• Tue 5 Oct 2021 08:47
    795616 visningar
    8602 svar
    8602
    795616

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2021-10-04 19:47:13 följande:

    Tack. Tog prov idag men inte fått svar. Hoppas läkaren ringer imorgon och berättar. Hur har din dag varit? Hoppas du har skämt bort dig själv med bra filmer och något gott å äta :)


    Hoppas det går bra med proverna! Tack <3 Jag vet inte om jag direkt skämde bort mig, för är väldigt förkyld och inte riktigt kunnat njuta av mat, men jag har tagit det väldigt lugnt. :)
  • Tue 5 Oct 2021 18:51
    Willow89 skrev 2021-10-05 14:31:20 följande:

    Det ska ju räcka med varannan, t o m var tredje dag, så om du känner att varje dag blir för intensivt, tror jag verkligen inte du behöver ligga så ofta!

    Tycker det är jättebra att du försöker stressa ned för dig själv, det är ju verkligen alldeles för lätt att bli besatt av det här. Jag har vänner som vägrat köra ÄL-test alls och de har blivit gravida ändå. Men de legat hyfsat ofta under ca två veckor istället för jätteintensivt under några dagar! Vi måste hitta vad som känns bäst för oss utan att vi blir galna. 

    Jag kommer nog bara köra ÄL-tester två-tre månader bara för att hamna mer rätt i appen, sen tänker jag sluta igen om jag inte blivit gravid. Tycker också de lätt tar över ens medvetande. Däremot står det inte på mina stickor att de ska tas med morgonurin, utan dagtid när man inte kissat på fyra timmar. Jag tog efter jobbet runt 18, funkade finfint!


    Varannan är kanske ett bra riktmärke, men kanske vill vi ligga något extra på helgen, ibland gör vi det.

    Framför allt min sambo tycker det känns skönt att slippa testerna, han märker att jag blir för uppstressad av dem. Särskilt förra försöket. Det som gör mig lite orolig är att jag nu börjar tänka över hur stressad jag blivit av jobbet. Ska verkligen försöka ta det lugnare, men blir nojig att min fertilitet ska vara påverkad. Min mens var i princip slut idag så den var egentligen bara 3 dagar lång istället för 4 som den varit sen jag tog ut kopparspiralen (med spiral var den 6 dagar) Så därför hade jag liksom velat kontrollera att jag får ägglossning nästa gång. Men försöker som sagt ta det lugnt. Nu är jag ju hemma sjuk och idag har jag känt mig mer avslappnad. Jag har kunnat måla och det gör att jag känner mig mer trygg. Ska göra mer sånt.

    Stickorna ska man inte ta med morgonurin, men med clearblue advanced ska man det. Jag använde båda. Jag har faktiskt oftast svårt att hålla mig mer än typ två timmar dagtid. Men jobbigast är nog inte kissandet utan att bli orolig för att inte få ägglossning.

    Använde också testerna som du, för att se så att de stämmer med appen. Har också en vän som bara använde appen Maya och blev gravid på andra försöket.
  • Wed 6 Oct 2021 10:37
    Chilins skrev 2021-10-06 09:41:38 följande:

    Helt knäckt. Utomkvedshavandeskap med tillhörande operation och borttagen äggledare ledde mig hit igen. Första graviditeten och det blir såhär.


    Blir verkligen ledsen för din skull. Så orättvist att de skulle bli så här! Förstår att det måste kännas fruktansvärt. Har du din partner hos dig? Många kramar från mig.
  • Wed 6 Oct 2021 10:43
    Chilins skrev 2021-10-06 09:41:38 följande:

    Helt knäckt. Utomkvedshavandeskap med tillhörande operation och borttagen äggledare ledde mig hit igen. Första graviditeten och det blir såhär.


    Blir verkligen ledsen för din skull. Så orättvist att de skulle bli så här! Förstår att det måste kännas fruktansvärt. Har du din partner hos dig? Många kramar från mig.
    slo92 skrev 2021-10-06 09:53:16 följande:

    Åh nej.... Skickar massor av styrkekramar!! <3 jag har iaf läst att det inte påverkar chansen att bli gravid om den andra äggledaren funkar bra. Men förstår att det måste vara så jobbigt. :(


    Jag läste samma sak. Känns som att det är orimligt att få utomkvedshavandeskap mer än en gång också, så tänker att nästa gång borde gå bra. Kanske kan man få gå på kontroll lite tidigare än annars så att man kan kolla att det ser ut som det ska? Men kanske för tidigt att tänka på nästa graviditet nu, viktigt bara att påpeka att det inte är kört och att det finns ljus på andra sidan tunneln. En dag så har ni ert barn <3
  • Wed 6 Oct 2021 10:47
    hurtänktedunu skrev 2021-10-06 08:03:53 följande:

    JAG ÄR GRAVID!!!!!!

    Ska ju ha mens endera fredag eller söndag. svårt att veta så här efter missfall. Tog ett test i måndags som var tokblankt. Inte ens en tillstymmelse till streck. Kände inga symtom alls vilket jag brukar göra. Det jag hade känt var lite ont till och från i bröstvårtorna som jag aldrig haft och sen i fredags typ vibrerade det i höger ljumske och har kanske vart lite illamående när jag vart hungrig. Men tog ett test idag i alla fall och vet ni vad? Det var ett streck där. Jag vart helt chockad. Och det var inte ens så att jag behövde anstränga mig för att se det utan det var tydligt. Så öppnad dom digitala och tog ett sånt direkt. Och det stod gravid 1-2. Helt galet. Blev på första riktiga försöket. Känns helt galet. Nu ska jag bara passera bim också. Men tänker vänta en bebis inte ett missfall. I värsta fall är man glad i onödan och det gör ju inget.

    18 juni blir det då. Har redan en 23 juni. Så hoppas dom tar varsin dag men jag har alltid fött en vecka innan.


    Grattis! :) <3 vad roligt! Vet att din resa inte har varit lätt, så extra härligt att det har vänt nu. Precis rätt inställning också, tänk att det ska gå bra. Klart saker kan hända, men som du säger gör det inget att ha varit glad i onödan.
  • Wed 6 Oct 2021 10:51
    Avokado92 skrev 2021-10-06 06:10:22 följande:

    Hoppas bilden kommer med nu. Insåg i min app att bim nog redan är på fredag och jag har vetat att jag varit gravid i några dagar nu. Så blev att ta ett test på bim-2. Jag hade dock inga glasögon på mig så ropade på killen och frågade om han såg ett streck - det gjorde han. Det känns precis som sist, mycket flytningar (ända sedan äl egentligen) och som att jag sprungit in i en vägg av trötthet. Fick kämpa för att hålla mig vaken igår på bussen på väg hem från jobbet vid 17.

    Nu håller jag tummarna för att den här vill stanna kvar!

    Jag blev gravid direkt efter första mensen efter mf. Jag har verkligen inte gjort något speciellt för att bli gravid, äter folsyra sen en tid tillbaka. Men det tror jag inte påverkar förmågan att bli gravid. Men annars har jag levt på som vanligt. Jag har dock både hästar och hund så blir nog att jag motionerar mycket naturligt.

    Hoppas på fler plus i tråden :D


    Grattis, så roligt! :) tror kanske inte man behöver göra så mycket speciellt för att bli gravid, mer än det uppenbara. Känns som att det är lite slumpmässigt när det sker. Fast jag tänker ändå fortsätta göra mitt bästa med kost och motion och nu även försöka varva ner rejält. Funderar på att börja gå på massage regelbundet.
  • Wed 6 Oct 2021 13:38
    Dalarna91 skrev 2021-10-06 13:31:36 följande:

    Grattis till alla som har plussat.

    Själv så är jag smart och köpte en bok "grattis, du ska bli pappa". Kunde inte hjälpa mig när jag såg den i butiken. Så hoppas jag plussar fort nu efter mf. Allt är ute nu och hcg är under 47 i måndags.


    Åh jag vill så gärna köpa någon ?vänta barn? bok! :) så förstår att du inte kunde hålla dig. Har känt som att jag måste vänta med att köpa något tills vi vet om det blivit något. Detsamma gäller barnkläder och sånt som mina systrar frågat om jag vill ärva. Vill så gärna bli med barn, veta att det går, veta att vi snart blir föräldrar.

    Men försöker att tänka att det kommer gå på något sätt, även om vi inte kan veta precis när. Försöka ha roligt och trevligt på vägen dit.
  • Wed 6 Oct 2021 15:12
    Dalarna91 skrev 2021-10-06 14:51:38 följande:

    Om jag känner mig själv så kommer jag inte kunna hålla å inte ge den nu.

    Skulle du gett din killen boken innan du blev gravid? Eller använda all styrka till att inte ge den än.


    Jag vet inte riktigt, men tror jag hade försökt vänta. Min sambo skulle nog bli gladare om han fick boken när jag väl var gravid. Sen är han lite inrutad eller vad man ska säga, så det är nog olika hur man reagerar. Men jag gillar att ge presenter så hade nog tänkt mycket på reaktionen och velat se den snart. :P
  • Wed 6 Oct 2021 15:17
    Beckizen skrev 2021-10-06 14:13:33 följande:

    Mensen lyser fortfarande med sin frånvaro, vilket får en att börja hoppas! Är så rädd för att bli besviken och vågar inte ta ett test. Kommer eventuellt ta ett imorgon om mensen inte kommer idag. Är det fler av er som plussat som inte hade några symptom alls?

    Har fått lite känningar i nedre delen av magen men känns inte som mensvärk. Vet inte vad jag ville med det här inlägget men ville nog bara skriva av mig lite haha.


    Frånvaron av symtom kan vara ett symtom i sig har jag hört. Jag har ju fått så himla mycket symtom som sen visat sig vara PMS så jag hade nog tolkat frånvaron av symtom som att det hade kunnat vara något den här gången. Men beror på, brukar du känna när mensen är på väg?
  • Wed 6 Oct 2021 15:19
    Dalarna91 skrev 2021-10-06 14:23:27 följande:

    Vill också köpa barnvagn och böcker men väntar med allt det. Tror sånt blir i vecka 12. Så får hoppas man blir gravid igen, snart!


    Ja, jag kommer också vänta med allt sånt tror jag.kanske till och med längre tid. Men känns lite tråkigt på sätt och vis.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?