Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-06-05 10:48:00 följande:
    Känner precis som du. Vad är meningen?
    Första fick jag missfall vecka 5, ca 4 dagar efter plusset.
    Andra missfallet så tog jag tidig ultraljud vecka 8+6. Hade slutat växt i v 6+2. Fick genomgå cytotec behandling. 
    Bägge missfallet så hade jag på känsla att det va något fel. 
    Jag ska ta progrestron kräm när jag får pluss nästa gång. Misstänker brist på det då ett symtom är tidiga missfall. Du får gärna läsa på om det. Står mycket info om det på internet. 
    Sen funderar jag på att köpa det Jenny koos har gjort. Men det är ganska dyrt. 
    Fy vad hemskt att se det först på ultraljud och sedan behöva medicin för att få ut det :(. Det är märkligt men jag hade också en dålig känsla särskilt den här vändan, men jag tänkte att det var pga förra missfallet. 

    Jag läste på Vulverines hemsida men vet inte om jag vågar självmedicinera, hon skriver också att man måste fortsätta behandla om man väl börjat annars kan det i sig framkalla missfall. Jag tycker inte jag känner igen mig i alla andra symtom med brist, det är väl i sådana fall svårt att få barn och missfall det enda som stämmer. Min cykel är som en klocka annars, inga spottings, jag väger ganska lite och har inga symtom på håravfall eller trötthet. Har inte så mycket PMS heller.

    Jag har ett VUL bokat 16/6 som del i NIPT undersökning som jag inte ska avboka. Tänkte be gynekologen kolla dels så allt kommit ut men också hur det ser ut i äggstockar, äggledare och livmoder. Kanske får nåt svar där. Annars så är det väl bara till att ladda försök nr 13 och ev söka för utredning efter sommaren.
  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-06-05 12:01:51 följande:
    Jag tänkte mer lyssna och läsa hennes inlägg. Kanske man kan lära sig lite. 
    Mina symtom är; tidig missfall, haft spottings de senaste två gånger har aldrig haft det förut, osäker på håravfall men jag har jävligt tunt hår men tycker det har blivit värre. Jag kommer ta upp det med sambon efter sommaren, då har vi försökt ett år. 

    Vad vettigt, man kan lära sig en hel del om kroppen av henne. 


    Aha okej, skulle kunna tyda på det då, förstår att du vill prova progesteron i sådana fall. 


    Usch så jobbigt att vara i den här sitsen, jag vet varken ut eller in. Känns som man inte kan lita på sin kropp. Jag vill bara bort från mig själv just nu men det går ju inte. Känns som man går ett steg bakåt varje månad med misslyckande. Tiden bara går och man slösar pengar på vitaminer och graviditetstest, man kan aldrig njuta av fester och middagar längre. Snart har jag levt ett år som gravid men man får bara en spark i huvudet varje månad.

  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-06-05 15:48:12 följande:

    Usch jag känner så för er Fyrklöverns och Dalarna <3 en nära vän till mig hade nyligen två täta missfall och det tredje försöket resulterade i en helt frisk liten pojke. Förstår dock att det är svårt att hålla hoppet uppe.. Dalarna har du provat att ringa gyn angående att du misstänker progesteronbrist? Tänker att det borde vara ganska enkelt för dem att kolla upp med ett blodprov. Jag hade inte vågat använda progesteronkräm utan att ha fått bekräftad brist först, har hört att det kan skapa alla möjliga obalanser i kroppen :(


    Tack för din solskenshistoria <3 som Dalarna skrev så sk det vara väääldigt liten risk för ett tredje missfall. Hoppas på statistiken. 
  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2022-06-05 17:17:05 följande:

    känns fel att säga välkommen tillbaks till dig fyrklöverns men.. så himla tråkigt och beklagar verkligen jag hoppas att du kommer få behålla nästa graviditet <3


    Tack fina <3 Det känns ändå skönt att komma tillbaka till er på ett sätt.

    Och tack för att du delar med dig av din roliga tempkurva, första gången jag fnissade till på två dagar :) ser ut som att tempen bara sa bye bye och störtdök hehe. Hoppas det kan tyda på ägglossning! Är du förbi tiden du brukar ha ägglossning?
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-06-05 17:37:35 följande:
    Haha oj! Hur låg var den?

    Min temp låg på 36,46 i morse vilket är högt för att vara innan ägglossning för mig.. Hade lite molande värk igår men fortfarande blinkande gubbe på test. Hoppas inte ägglossningen var igår för då är chanserna små för oss denna gången :(
    Jag brukar ha det så ibland innan ägglossning, några konstiga temphöjningar nån dag här och var, och sen dyker den dagen för eller dagen innan ägglossning. Jag har börjat utesluta dem ur statistiken för det ser så tokigt ut, men jag har inte lyckats klura ut vad de beror på. Intressant att se var din temp tar vägen kommande dagar. Hoppas ägglossningen inte varit än.
  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2022-06-05 23:31:21 följande:

    Fyrklöverns : haha tur att det kan glädja någon;) japp jag är långt förbi beräknad ägglossning.. borde fått min mens idag men har inte haft ägglossning än så blir nog ingen ägglossning denna månaden vilket aldrig hänt innan vad jag vet..


    Vad knasigt, men det sägs att det är normalt att ägglossningen hoppar över ibland. Man kanske inte hade märkt det om man inte hade tempat. Undra om du får en liten mensliknande blödning nu eller vad som kommer hända. Håll oss uppdaterade. 
  • Fyrklöverns
    Sophiee92 skrev 2022-06-05 23:34:20 följande:

    Vad otroligt tråkigt att höra Fyrklövern, men säger som alla andra att du är hemskt välkommen tillbaka och hoppas och tror att det nu blev tredje gången gillt för dig <3


    Tack snälla <3 Vi får hoppas på tredje gången gillt.

    Otroligt att längtan är så fruktansvärt stor att man orkar hålla på så här som vi alla gör månad ut och månad in. Skulle säga att vi alla är hjältar. Man slås ner men sen borstar man av sig och hoppar upp igen. Allting kommer vara så självklart när vi har vår familj i framtiden. 
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-06-06 08:44:24 följande:

    Låg temp i morse så ägglossningen har inte varit, vilken lättnad! Tycker att livmodertappen börjar kännas öppen och strecken på ägglossningstestet var nästa lika starka idag, så hoppas hoppas att det är på gång nu. Vet att man egentligen inte ska titta på strecken på de digitala testerna men jag gör det ändå xD


    Vad skönt! Åh jag brukar också kolla på strecken och jämföra, tycker att det är skönt att veta att det är på gång snart plus att man kan förbereda sig och planera. Därför kör jag rfsu test med streck, visst är det roligt med glad gubbe men det känns också bra att ha kontrollen över tolkningen, plus att vanliga stickor är mycket billigare haha :)
  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2022-06-06 18:19:11 följande:
    det är ju inte positivt men känns lite starkt för att få ?mens? imorgon, om testet inte kan reagera på det då men hittade inget när jag googlade 
    När jag ska få mens är det helt blankt, så det där verkar lovande. Sexa på nu :)
  • Fyrklöverns

    Gud vad jag känner igen mig LJM och Dalarna. Jag kan bli så otroligt ledsen och tom när jag ser någon med barn. Hade jättesvårt för att träffa min bror och svägerska som precis fått en nyfödd.



    LJM jag tänkte exakt som du första rundan, jag ville inte riktigt att det skulle gå så snabbt så man kunde längta och hoppas lite mer. Sedan tyckte jag också att jag hade varit elak mot alla i BIM gruppen som försökt längre tid om jag hade plussat första gången. Så naivt tänkt. Men vad hade man inte gett idag för att det skulle ha blivit plus direkt där och då? 


     


    Jag är så hemsk mot mig själv nu, lever på hoppet och söker efter tecken att det fortfarande finns liv i mig. Vill bara att veckan ska gå fort nu så att jag kan få svaret svart på vitt hur min livmoder ser ut. Tog tredje covid dosen idag, så känns skönt att vara förberedd inför när man nu blir gravid igen. 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?