• Vickan31

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-11-08 16:17:38 följande:

    Vickan; jag har också slutat tempa efter bekräftad ägglossning. Det är otroligt skönt att slippa analysera. Sist jag tempade efter äl så fick jag en typiskt stegring som va typiskt gravid tecken. Fick sånna förhoppningar men när mensen kom så va det så otroligt jobbigt. Va nästan som en mindre sorg.. 


    Då ska jag nog göra som ni kloka kvinnor och bara tempa fram tills bekräftad ägglossning också! Ja usch, det är ju ett ännu högre fall då om man hunnit få upp hoppet så där som du beskriver det. Men ibland blir man nästan som besatt av att försöka få kontroll i en situation som den här där man tyvärr faktiskt inte har så mycket kontroll. 
  • Vickan31

    LJM: Intressant att du också varit så där långförkyld som jag! Har läst lite nu om att vissa blivit gravida just då pga att deras immunförsvar tidigare sabbat befruktningen eller något sånt, så vi kan ju hoppas att förkylningen kan vara något positivt rent av, vem vet :) 

    Dalarna: Förlåt min okunskap, men vad betyder murringar? Kanske är för att jag är norrlänning som jag inte fattar, haha!

    Fyrklöverns: Jättebra gjort av dig som sagt, att du sa ifrån! Tror absolut att vissa kan lära sig, bara man vågar och orkar säga ifrån (vilket man inte alltid gör, förståeligt nog). Jag känner inte heller några symptom, men vad spännande om du kanske ska testa snart! Jag vill ju liksom veta helst NU hur det har gått för dig och oss alla :) 

    Jag sa ju att jag skulle sluta tempa men var för nyfiken imorse och hade ingen självbehärskning, haha. Den hade i alla fall gått upp från gårdagens 36.25 till 36.92 idag så då känner jag mig nöjd eller vad man ska säga och hoppet lever än. Får se om jag lyckas hålla mig ifrån att tempa resten av cykeln nu då ;) 

  • Vickan31

    Sophie: Vad bra att du ringde kliniken och att de kunde ge dig en tid så snart (jag tycker i alla fall att det var snabbt av dem)! Jag fattar verkligen att det är blandade känslor, dels att det kan kännas lite positivt pirrigt men också lite jobbigt eller nervöst såklart. Det bästa vore ju ändå om de kunde hitta en enkel, liten grej, typ "ta de här tabletterna så kommer chanserna att öka betydligt", och så löser det sig snart efter det! Jag håller tummarna redan nu för att det ska gå bra Hjärta P.S. Sååå himla bra svar till din kollega, du är awesome! 

    Dalarna: Ahaa, då förstår jag var det kommer ifrån! :D Det känns alltså inte riktigt som mensvärk utan lite annorlunda? Jag hade som lite stickningar igår, vet inte om det kan räknas som murringar? ;) Kul också att vi är två norrlänningar här! Glad Håller tummarna för att det inte är mens på gång för dig Hjärta

    Fyrklöverns: Ååh men du är ju så fin, TACK för att du peppar och ger mig hopp! Hjärta Jag log stort när jag läste det du skrev till mig, och lika stort log jag när jag såg att även din temp gått upp ju! Jag har läst att eftersom ägget kan fästa olika tidigt från gång till gång (även för samma person) så kan det ju vara så att ditt test var negativt imorse för att ägget fäste senare än tidigare gånger du plussat, och ett vanligt rfsu borde ha väldigt låga odds att kunna visa positivt redan nu så jag tror att du helt enkelt bara testade för tidigt och att det finns hopp kvar i flera dagar till GladSom svar på Sophies fråga om BIM så är min beräknad till 13/11 enligt ena appen och 14/11 enligt min andra app, och jag förstod det som att flera av er andra har BIM därikring också? Glad

  • Vickan31

    Jag tog också ett testa tidigt imorse som var negativt. Jag förstår vad du menar Fyrklövern med att man då kan känna sig lite mer förberedd på mensen, men samtidigt kände jag att nu har jag förstört mitt humör för hela helgen, haha. Beräknad mens söndag eller måndag och dumt nog lever ett litet hopp kvar så länge mensen och pms-symptomen lyser med sin frånvaro, så jag vet att jag trots mitt negativa test kommer att bli besviken och ledsen när mensen kommer. Har slutat tempa efter den stora ökningen på onsdagen (den som kom efter tisdagens dipp).

    Jag hoppas att era "kolsyrade magar" kan vara tecken på något riktigt riktigt bra, och jag håller tummarna SÅ hårt för att ni andra ska plussa nu! Som Fyrklövern skrev så fint: Jag hoppas verkligen att någon/några plussar den här månaden även om det inte blir jag själv, och även jag önskar alla en fantastisk helg med massa kärlek! Hjärta

  • Vickan31

    Så spännande att läsa ikapp alla uppdateringar från helgen! Jag håller ju tummarna sååå hårt för er alla! <3 Hur mår ni idag, några symptom och/eller tester/temp? 

    Elin och Evelina, jätteroligt att höra från er och så fint att ni fortsätter följa oss tycker jag! Precis som de andra redan skrivit så håller jag med om att det är en helt annan sak när ni skriver eftersom ni ger oss hopp, jämfört med om någon random skryter om att de plussat på första försöket eller så. Vi hejar ju på er! <3

    Så fina ni är som frågar mig också hur jag mår <3 Jag har BIM idag eller imorgon och såg precis lite rosa på toalettpappret så jag känner mig tyvärr besegrad. Ny BIM för mig 11/12 så jag ska uppdatera listan sen.

  • Vickan31

    12-13/11 dalarna91. 10e försöker. 1 tidigt missfall, 1 ma. Första barnet

    13/11 Fyrklöverns (14:de försöket, första barnet, 1 mf, 1 utomkveds)



    16/11 LJM91 (tioende försöket, första barnet)

    11/12 Vickan 31 (6:e försöket, första barnet, samt ca två års misslyckade försök med exet) 
  • Vickan31
    Dalarna91 skrev 2022-11-13 08:49:36 följande:

    Kan inte fatta det. Har inte smält det än. Är så orolig nu att jag kommer få missfall igen.
    Har precis köpt gymkort för 3 månader för att gå ned i vikt. Sambon tycker jag inte borde få på gymmet nu. 
    Hur skulle ni göra? 


    Men WOW, är det sant?! Nu händer det Dalarna, GRATTIS!! <3 Stort ju! :D Hur känns det?

    Träning kan ju vara bra för graviditeten och tiden som kommer efter det, jag har hört att det väl främst är att hoppa och kanske lyfta supertungt och sånt man bör undvika, men det bästa är väl att fråga någon barnmorska eller så för att känna dig säker? Hittade t.ex. det här att läsa: www.iksu.se/sv/nyheter/nyhetsbehallare/traningsrad-for-gravida/

    Än en gång, STORT grattis! <3 
  • Vickan31
    Dalarna91 skrev 2022-11-13 11:22:07 följande:

    Lägger in grafen hur vi låg. Slutade tempa efter bekräftad äl. Vill börja tempa nu bara för att förbereda mig mentalt för ett missfall, men vet inte hur man ska göra. Vill inte hålla på och tänka negativa tankar. Men det är svårt. 
    Gjorde inget speciellt denna gång. Tog bara inositol pulver från cyklus dag 1 tom bekräftad äl. Vi hade som sagt en rejäl en svacka, så blev inte mycket sex. Trodde det va kört.. 


    Ja visst är livet lustigt, att det blev just den här månaden som sagt! Låter klokt med träningen. Har du hunnit berätta för din sambo, och hur var reaktionen? Vilken farsdag! :D 
  • Vickan31

    Tack för tumhållning, men tyvärr kom mensen i gång på riktigt idag på BIM, så jag får hoppas för er andra nu istället <3 

    Vill också säga hej till dig Lövsångerska och tack för att du startade den här fina tråden! Så glad att höra att din dröm gick i uppfyllelse och att du fått samma stöd och omtanke av den här gruppen som jag har fått sedan jag hittade hit för några månader sedan <3 

  • Vickan31

    Rewner: Vad fint att höra ifrån dig och tack för att du fortsätter att heja på oss! Hur mår du? <3 

    Sophie och LJM: Tack för att ni frågar, ni är alltid så omtänksamma och ser alla <3 Jag mår ändå okej, eller så är det bara för att jag är på jobbet och måste bita ihop, för jag vet att ibland kommer tårarna så fort jag kommit hem innanför dörren. Så jobbigt att du mår så dåligt nu LJM, men vi fortsätter att hålla tummarna för att mensen inte ska komma på onsdag! Det som känns lite mer hoppfullt för min del denna månad är att jag ska få lämna prover för den fertilitetsutredning som väntar oss nästa år, så det känns ändå som ett steg på vägen att jag ska få lämna ett första blodprov redan imorgon! Efter det kommer vi att boka in ett blodprov för CD 21-23 ungefär, och efter det tror jag att min sambo ska få göra blod- och spermaprov innan ett första läkarbesök i februari. 

    Fyrklöverns: Så himla tråkigt att mensen kom, men skönt att höra att du ändå tar det bra och att det känns okej för dig att börja om och hoppas på december istället <3 Samma BIM nästa månad, då får vi fortsätta att följas åt :) 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?