• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • nomina
    Dalarna91 skrev 2021-11-30 19:42:19 följande:

    Grattis till alla som har plussat!! Ni får säga ifrån om nu har några tips till oss alla andra.


    Jag läste om att ta d-vitamin dagen för äl. Jag gjorde det dock dagen innan positivt, tyckte att strecket var starkt så vi körde. Dagen efter var det jättestarkt streck så vi hade sex igen.

    Jag vet inte om d-vitaminet gjorde någon skillnad men det tog sig iallafall :)
  • Lövsångerska1991
    evelinagra1 skrev 2021-11-30 19:36:29 följande:

    Får jag fråga vilka dagar under äl ni hade sex? Tog du äl test?


    Ja, tog test för att jag ville spara mig tills jag fått positivt utslag eftersom jag hade svamp. Hade sex när det blev fast gubbe på clearblue digital och sedan även dagen efter.

    Glömde säga att jag ju tar ett kosttillskott för de som vill bli med barn, med d vitamin, folsyra m.m. Det kallas conceive plus.
  • nomina
    Dalarna91 skrev 2021-11-30 19:42:19 följande:

    Grattis till alla som har plussat!! Ni får säga ifrån om nu har några tips till oss alla andra.


    Jo tar folsyra dagligen sen 3-4 månader tillbaka och multivitamin kvinna året runt.
  • Chilins
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-30 19:31:16 följande:

    Åh tack!!! :) <3 jag grät av glädje när jag såg resultatet! hur är det med dig?


    Jag grät nästan också när du skrivit:) unnar dig så mycket att få ha denna känsla! ÄNTLIGEN! <3 med mig är det ganska okej. Väntar på BIM som är på lördag.. första försöket efter utomkvedshavandeskapet.. känner mig inte så hoppfull men ändå finns ju hoppet ända tills man tagit det där himla testet eller när mensen kommit.. hoppas så mycket på att kunna få meddela dig ett positivt besked också :)
  • Jenek18
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-30 18:03:12 följande:

    Det känns som en dröm!!!!! Är så tacksam


    Underbart att läsa detta! Jag har följ denna tråd länge och verkligen fint att läsa att du fått ditt plus nu! Äntligen och så härligt till julen också.
  • Värphönan
    Semlan3 skrev 2021-11-30 17:58:59 följande:

    Tack! Ja vi har genomgått genetisk utredning men ej fått svar på om vi är bärare av genen som orsakade kromosomavvikelserna. Så har vi inte fått svar får vi göra mkp i vecka 12. Men tar en dag i taget tänker jag. Kommer inte ställa in mig på bebis på ett bra tag. Men är ändå glad att jag kunde bli gravid igen :)


    Härligt att du kan se nått positivt i det ändå :) hur länge får ni vänta på resultat på genetiken? Håller tummarna att ni får svar snart och att ingen av er är bärare.

    För oss va det ren och skär otur sa läkaren då vårt avbrytande berodde på missbildningar, inte kromosomfel, som inte va förknippade med liv efter förlossning men oron fanns ju där i den nya graviditeten tills vi fick ett riktat ultraljud där läkare kollade allt som gick att se såpass tidigt. Ska få göra rul med specialist också så det känns bra det med när man får lite extra koll.
  • Jenek18
    nomina skrev 2021-11-30 17:42:51 följande:

    Taack!! :))

    Min man är iväg på jobb så jag har tänkt att överraska honom när han kommer hem på torsdag! Han är inställd på att vi ska ta ett test morgonen därpå... känner mig lite elak som inte berättat men vill verkligen överraska honom.


    Missade ditt plus! Stort grattis till dig! och va spännande med överraskning! Du får berätta hur han reagerar.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?