• Thu 9 Jun 2022 12:11
    795376 visningar
    8602 svar
    8602
    795376

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LJM91 skrev 2022-06-08 23:13:39 följande:

    Visst hade du ett ultraljud inplanerat Fyrklöverns? Jag funderar på om det är värt att betala privat gyn för att de ska kolla över hur det ser ut för mig.. Men vet inte ens om det är möjligt att boka något sånt?

    Åh vad tråkigt att du inte heller har ägglossat än evelinagra.. Inga tecken på mens heller? Har för mig att även om ägglossningen hoppar över en månad så kan man ändå få mens vid typ samma tidpunkt som man brukar. Känner igen mig så i känslan av att kroppen inte ens klarar av att ägglossa.. :(


    Precis nästa vecka, evighets väntan. Det jag mest är rädd för är att det ska finnas rester kvar som behöver skrapas eftersom mina symtom inte försvunnit än. 


    Hade jag haft en privat gynekolog i närheten så hade jag förmodligen bokat mig på en vanlig undersökning. När jag var yngre och bodde i en större stad då gick jag lite då och då bara för att kolla, men nu har jag inte ens den möjligheten. Det kan nog vara värt det. 


    Hoppas att den kommer snart evelinagra. Hur beter sig tempen nu förtiden? Har stickorna börjar blekna igen? 

  • Thu 9 Jun 2022 14:03
    evelinagra1 skrev 2022-06-09 13:45:35 följande:
    Tempen ser ut såhär.. och testerna är lite oklara haha, en dagen är dom ganska starka och nästa dag är dom helt blanka :/

    Gud vad märkligt, den ser helt vissen ut. Hoppas att det händer nåt snart, antigen att mensen kommer eller tempen skjuter i höjden. 


    Min kurva är också jobbig just nu, går inte att tyda den så bra nu, den gör mig både förvirrad och ledsen. Tempen gick upp igen efter några dagars blödning. Sannolikt pga att hormonerna håller sig kvar men jag kan inte hjälpa att hoppas att det är nåt kvar där inne ändå. Jag skulle helst av allt bara vilja ha en helt normal mens just nu utan några hormoner eller krusiduller med tempkurvan så att man kan börja om igen. 


  • Thu 9 Jun 2022 16:56
    Dalarna91 skrev 2022-06-09 15:42:34 följande:

    Jag hoppas och önskan att alla här inne får ett pluss snart. Känner igen mig i allt ni skriver. 
    Hur kan det vara så svårt att bli gravid eller behålla det!?


    Jag också, hoppas innerligt. Ja det känns stundtals fruktansvärt. Jag får ofta känslor av att ge upp, frågar mig varför jag utsätter min kropp för det här. Blöder till och från ganska mycket nu och kan känna mig nästan arg på min sambo nu som inte behöver utsätta sin kropp för detta. Känner ni er arga på mannen ibland? 
  • Fri 10 Jun 2022 00:12
    Sophiee92 skrev 2022-06-09 22:28:34 följande:
    *Skulle skickas till Fyrklövern

    Tack <3 

    Jag är också jätteglad att ha er här! Det är så enkelt när alla förstår vad man menar och känner igen sig. Man kan inte prata med mannen om allting, och med de som vet att man försöker så får man de vanliga hemska kommentarerna, bara slappna av! Hade kunnat strypa nästa person som säger det till mig. Presentera vetenskapliga fakta med studier om kvinnor som slappnar av och blir gravida. Som att ett våldtäktsoffer är avslappnat, som att någon som utsätts för incest är avslappnad, ändå blir det graviditeter även av dessa. 

    Sen har vi min mamma häromdagen som efter att ha fått reda på mitt andra missfall förklarar för mig att jag måste vila, inte lyfta och inte stressa, eftersom det är många kvinnor som blir ordinerade sångläge. Jo absolut, jag ska genast sluta jobba och lägga mig i sängen bara för att jag precis blivit gravid.

  • Fri 10 Jun 2022 00:13
    LJM91 skrev 2022-06-09 22:39:10 följande:

    Säger det igen, jag är så himla glad över att ha er här i tråden! <3 ingen i min närhet vet att vi försöker och då blir det extra värdefullt för mig att kunna ventilera och känna igen sig i andras tankar och upplevelser. 


    Jag önskar faktiskt i detta nu att vi inte hade berättat för någon, så bra gjort från er sida. 
  • Fri 10 Jun 2022 17:15

    Dalarna, håller med om att man faktiskt känner sig allt mindre stressad ju längre man försöker eftersom man inser att man ändå inte kan påverka det. Men ofta kommer det frenetiska googlandet ändå och det är inte stressen i sig utan nyfikenheten och hoppet. Jag undrar också hur folk tror man bara kan slå av en knapp och sluta tänka på det. Känns som de inte riktigt vet vad de pratar om trots att de känner sig så jäkla smarta där och då med den kommentaren. 


    Känner igen det ni alla skriver! Jag har också två kompisar som försöker. Den ena har försökt ungefär lika länge, blev gravid samtidig som mig sist men fick också missfall. Hatar mig själv för det men det kändes lite som en lättnad även om jag inget annat vill än att hon också ska få sin efterlängtade familj. Den andra kompisen började försöka några månader efter mig. Man kan inte mer än hoppas att man hinner före eller i varje fall samtidigt, allt annat känns tyvärr förödande. Ska lägga till att bägge dessa kompisar försöker med barn nr 2, vilket är ändå en viss skillnad då de vet att de faktiskt kan få barn sedan innan. 

  • Sat 11 Jun 2022 12:29
    Dalarna91 skrev 2022-06-11 11:21:52 följande:

    Då är det ca en vecka kvar till ägglossningen och känner stressen börja komma. 
    Kan bero på att sista månaderna har vi typ bara sex vid ägglossningen.. låter hemskt/sorgligt och det är lite deprimerande. Men så är det just nu för oss. 
    Tar gärna emot tips. Jag har försökt men han verkar mer intresserad för sitt Xbox nu för tiden än mig. 


    Vi har också bara sex kring ägglossning nuförtiden, tråkigt och stressigt. Tror det är vanligt att det blir så. För att undvika att känna att du måste lura till dig sex så kan du försöka få till det spontant några gånger utanför ägglossningen, tänker att det inte blir så uppenbart då eftersom han verkar måttligt intresserad.
  • Sun 12 Jun 2022 12:26

    Gud vad roligt att se evelina! :D plötsligt så händer det! Vad jag ska hålla tummar och tår nu! 


    Jag lever fortfarande på hoppet om att det kanske trots allt är något litet frö kvar i mig. Mina symtom vill inte ge med sig utan har börjat öka efter blödningen. Det var som att allting bara stoppades med blödningen, symtom försvann nästan helt och tempen sjönk nästan ner till cover-line. Sen började den stiga igen och testerna är väldigt starka nu. Tänk om alltså! Samtidigt vet jag att både symtom och tester kan visa flera veckor efter missfall, och min största farhåga är att det är rester kvar som ställer till det! Usch vad jobbigt det är att inte veta vad som händer. Ultraljud 16/6, fyra dagar kvar nu tills jag kan sluta spekulera. 


     


  • Sun 12 Jun 2022 17:12

    Tack för peppen tjejer! <3 Väldigt starkt streck, jag har inte haft starkare tidigare än så, så jag hoppas det är nya hormoner och inte gamla.


    Men gud vad pirrigt Sofie! :D
    Jag testade positivt med CB vanliga på äl +11 fast med kvällsurin, men tyckte inte strecket var övertygande. Två dagar senare var det jättetydligt och positivt med CB digital :) Förra graviditeten testade jag positivt med digitalt (morgonurin) på äl +9. Jag är testarkoman dock och har varit hela detta året sedan vi började, på gott och ont verkligen. 

  • Mon 13 Jun 2022 16:06

    Skönt att kunna hejda sig till äl +13 Sofie! :D Det blir billigare också så grymt tålamod :) håller nu tummar och tår för dig!!! <3

    Jag hade också satsat på att ha sex idag evelina, sen kan man skippa imorgon om du inte orkar. Hur jobbigt som helst att ligga på beställning! Totalt osexigt också haha. Vi har börjat köra varannan dag nu runt ägglossning för jag orkar inte mer helt enkelt. Det tog sig senaste två gångerna så kanske det hjälpte till, men det har ju däremot inte varit bra kvalitet uppenbarligen då vi haft missfall. Mannen har annars resten av månaderna i uppdrag att tömma sig själv varannan eller var tredje dag ifall vi inte har sex, så att vi alltid har någotsånär färska spermier haha!

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?