• Sun 1 Aug 2021 19:53
    795410 visningar
    8602 svar
    8602
    795410

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Meemelie skrev 2021-08-01 12:14:05 följande:

    Har inte aktivt försökt denna månad då jag inte visste när jag hade ägglossning. Och ville även vänta in vaccindos 2 i augusti. Men, nu efter att appen satt ut ÄL så ser jag att det finns en viss chans att vi råkat pricka in ÄL ändå. Vi får väl se, tänker inte testa tidigt eller så utan inväntar mensen om en vecka så är tanken att börja testa om en månad :) Om man hade kunnat styra och fått välja helt själv hade jag gärna fått en junibebis!


    Okej, om det blir denna ägglossning så kan ni ju ringa någon med koll på vaccin och berätta och höra hur ni bör tänka kring vaccin kanske? :) Jag tog ett sånt där tidigt test idag bara för att jag mått lite illa, men det var negativt. Man brukar säkert inte ens må illa så pass tidigt!

    Vill också väldigt gärna få en junibebis, men juli går också an. :P
  • Sun 1 Aug 2021 19:53
    #82
    Meemelie skrev 2021-08-01 12:15:06 följande:

    Lycka till! Låter som en bra strategi!


    Håller med, vi kommer göra liknande!
  • Mon 2 Aug 2021 13:45
    #85
    florens91 skrev 2021-08-02 02:40:59 följande:

    Hej! Jag hakar gärna på här :) Jag och min sambo försöker skaffa första barnet och jag ska ha ÄL nu i dagarna, började med ägglossningstest idag. Detta är första försöket (eller egentligen andra då vi bestämde oss för att börja förra månaden, men då missade vi nog ÄL). Kul att följas åt!


    Varmt välkommen! Så spännande att ni börjar nu :) det är väldigt kul att följas åt med er alla tycker jag!
  • Mon 2 Aug 2021 13:48
    #86
    Meemelie skrev 2021-08-01 22:01:36 följande:

    Ingen aning om hur tidigt man börjar må illa. Har bara varit gravid en gång och då mådde jag inte illa alls så det är nog väldigt olika. Hade nog överhuvudtaget inga gravidsymptom tidigt, det enda var lite tröttare än vanligt och något som kändes som mensvärk. Men detta först efter några veckor. Har aldrig vågat testa med testa tidigt-test, känns som att så många får negativt för att det är så tidigt, så vill liksom inte bli besviken (eller så är jag för snål för att lägga pengar på test?). Däremot ska jag nog börja äta rosenrot-tabletter igen snart. Gjorde det innan jag plussade förra gången. Kanske inte var pga tabletterna men inbillar mig det då det var det enda jag gjorde annorlunda den gången det lyckades :)


    Jag har inte tagit sånt testa tidigt förut, men vill gärna veta säkert att jag inte är gravid nu när jag snart ska ta vaccindos 2. Ska ta ett till vanligt test sen OM inte mensen kommer innan jag ska ta sprutan. :) har faktiskt ombokat till tidigare tid, så tar vaccinet redan på söndag. Skönt att få det gjort!

    Hade inte hört talas om rosenrot förut, googlade lite. Verkar som något bra. :) jag ska prova det om det går några försök och det inte blir något tror jag.
  • Tue 3 Aug 2021 07:06
    #93
    knyttets skrev 2021-08-02 21:59:28 följande:

    Vi körde varnnan dag efter mens och varje dag kring ägglossning. Men med varannan dag har jag förstått att man har god tur om allt annat fungerar som det ska. Varje dag kan vara kul till en början, men vet inte om vi orkar flera månader :D Tycker själv det är lätt att tappa gnistan och njutningen om det blir för mycket "projektkänsla" kring det.


    Vi gör nog något liknande, när det står ?kan vara fertil? i min app är det ca en vecka kvar till ägglossning och då blir det varannan dag. Sedan när jag fått glad gubbe på äl-testet så blir det så ofta som möjligt där de två dygnen. Innan dess kanske jag fått en blinkande glad gubbe och då är det också nära så minst varann dag då. :) För mig kommer det inte bli så mycket för njutningen skull just nu. Jag är en sådan som behöver lång tid och det kommer vi inte hinna om vi ska ha sex så ofta på vardagarna. Så målet blir helt enkelt målet? Vi är dessutom mitt uppe o en flytt! XD
  • Tue 3 Aug 2021 08:12
    #95
    Josefinanna skrev 2021-08-03 00:05:07 följande:

    Hejsan! Jag vill jättegärna följas åt! Är just nu på äl+8 och tänkte ta ett test imorgonbitti bara för att :)

    Denna månad har jag haft molvärk konstant i magen som gått bak i ryggen sen äl. Aldrig känt så förut så vet inte, vet bara att det är något konstigt som händer med min kropp


    Välkommen:) Så spännande! Du får gärna berätta hur det gått imorgon! Blir det första barnet?
  • Tue 3 Aug 2021 13:28
    Josefinanna skrev 2021-08-03 09:17:43 följande:

    Räknade fel och det var tydligen äl+7, testet visade så blankt det kunde bli. Yes första barnet. Självdå? ????


    Tråkigt att det inte var något plus ännu. :/ Men finns det test att ta så pass tidigt? Kanske jag som har dålig koll! Hoppas att nästa test ska visa positivt :) ja, första barnet för oss också!
  • Tue 3 Aug 2021 13:33
    knyttets skrev 2021-08-03 11:59:51 följande:

    Ååh vad kul att ni är några som är längre hunna i cykeln. Så spännande att ni kan börja testa! Väntan känns som en eeeevighet här. Inbillar mig massa symtom redan, men att brösten ömmar går inte att ta miste på. Men det kan vara pillerstoppet som känns i kroppen också, vem vet :D


    Håller med, är så otålig! Och känner verkligen igen mig XD Jag inväntar min (förhoppningsvis sista på ett tag) mens så att jag kan beräkna ägglossning mer exakt. Den ska börja på fredag. Känns som en evighet! Och jag avskyr verkligen mens, så det känns lite märkligt att vänta otåligt på den haha! Har också ömma bröst, klassiskt PMS för mig. Även ont i magen/äggstockarna ibland. Jag tog iofs ett sånt där testa tidigt test som visade negativt för några dagar sen. Får en liten liten tanke om att jag kanske ändå kan vara gravid. Fast då skulle kondomen ha spruckit utan att vi märkt. Och känns som att det är för tidigt med gravid-ömma bröst?
  • Tue 3 Aug 2021 21:46
    Josefinanna skrev 2021-08-03 21:18:19 följande:

    JAG BLIR GALEN! Haha, man ser sträcket tydligare i verkligheten. Men är det ens ett streck? Eller är det ett spökis. Ja jag är otålig som fan, haha


    Jag tycker det är svårt att se på bilden, men har också försökt fota äl-tester och det är svårt att fånga såna streck på bild. Det är nog bra att ha lite tålamod, du kommer att få reda på det snart ändå! <3 jag kommer nog känna likadant som du dock när jag ska börja testa.
  • Tue 3 Aug 2021 21:59
    Josefinanna skrev 2021-08-03 21:55:33 följande:

    Jaa åh man ser ju strecket så "tydligt" med ögat men så fort man ska ta bild så känns det som att det försvinner.. Haha får vänta nån dag eller två så får vi se:)


    Ja, jag hoppas att det är en liten krabat där inne ! :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?