• Wed 1 Mar 2023 09:57
    801632 visningar
    8602 svar
    8602
    801632

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LJM, vilket bra samtal det låter som du hade med Livio! Har ni hunnit bokat en tid för fertilitetsutredning? Också intressant det hon sa om viktminskning och bli gravid, då känns det ju extra hoppfullt för dig att slippa behöva gå ner i vikt innan.

    Vickan, alltså tack för dina värmande ord <3 är såklart jätteglad för dom 3 vi fick till frysen och kan fortfarande inte riktigt förstå att så många klarade sig till blastocyst-stadiet. Hejar på dig inför din BIM på fredag!

  • Wed 1 Mar 2023 10:03

    Fyrklövern, vilken lycka att passera v.12 och hoppas att allting är precis så som det ska vara <3 Håll oss uppdaterade :)

    Vågar inte testa... Är SÅ RÄDD att få ett negativt test, samtidigt kliar det i fingrarna... Imorgon ska vi till svärmor och jag insåg att jag inte vågar testa innan pga rädslan att bli besviken av ett ev. negativt test, kommer bli så otroligt ledsen... Idag går vi in på RD7 och 12 dagar sedan Äggplock, mensen beräknad imorgon. Om ingen mens kommit på fredag kanske jag vågar testar då :O

    En fråga till alla er som varit gravida, om ni känt molvärk HUR mycket molvärk har ni känt? Sen igår har jag stundtals fått så mycket molvärk att jag behöver ha en värmedyna mot magen. Känns inte som det bådar gott...?

  • Wed 1 Mar 2023 10:05

    Matilda, grattis till den inskickade remissen och hoppas nu ni får komma in på första mötet så sant som möjligt och kanske (om det behövs) hinna med en behandling innan sommaren! Spännande!

  • Thu 2 Mar 2023 08:34

    Åh tack för era lugnande svar tjejer ❤️ Då vet jag att jag inte behöver oroa mig för en kraftigare molvärk. Hitills känner jag ingenting idag (BIM dagen...) men kommer som sagt inte testa utan håller mig till helgen efter besöket hos svärmor.

    Hoppas allt är toppen med er Evelina och Lövsångerska ❤️

  • Thu 2 Mar 2023 08:37

    Vickan, du har alltid så mycket klokt att säga ❤️ Jag ska verkligen försöka att tänka positivt ifall det inte tog sig denna gången. Hur mår du nu? En dag kvar till BIM väl? ❤️

  • Thu 2 Mar 2023 14:20

    Fyrklöver och Chilins tack också för era svar <3 Nu känner jag mig mycket lugnare.

    Chilins, jag tror att mensen kan bli försenad pga progesteronet men det är lite olika från person till person. Så kommer inte mensen idag så kan jag förstås inte veta att den är sen på riktigt utan kanske bara är ett symtom på progesterontabletterna. ❤️

  • Thu 2 Mar 2023 21:29
    +1

    Åh intressant! Mina bröst är definitivt mindre ömma än dom är i vanliga fall mellan ÄL och BIM trots progesteronet, hoppas det är positivt! Ingen mens här ännu, även om det troligast är symtom på tabletterna, kan ändå inte låta bli att få upp förhoppningarna lite.

  • Sun 5 Mar 2023 12:09

    Nu blir det ett kort och trist inlägg från mig. Är idag på RD11 och efter två negativa tester och början till rött blod är det bara att konstatera att detta IVF försöket inte gick vägen för mig. Känner mig uppgiven och tom, samtidigt så rädd för framtiden. Om det inte ville sig nu, vad säger det om mig? Vill min kropp inte vara gravid? Började precis som du Chilins söka på adoption idag och insåg att vi av olika skäl aldrig kommer kunna få igenom en sån ansökan heller. Vi har förstås tre embryon kvar, ska inte ge upp ännu, men idag så känns det rätt tungt faktiskt. Slutade med progesteron tabletterna imorse också trots att min testdag är först på fredag, men i ärligheten namn så kan det inte ha tagit sig nu när jag fått en 5-dagars och är på RD11.
    Blev visst ett lite längre inlägg från mig ändå, förlåt att jag inte orkar skriva så mycket mer, men super härligt att höra att allt såg fin ut på ditt UL Fyrklövern, lycklig för din skull. Vickan, ledsen för din mens, så hemskt varje gång men samtidigt känns det positivt att ni har spolningen att se fram emot. LJM, har tappat trackrecord lite men vart i cykel var du nu? Och Chilins, du vet hur mycket jag hejar på dig ❤️

  • Mon 6 Mar 2023 08:17

    Tusen tack för era fina ord tjejer ❤️ Ja det är en tröst att vi har 3 till i frysen (som iof måste klara upptining också) men sen har vi inga fler försök via landstinget och jag bävar inför att vi ska behöva gå privat, kostar närmare 100.000 i Sthlm... Men ska försöka tänka att tre till embryon är superbra och förhoppningsvis kommer ge oss tre till försök. Vet inte om vi får sätta in i nästa cykel, jag tror det men vet ärligt talat inte om jag orkar. Resonerar kanske lite knäppt här men tänkte att man skulle hoppa över mars månad för att sätta in rest två i april och maj (innan dom stänger för sommaren) och sen, ifall det inte blir något, ha ett embryo kvar att sätta in i höst. Kan inte tänka mig någon värre sommar än att både vara barnlös och inte ha något embryo kvar i frysen efter den enda landstingsbekostade IVF:en vi får. Tycker ni jag resonerar knäppt och bara ska köra på ist?

    Och Dalarna, jag glömde ju kommentera din ÄL, vad härligt att den äntligen blivit bekräftad! Bra preppat också med Trombyl ❤️

  • Mon 6 Mar 2023 13:46

    Ja jag kommer nog behöva fundera igenom detta ordentligt, kan ju också bli väldigt jobbigt att vänta en cykel... Har nämnt det lite löst i tråden tidigare, känns lite för privat för att skriva här (då man ju inte vet hur många personer som läser hehe...) men kan skriva till dig i pm ❤️

  • Tue 7 Mar 2023 08:15

    Ja jag resonerar lite likadant också, att har det inte gått på två försök till så kanske det kan vara rimligt att göra sista försöket efter sommaren och massa prep med D-vitamin.

    LJM, inte kontaktat kliniken än då min testdag är först på fredag Så tänker att jag kontaktar dom då. Ska absolut fråga som om råd också!


    Haha vad rolig du är Dalarna. Är inget spännande direkt mer ett uttryck för alla begränsningar som landstinget har av oklar anledning.

  • Tue 7 Mar 2023 13:13
    +1

    Tack för dina fina ord Vickan, du kommer alltid med så kloka ord och upplyftande tankar ❤️❤️

  • Tue 7 Mar 2023 13:24

    Nu kommer ett inlägg jag aldrig trodde att jag skulle få skriva, och särskilt inte så som läget sett ut senaste dagarna... Tog ett nytt test här efter mitt gympass, ville bara utesluta det helt och hållet då min mens fortfarande inte kommit trots att jag slutat med progesteronet för flera dagar sen... MEN ALLTSÅ VAD ÄR DETTA!!!??? Bara gråter just nu, skakar för jag är så chockad, KAN DETTA VERKLIGEN STÄMMA!!?? 🥺🥺🥺

  • Tue 7 Mar 2023 14:18

    Haha jag vet, skulle ju tagit ett digitalt som jag haft liggandes hemma i över 1 år (!!!) men hade hunnit tappa ut koppen innan jag såg resultatet! 

  • Tue 7 Mar 2023 20:38

    Tack tjejer ❤️ Ni gör mig så glad med era gratulationer! Jag har officiellt testdag på fredag. Började med progesteronet nu igen, galet detta! Har fortfarande blodblandade/bruna flytningar och testet är ju väldigt svagt positivt så vem vet om detta håller men är bara så lyckligt att jag äntligen fått ett plus efter alla dessa försök. Imorgon uppdaterar jag er med ett digitalt test!

    Chilins, himla bra idé! Ifall alla vill såklart :) ❤️


    Dalarna, tycker också det ser ut som du haft en fin ökning så skulle inte oroa mig.

    LJM, vad märkligt! Men jag har tidigare också helt plötsligt fått blödningar vid ägglossning och strax efter, himla konstigt när kroppen bara ändrar sig sådär från hur den brukar vara. 

  • Wed 8 Mar 2023 07:14
    Osannolikt!!! ❤️❤️❤️
  • Wed 8 Mar 2023 07:28

    TACK för era gratulationer tjejer ❤️❤️❤️ Fortfarande i chock över detta, tänk att det händer mig, första riktiga plusset jag någonsin fått i mitt liv!

  • Wed 8 Mar 2023 13:56

    Tack bästa tjejerna ❤️❤️❤️

  • Wed 8 Mar 2023 16:01

    Taaack Dalarna!!!

  • Wed 8 Mar 2023 18:50

    Nu är vi flera i whatsapp chatten, vore så kul om ni andra också ville hänga på! Skriv ert nummer till chilins <3

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?