• Rewner

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-07-28 16:47:44 följande:

    Rewner; känner också mindre stress. Men som du säger allt kan ändra sig. Känner mer hoppfull när man testar nu inositol och progrestron 


    Skönt att du också är i en bra fas och känner dig hoppfull. När man deppar ihop så får man försöka påminna sig om att det också ändrar sig. Spännande att se om du får något resultat av det. 
  • Rewner

    Sophie: Ja, det är första barnet för oss också.

    Ang ömma bröst så får jag det ibland och då är det efter ägglossning. Brukar upphöra någon dag innan mensen kommer. 

  • Rewner

    Hade några dagar att läsa ikapp nu.

    Så trist med negativt test, Dalarna.

    Håller tummarna för att ägglossningen kommer snart, LJM. Är det första månaden du testar krämen?

    Vi är precis i synk denna cykel då, Pinkflower, spännande att följas åt. 

    Fyrklövern och Chilin: Jag bävar på ett sätt också lite för det som kommer efter ett plus, med koll att det sitter rätt och så. Tyvärr vet man ju nu att ett plus inte innebär att det har gått vägen på riktigt. Men någon gång måste det ju gå för oss också.

    Jag hade positivt på ägglossningstest i måndag så räknar med att ägglossningen varit nu och mitt beräknade BIM, 16 augusti, bör stämma bra. Fick kanske inte till det helt perfekt denna gången, men helt chanslöst är det inte och bara att få hoppas lite känns bra just nu. Har känt av en del molvärk senaste dygnet så det känns som att kroppen laddar upp för en rejäl skengraviditet iaf ...

  • Rewner

    Tack för all pepp! Det är verkligen en mysig tråd detta. 

    Efter missfallet så hade jag extra mycket PMS innan mensen de första cyklerna så jag har lite grann räknat med att jag kommer att känna mig skengravid nu också oavsett om det tagit sig eller inte.

    LJM: Spännande att du märker skillnad med progestronkrämen. Hoppas det också leder till kortare cykel för dig.

    Pinkfloweer: Skönt att ni fått en tid när ni nu har tagit steget mot utredning ändå. Jag har ingen erfarenhet ännu. Vi har ju "lyckats" två gånger på ett år så avvaktar lite till tänker jag. Men har det inte gått innan årsskiftet så tror jag att vi också kommer att söka utredning och hjälp.

    Sophie: Hur många dagar har du kvar till BIM? Håller tummarna för att det inte är skengraviditet du känner av.

    Fyrklövern: Visst skulle du testa lite livsstilsändring med LCHF fram tills ni får försöka? Hur har det gått?

  • Rewner

    Pinkflower och Sophie: Vet ju så väl hur det är när man plötsligt bara "vet" att det inte gått denna gången heller, men samtidigt min kropp har lyckats lura mig många gånger att jag är gravid när jag inte varit det så hur mycket kan man egentligen lita på känslan i kroppen? Håller tummarna för att mensen uteblir.

    Fyrklövern: Tycker att det låter så smart att göra något aktivt för att förbättra chanserna under tiden ni sitter på bänken så att säga. Har ätit LCHF tidigare och det där sötsuget brukar ge med sig efter en tid. Spännande att det kan vara bra för fertiliteten. Det blir intressant att se vad du får för effekt. Jag är inte inne på det spåret just nu, men däremot har jag lagt extra fokus på att äta mer näringsrik mat genom att planera måltider mer så att jag inte tar till nödlösningen makaroner med ost titt som tätt.

    LJM: Så bra att du märker skillnad på flytningarna! Ser du något på ägglossningstesterna också?

    Dalarna: Trist med mensen!

  • Rewner

    LJM: Inget svar på din fråga, men delar frustrationen i att vet vad som tillhör vem efter sex. 

  • Rewner

    En annan frustration just nu är känslan i min egen kropp. Har det senaste dygnet haft ganska rejäl molvärk och mensen ska ju vara en vecka bort. Minns ju att jag hade det efter ägglossning cyklarna efter missfallet också så logiskt sätt så tänker jag att det inte behöver betyda något,  men hoppet väcks ju på något sätt ändå.

    Jag vill bara kunna få lita på min kropp. Är det för mycket begärt? Helt ok om det tar några månader till, men bara att kunna få veta att det jag känner i kroppen är riktigt och rätt. Så frustrerad just nu!

  • Rewner

    Åh Sophiee! Så trist att läsa att du mår dåligt, men det är ju just det den här tråden är till för. Så viktigt att ventilera och kan ju vara en fördel att faktiskt få ur sig en del här så att man inte måste kväva relationen med sina närmaste med allt för mycket. Jag förstår din oro för att det blir ännu värre efter försök 12 och ett års-sträcket, men det behöver det absolut inte bli. Ibland är tanken på sånt värre i förväg och när det sedan kommer så märker man att detta överlever man också. Håller tummarna för att nästa försök blir det storvinsten!

  • Rewner

    Pinkflower: Så spännande! Håller tummarna för att det blir klarare nästa gång du testar. Visst hade du Bim 16 augusti precis som jag? Blev ju sjukt sugen på att testa själv nu, men ska försöka hålla mig till efter helgen iaf.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?