• Sun 3 Oct 2021 09:34
    801721 visningar
    8602 svar
    8602
    801721

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Kiwikiwi skrev 2021-10-03 09:24:50 följande:

    Kikar in i denna tråd lite då och då eftersom jag tidigare var rätt aktiv här och känner att jag "byggt upp en relation" till vissa av er som hängde mycket i tråden samtidigt. Hoppas alltid på att få läsa om nya plus och är glad att de dyker upp några här och där. Men blir ledsen för din skull att du har hamnat i en svacka som gör livet lite extra kämpigt nu så vill skicka styrka och kramar till dig!

    Tycker de låter jättebra det som du redan gör både med kost och motion :) värt att testa D-vitamin, de har jag ätit ett bra tag och tog en liten extra höjd dos när jag fick positivt på äl testet. Folsyra åt jag innan också, de kanske du redan gör, de ska väl egentligen inte underlätta att bli gravid men är nog inte skadligt att äta ändå (rekommenderas att äta innan man blir gravid, hur man nu ska veta när "innan" är).

    Jag har också varit där du är, inte just i gravidtankarna men mådde så extremt dåligt på mitt förra jobb och livet i övrigt var hemskt. Trodde aldrig de skulle bli bättre bara grät och grät dagarna igenom. Sen lyckades jag byta jobb och livet började ljusna och nu mår jag bra igen.

    Var inte rädd för att ge dig in i en ny bransch, de kommer du klara galant! Våga tro på dig själv och de just du är bra på! Man behöver inte kunna allt som står i annonsen och man får vara beredd på många nej innan man äntligen får sitt erbjudande.

    Kram till dig och er alla som just nu upplever vardagen lite extra kämpig! <3


    Tack för dina värmande ord <3 är glad att se dig i tråden igen! :) Hur mår du?

    Är besluten att försöka ändra riktning i livet nu, göra vad jag kan för att må bättre och tänka mer positivt. Det är lite komplicerat med jobbet. Har inget csn kvar för att studera något nytt. Blir lätt utbränd. Behöver jobba med självförtroendet. Blir väldigt rörd när du säger att du tror på mig :) <3 kan bli så att jag tvingas sjukskrivas igen. Känns ibland så. :/

    Jag tar folsyra, har gjort sen i somras. Den kändes viktigast. :)
  • Mon 4 Oct 2021 08:26
    Kiwikiwi skrev 2021-10-03 09:58:52 följande:

    Jag mår bra, tack :) jag förstår, tänker att du kanske inte behöver studera vidare. Om jag inte minns fel eller blandar ihop så är du lärare och jag har ett par vänner som tidigare arbetat inom läraryrket som idag arbetar inom rekrytering och administration.

    Men som de se ser ut för dig nu så kanske en sjukskrivning skulle vara bäst för dig, då kanske du får orken att börja söka dig vidare också eller fundera på vad du vill.


    Ja, det är mer att det är svårt att få fast anställning inom något som man inte har utbildat inom. Men förstås, inom administration inom skolan kanske jag kan få en fast anställning ganska direkt. Sen kanske det inte gör så mycket om det inte är fast, men vill ha ekonomisk trygghet just när min sambo och jag kommer stå gemensamt på min lägenhet och när vi väl får barn. Därför jag varit lite avvaktande.

    Idag är jag hemma sjuk iaf, är väldigt förkyld. Var inte länge sen sist. Har läst att om man är stressad så får man sämre immunförsvar. Känns hemskt om det är pga det. Blir nojig att den stressen ska göra att det inte går att få till en graviditet. Nojan gör i sin tur mig ännu mer stressad, så blir en ond spiral. Men tänker att jag har ju ägglossning så då borde det kunna gå? Ska ju försöka ta det lugnt, men blir som att jag blir stressad av att försöka det när det inte riktigt går för att det är högt tempo på jobbet nu.

    Idag kan jag iaf vila.
  • Mon 4 Oct 2021 19:34
    Semlan3 skrev 2021-10-04 08:33:23 följande:

    Förstår dina tankar. Tog 9 månader för oss att få till första barnet, vilket räknas som normalt men man blir ju ändå stressad eftersom man undrar om det ska gå. Hade man vetat att man var garanterad en graviditet inom ett år hade det inte varit samma stress. Men försök ta det lugnt, är helt normalt att inte ha lyckats än. Mina två andra barn kom till utan ansträngning. Sista graviditeten som jag fick avbryta kom till på ett enda ligg den månaden.


    Ja så är det ju, att hade man haft facit så hade man tagit det lugnt. Försöker tänka positivt nu. De flesta blir gravida inom ett år. De som inte blir det brukar kunna bli hjälpta av ivf. Det kommer säkert att gå bra. Stress verkar framför allt påverka om det gör så att ägglossningen uteblir och så har det ju inte blivit för mig. Ska försöka att ta hand om mig själv och stressa ner, istället för att stressa över att jag är stressad.
  • Mon 4 Oct 2021 19:39
    Dalarna91 skrev 2021-10-04 09:47:20 följande:

    Ska ta nya hcg blodprover idag. Så får svar i eftermiddagen. Är det kvar så tror jag måste in på kontroll. Men får veta mer senare. Men det är frustrerande då jag vill bara bli bra.


    Hoppas det ska ordna upp sig snart. <3
  • Mon 4 Oct 2021 19:42
    Beckizen skrev 2021-10-03 21:13:21 följande:

    Grattis alla som plussat! :)<3

    Har inte varit superaktiv här på forumet, har har läst det mesta av vad alla skrivit och det värmer verkligen att alla är så hjälpsamma och kommer en tacksamhet att man har några att skriva till när man känner sig som ensammast i den här resan.

    BIM på onsdag men tror att mensen kommer komma, har inga symptom alls. Däremot har jag känt med väldigt nere och låg på senaste tiden och vet inte vad det beror på. Hoppas att den känslan försvinner snart. Har börjat att nyttigare och bli mer hälsosammare, vilket är jobbigt när man ätit ganska onyttigt en längre tid :P


    Inga symtom tror jag kan vara bra iofs. Förutsatt att du brukar känna om mensen är på väg. Så jobbigt att känna sig låg, blir du påverkad av mörker och kyla? Jag vet att jag blir det och nu blir det ju mörkare hela tiden. Sen är det omtumlande att försöka skaffa barn, minst sagt. För vissa är det kanske bara positivt och roligt, men för många är det nog oroligt, och när det tar på krafterna kan man ju bli nedstämd. Jag blir det, samt av att längta.
  • Mon 4 Oct 2021 21:58
    knyttets skrev 2021-10-04 21:39:38 följande:

    Idag kom ett efterlängtat plus, verkligen då jag minst anade det på BIM-4. På kvällsurin och allt. Jag har försökt vara lugn denna månad och inte förvänta mig så mycket då besvikelsen blev så stor senaste månaden. Svårt ändå att riktigt njuta då det är så otroligt tidigt ännu. Oavsett en lättnad att vet att vi i allafall kan bli gravida. Och vilken chock det är när det sen plötsligt händer trots att man längtat och velat.


    Stort Grattis! :) undrar så hur det känns att få ett plus. Är så van vid att inte få det om du förstår vad jag menar. Men så roligt :) tror det kommer gå bra för er
  • Tue 5 Oct 2021 08:04
    Dalarna91 skrev 2021-10-05 06:38:45 följande:

    Vi skulle egentligen ha ett eget forum med bara uppdatering av BIM :)

    Måste sitta och gå igenom så mycket till att bara finna listan.


    Jag vet, det är lite krångligt. Men jag vet inte hur man tydligt ska se att det är en BIM lista som tillhör den här tråden, om den ligger separat. Kanske kalla den samma namn fast lägga till BIM-listan? Men då kanske man råkar skriva i båda, alltså mer än bara sitt BIM.
  • Tue 5 Oct 2021 08:05
    Madelen21 skrev 2021-10-04 21:51:55 följande:

    Jag fick mens så de blir nya tag.


    Trist, men snart kommer er tur!
  • Tue 5 Oct 2021 08:09

    Hej!

    Vad tror ni om denna strategi? Ska ju strunta i ägglossningstester denna gång, och utgå från apparna. För att inte riskera att missa om ägglossningen kommer före eller efter behöver vi ju ligga mer regelbundet. Tänker varannan eller var tredje dag fram till den helgen då ägglossningen är beräknad och då varje dag fredag, lördag, söndag. Men sen även efter, kanske tisdag och torsdag.

  • Tue 5 Oct 2021 08:45
    Willow89 skrev 2021-10-05 08:22:53 följande:

    Ja, om ni ligger så mycket borde det ju funka :) Brukar din ÄL stämma någorlunda överens med appen? Min var typ 5 dagar efter appen sist! Men det var å andra sidan första gången jag provade ÄL-stickor. Har ju inte blivit nåt det halvåret vi försökt utan, så kör tvärtom mot dig och inför stickor istället haha.


    Ja, den har stämt ganska exakt alla gånger utom senaste, då var instegade ägglossningen två eller tre dagar senare. Men därför jag tänker det är viktigt att täcka ett större område. Men frågan är, är det onödigt att ligga varje dag den helgen? Varannan kanske räcker? Ägglossningstester är ju väldigt bra på många sätt, men när det blir en besatthet så blir det inte bra. Jag blir stressad av att veta att jag måste hålla mig om jag vaknar för sent under natten för att kunna testa med morgonurin. Blir stressad om ägglossningen blir sen. Det skapar en onödig stress. Måste försöka lugna ner mig rejält nu.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?