Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Pinkfloweer skrev 2021-10-12 19:06:33 följande:

    Idag känner jag mig så nere över hela den här processen...fick en liten blödning nu..Men tog ett test bara för jag så gärna ville att det skulle vara positivt men det var det ju såklart inte....känner bara att man gör allt "rätt", lägger pengar på såna ägglossningstester och allt, lyckas pricka in exakt rätt dagar och blir hoppfull..å sen ..blir det ingenting ändå, man känner nästan hur länge ska man orka hålla på, även fast detta bara var tredje försöket....Men man måste få ha såna här dalar med ibland antar jag...


    Känner precis samma. Det blir att man undrar vad det är för mening. Efter vårt andra försök kände jag att jag nästan var redo att ge upp. Gillar inte känslan av bli som desperat heller. Alla andra som redan har barn känns så lugna och som att man bara råkar bli gravid lite hit och dit. Min pappa sa häromdagen (lite skämtsamt) något om att jag skulle kunna skaffa barn och bli föräldraledig. Det var när jag klagade på mitt jobb. Jag blev irriterad fastän han inte menade något illa, för det är inte bara att göra.

    Nu är vi på försök 3 och jag tar inte ägglossningstester. Det gör mig faktiskt lugnare. Det gäller nog att hitta ett sätt man är bekväm med.
  • Lövsångerska1991
    Willow89 skrev 2021-10-12 20:52:24 följande:

    Hjälp!! Jag har ett mentalt breakdown! Förra månaden på ägglossning var ENDA gången min kille inte ville på hela vårt 7 år långa förhållande! Jag blev ledsen men tänkte, sånt som händer! Han har lite problem med psykisk ohälsa och jag tänker inte pressa såklart.

    Jag väntar en heeeeeeel månad och han mår bra, har lust etc. Så kommer idag... ägglossning och andra gången någonsin han inte vill. Jag är så frustrerad, ledsen... Ja, jag var tvungen gå ut en sväng och få luft. Nu ligger jag och stortjurer i sängen, kan inte sluta, även om jag vill. Allt känns så hopplöst, det kommer ALDRIG bli vår tur.

    Vill inte ens vara i samma rum som honom och jag känner mig som en hemsk människa för det. Han kan ju inte rå för det jag VET, men jag kan inte hantera det, på riktigt alltså. Är så sjukt frustrerad på hela situationen. HUR lyckas han tajma exakt de här två dagarna? Och hur ska jag förklara hur det känns så han förstår, utan att skuldbelägga?

    Snälla säg nåt, vet inte vem jag ska prata med. Jag är nära att ge upp nu på riktigt.


    Förstår att du blir frustrerad. Jag hade nog blivit lite smått galen. Du är verkligen ingen hemsk människa! <3 om jag var du hade jag sagt precis så som det känns, att dessa dagar är väldigt viktiga om det ska bli något barn, och därför blir jag ledsen när du inte vill.

    Tänker att om din pojkvän nu också vill ha barn så borde han vilja att ni gör en plan för att det ska funka. Kanske får ni planera så att ni inte har sex på ett tag så att han bygger upp sin lust, och sen när det är ägglossning så har börjar ni ha sex igen.
  • Lövsångerska1991
    Pinkfloweer skrev 2021-10-13 12:20:15 följande:

    Skönt att inte känna sig ensam om samma känsla! Egentligen får jag samtidigt dåligt samvete över att känner mig ledsen över negativa tester såhär tidigt eftersom jag har ett barn redan, men längtan efter ett syskon till honom är så himla stor nu så man blir besviken endå. Jag hoppas verkligen att det är eran tur snart ! Skönt att ni hittat ett sätt som passar er att gå efter istället för testerna iallafall! Vet precis vad du menar med den stressen "att nu måste det göras" känslan när de är positiva..


    Menade inte att du skulle få dåligt samvete! <3 Jag vet ju inte riktigt hur det känns att vilja ha ett syskon till sitt barn. Min noja handlar också om att över huvud taget inte kunna få barn med min sambo, att något är fel å någon av oss. Men klart det kan vara så även om man redan har ett barn, att det inte går att få fler, men känns inte så troligt. Men längtan kan så klart vara lika stor. Hoppas det ska gå för oss båda snart!

    Det är skönt att slippa stressen med testerna, samtidigt känns det som att vi inte försöker skaffa barn fastän vi gör det och eftersom det kan bli när som helst eller inte alls känns en framtid med barn fruktansvärt baslägren. :(
  • Lövsångerska1991
    palettjunkie skrev 2021-10-13 23:12:45 följande:

    Herregud, hade verkligen glömt hur fruktansvärt ont det gör med mens efter år utan. Hoppas verkligen det blir bebis snabbt för jag orkar inte må såhär speciellt många gånger till..


    Ja, det är fruktansvärt med den smärtan varje månad! Hoppas att du slipper den snart. <3
  • Lövsångerska1991

    Är väldigt orolig nu. Vi har använt glidmedel (klick natural glide) för att det annars lätt blir skavsår annars för min sambo när vi har sex så ofta. Läste nu på flera ställen att glidmedel kan döda spermier eller försvåra deras väg till ägget. Känner mig så ledsen och orolig. Stämmer detta? Enligt RFSU:s hemsida är det inte så, men på flera andra sidor står det så, främst forum och sådana där det säljs produkter inom sexuell hälsa.

  • Lövsångerska1991
    EIJ90 skrev 2021-10-15 21:12:28 följande:

    Har ingen aning om vilket som stämmer. Har dock sett reklam för glidmedel som ska öka fertiliteten. Pre seed tror jag det heter. Om du känner dig orolig kanske ni ska testa det?


    Ska kanske prova det nästa period om det inte blir något denna. Men läst på flera ställen att vattenbaserat glidmedel är bättre iaf, vilket vi har, och några ställena står just vår sort som icke spermiedödande.
    hurtänktedunu skrev 2021-10-15 21:23:34 följande:

    Vi har typ alltid använt glidmedel och jag har typ alltid blivit gravid på första försöket så frågan är hur mycket som ligger bakom det


    Skönt att du är ett levande bevis på att det går ändå :) jag tycker det är svårt med all information på nätet, vad är sant och inte liksom? Tjejer borde isf annars inte behöva använda preventivmedel, bara att ta på glidmedel? känns lite konstigt tycker jag.
  • Lövsångerska1991
    palettjunkie skrev 2021-10-16 18:22:28 följande:

    Insåg precis att jag prickat in middag och drinkar med mitt röjigaste kompisgäng helgen efter min nästa BIM.. Tänk om jag plussar, vad sjutton ska jag säga då? ?Jag kan inte dricka för jag är gravid i v2? (jag har inte lärt mig hur man räknar ännu men ni fattar) känns lite för tidigt liksom haha.


    Jag hade nog antingen berättat att jag precis blivit gravid eller faktiskt avstått, t.ex sagt att jag kände mig sjuk eller något. Eventuellt kommit med någon ursäkt som gjorde att jag inte kunde dricka. Men berättar man tidigt ska det ju kännas tryggt för dig, att du känner att det inte sprids vidare och att om det skulle hända något så känner du att deras stöd är något du önskar i det läget. Det är ju olika det där, en del vill inte att andra vet och att det blixten massa fokus vid det svåra som hänt, medans andra känner att se gärna tar emot kärlek och stöd från sina nära och kära.

    Är i lite liknande situation själv. Mina svärföräldrar kommer nästa helg och de vill alltid dricka. Jag kommer då ha en vecka kvar till BIM, och för säkerhets skull väljer jag att inte dricka. Men det känns konstigt att säga det till dem, när vi inte ens vet om det blir något. Eftersom det är hemma hos oss tror vi att vi kanske kan ha alkoholfri dricka i mitt glas utan att se märker. Jag är inte någon som dricker så mycket men vi har lite att fira då vi sålt min partners lägenhet så de kanske tycker det är konstigt om jag tackar nej helt. Kanske kan du beställa alkoholfritt i smyg?
  • Lövsångerska1991
    Wave Mother skrev 2021-10-17 16:38:18 följande:

    Hoppas alla har haft en bra helg! Hur går det för alla? 

    Här försöker jag ta det lugnt och ladda lite inför veckan, som är ÄL-vecka. Jag tror att den kommer runt onsdag, torsdag men det har varit lite oregelbundet de få cykler jag testat, så det kan bli lite senare i veckan också. Förra gången missade vi  pga av jobb, så den här gången försöker jag förbereda lite så att jag inte ska få för mycket att göra och är pigg efter jobbet.


    Tack :) Har haft en mysig helg. Har enligt mina appar ägglossning nu och mina mest fertila dagar denna helg. Lyckats få till det fyra dagar i rad, och imorgon ska vi se om vi orkar (bifogat bild). Fortsätter lite till iom att min ägglossning kom två dagar senare än beräknat förra gången. Orkar vi inte imorgon tar vi det på tisdag.

    Låter som en bra plan att förbereda för att få en lugn vecka. Svårare att känna lust om man är trött eller stressad. Jag har ju också haft mycket stress i samband med jobbet, men har tack och lov lyckats lugna mig rejält, genom att tänka på mig själv och sänka kraven på prestation på jobbet. Tror det är viktigt, att vara snäll mot sig själv. Så jättebra att ni tänker på att bädda för en lugn vecka.

    Vilket försök är ni inne på nu? Detta är vårt tredje.

  • Lövsångerska1991
    Wave Mother skrev 2021-10-17 17:56:02 följande:

    Bra jobbat :) Fint att höra att du har kunnat stressa ner lite. Hoppas du kan fortsätta hålla den nivån framöver med! Det är väldigt lätt att trissa upp prestationskraven och försöka klara för mycket, så det är bra om man kan låta bli med det.

    Det är ju också det där med tid och att hinna med saker hemma. Därför är det tvätt och storstädning idag :) 

    Vi är på försök fyra efter MA:t nu. 


    Ja, det är skönt att inte känna sig lika besatt. Även om längtan fortfarande är stor!

    Ja, att få tiden att räcka till är svårt. Gäller att pussla ihop allt. Låter klokt att ta tag i allt hushållsarbete idag :) lycka till nu! Håller tummarna för att det ska gå bra!
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-17 19:28:11 följande:

    Jag har varit sjuk hela helgen, halsfluss från helvetet. Fick positivt på ägglossningstesten på torsdag och fredag. Negativt lördag. Vi hade sex torsdag kväll och lördag morgon, så hoppas på att det lyckades trots lite sex. Men tycker vi prickade in det ganska bra. Jag är bara glad kroppen är sig själv efter mf.


    Åh så jobbigt med halsfluss! Mår du bättre nu? Skönt att ni kunde ha lite sex ändå, och att kroppen är på banan igen. Håller tummarna nu för att ni ska lyckas och att ni får behålla den lilla <3
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?