• Rewner

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Så kul med glada nyheter i tråden! Grattis Pinkflower! Och snart förhoppningsvis även grattis till Amandakollb!

    Själv så testade jag negativt igår och idag om mensen. Det känns rätt ok ändå. Besviken så klart, men väntat. Vi får ta sikte på nästa försök som kommer ta oss över ett års märket av vårt första plus. Det känns lite halvjobbigt just nu. Det blir så tydligt hur lång denna resa har varit.

    Tills dess satsar jag på att komma in i bra vanor med träning och kost nu efter sommaren som förhoppningsvis ska ge lite bättre form och förutsättningar för en graviditet. Jag körde första passet på gymmet igår så det hjälpte kanske lite att ta motgången utan att krascha ihop.

  • Rewner

    Grattis Chilin! Det ger verkligen hopp om att det går med en äggledare. Håller tummarna för att allt går bra denna gång. Er tur för det nu.

    Snyggt jobbat, Dalarna!

  • Rewner

    Spännande väntan för många i tråden nu. Håller tummarna för er alla att det gått vägen. Intressant att ni lyckats synka er så.

    Jag ligger lite efter och räknar med ägglossning runt nästa måndag. Sambon är bortrest fram till och fredag kväll så hyfsad timing på det ändå. Räknar ändå med att lördag är tidigast möjliga dag för ägglossning.

    Fyrklövern: Räknar med att det kommer att ta tid för mig så finns stor chans/risk att du inte blir ensam på oktober-listan. Vi går väl in på försök 14 nu om jag har räknat rätt. Nu verkar jag ha fallit bort från listan så ska se om jag kan lägga in igen.

  • Rewner
    BIM-LISTA:
    Evelina; plussat 
    16/8 ca, Pinkfloweer, 11e försöket, andra barnet. Plussat
    24/8 Chilins, tredje försöket efter MA, innan dess ett utomkvedshavandeskap, första barnet. Plussat 
    3/9 dalarna91. 11e försöker. 1 tidigt missfall, 1 ma. Första barnet. 
    6/9 Sophiee92, 12e försöket, första barnet
    6/9 LJM91, 9e försöket, förmodligen haft ett tidigt missfall, första barnet 
    12/9 Rewner, 14e försöket, 1 tidigt missfall och 1 utomkvedshavandeskap, första barnet.
  • Rewner

    Sophie: Tack! Det blir väl att vi försöker köra minst varannan dag from fredag när sambon kommer hem. Jag tar inga specialtillskott eller så mer än vanlig multivitamin och järntabletter som jag ännu inte fått i mig helt efter blödningen. Hoppas att det ska gå lite extra bra när vi varit ifrån varandra och fått längta lite. Det brukar bli finnas lite extra lust då. 

    Chilin: Jag har funderat på det där med hur tidigt man kan se. Tack för att du berättade! Min blödning startade i vecka 6+1 så innan dess vill jag nog gärna ha kollat upp det om jag blir gravid igen för den smärtan vill jag inte uppleva igen. Men samtidigt jobbigt att inte kunna få så klara besked så tidigt. Håller tummarna för en bättre upplevelse denna gång för dig.

    Dalarna och LJM: Vilka fina bekräftelser på ägglossning! Nästan så att man blir sugen på att börja tempa själv.

  • Rewner

    Håller tummarna för er imorgon, Evelina:

    Och så skönt att du fått en tid, Chilin. Även om det är lång väntan så är det ju oftast lättare när man iaf vet en deadline på väntandet.

    Det här med att få frågor om att skaffa barn har jag varit ganska förskonad från. Då har sambon och jag ändå bott i vårt hus i 7+ år. Folk har kanske gett upp. Sen har jag ganska många vänner och andra i bekantskapen som valt bort barn så det gör kanske också sitt.

    Ett bra comeback skulle man ju dock gärna ha för oavsett om man inte vill, inte kan eller har verkstad för fullt så är det ju alla privata saker som man vill välja vem man delar med sig till om.

    Det blev ju lite dramatiskt när jag fick min blödning så nu vet min närmsta familj och vänner om det. Vi fick väldigt fint stöd då så det var skönt, men det känns lite jobbigt att de vet att vi försöker nu. Det blir ju en annan press på något vis.

  • Rewner

    Jag har också fantiserat mycket om hur vi ska berätta vid olika tidpunkter. Första gången jag var gravid så hade det tajmat så bra med att vi hade passerat första trimestern samma vecka som ett kalas. Så jobbigt när man sedan passerat de där tidpunkterna utan graviditet.

    Speciellt i våras, men fortfarande ibland, så kändes drömmen om att bli gravid (och förbli det) lika uppnåelig och trolig som att vi skulle vinna storvinsten på lotto. Något som möjligen händer andra, men inte oss. Man får försöka låta det logiska tänkandet ta över. Det kommer hända oss också. 

  • Rewner

    Fyrklövern: Jag tror också att glädjen kommer att bli än större när det faktiskt går vägen när man kämpat ett tag.  Jag har också tänkt så som du med att det är lite tråkigt att det blir en mindre överraskning och att det inte kommer att bli så som man fantiserat om nu när de vet om att vi försöker och vad vi varit med om, men det kanske är tvärtom. Det blir en ännu större glädje även för dem när beskedet väl kommer. 

  • Rewner

    Behov av lite pepp här.

    Sambon kom hem i fredags. Vi hade sex, men fick inte riktigt till det så han kom inte i mig. Igår fick jag positivt ägglossningstest så känns som en jäkla press att få till det bra ikväll. Brukar inte berätta när jag får ägglossning för att inte lägga press på sambon och har inte gjort det nu heller så behöver ventilera lite här. Så surt om detta försök går helt om intet. Behöver ju ta varje chans man kan.

    Har förövrigt haft ganska mycket flytningar under veckan, men det har varit lugnt under helgen. Brukar de upphöra innan ägglossning?

    Däremot så vaknade jag och hade ont i magen i natt. Typ molvärk och stickningar mot vänster sida. Brukar inte känna av ägglossning, men kanske är det denna gång? Jag vet ju att höger äggledare kan plocka ägg från vänster äggstock, men någon som vet om det ändå är lägre chans så eller om chansen blir mindre bara för att man bara har en äggledare. Det var alltså den vänstra som opererades bort i juni. Bara ytterligare en sak som gör att det här försöket känns som att det gått åt skogen innan det ens är över.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?