20 10:03:05 följande:

    Jag hoppar in i den här tråden också. 


    Jag har inte försökt lika länge som flera här inne gjort och har inte någon rätt att vara så orimligt deppig som man är idag. En provera kur är påbörjad och snart ska mensen komma, känner mensvärken och pmsen som satt sig som en gråtklump i halsen. Jag är så trött på oklara ÄL stickor, mellanblödningar som man försöker analysera "är det nidblödning? blödning för ägget fäster?" etc. Påbörjade proverakuren några dagar försent för att vara säker man inte stoppade ägglossning dessutom. Så nu är säker hormonerna helt ur spel haha Gråter


    Jag har världens bästa sambo som jag kan ventilera med, men känner mig ändå rätt ensam i känslan av misslyckande.


    Hej och välkommen! :)

    Precis som övriga talare sagt så kände jag också av frustrationen redan efter första misslyckade försöket, så vi förstår dig :)

    Hoppas att du får ordning på hormonerna så att du får rättvisare chanser varje månad <3 välkommen att ventilera av dig här också. Det finns nog inte en känsla man inte känner igen hos alla här.
    Kram
  • Fri 20 May 2022 14:03
    Dalarna91 skrev 2022-05-20 13:15:37 följande:

    Fyrklövern; sambon va väldigt duktig i starten men de senaste två försöken känns det som han inte ens försöker. Önskar jag kunde prata med han om det. Men jag vet han kommer ta det som kritik och då blir det ingenting. Är ledig idag, så har duschat och tagit på mig sexiga kläder och hoppas lite mys senare. 


    Jag vet hur det känns, man vill liksom inte pressa heller för då är det helt kört. Jättebra idé med sexiga underkläder, man får väl försöka vara lite förförisk som en helt vanlig fredagkväll haha. Han borde kanske reagera lite på dina hormoner också!
  • Fri 20 May 2022 19:19
    Dalarna91 skrev 2022-05-20 16:47:23 följande:
    Kan säga att det blir inget denna gång heller.. så får hoppas på nästa månad. Men är väldigt ledsen nu. Har gjort mig super fin med smink och sexiga kläder (sexig städerska). Men nu ligger han i sängen och sover. 
    Förstår att han är trött då han har ett fysiskt tungt arbete. Men är ändå besviken och ledsen. 
    Skickar också kramar <3 
    Vilken fin gest av dig, väldigt bra idé att piffa upp det hela lite. Man förstår ju honom också men klart man blir ledsen när man ansträngt sig. Hoppas ni får till det imorgon en sväng. 
  • Fri 20 May 2022 22:47
    Dalarna91 skrev 2022-05-20 20:37:53 följande:

    Tack <3 
    Va lite snabb, han ställde upp xD 
    Så hoppas tempen bekräftar ägglossning snart.


    Wihoo! :D så spännande med tempen nu!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?