• Thu 5 Aug 2021 17:57
    795156 visningar
    8602 svar
    8602
    795156

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    knyttets skrev 2021-08-05 17:11:29 följande:

    Huvudsakliga orsaken till att jag är här är för att jag typ inte vill prata med någon om att vi har börjat försöka. Tror det är mest för att det är första. Mina föräldrar har väl sina aningar, men vänner klarar jag av någon orsak inte av att berätta för. Vet inte varför, men det känns liksom för intimt? Och som att pressen skulle bli för stor om folk visste. Därmemot om vi lyckas bli gravida så tror jag inte att jag kommer vänta med att berätta.


    Jag var lite otydlig innan för jag har berättat lite för mina närmsta vänner, men inget för familjen, så lite tvärtom för mig.Och det är konstigt egentligen för står mycket närmare min familj. Kanske är det för att de skulle bry sig mer om en graviditet än vännerna och att det skulle bli för stort? Har precis umgåtts med min syster och igår med mina föräldrar och känns som att jag döljer så stor del av mitt liv, mina tankar är ju nästan bara inne på att skaffa barn?
  • Fri 6 Aug 2021 07:01
    toughshit skrev 2021-08-05 23:16:06 följande:

    Vi bestämde ikväll att jag slutar med minipiller imorgon, så något riktigt "första försök" blir väl inte förrän mensen har kommit igång ordentligt :)

    Blir andra barnet för mig, tredje för min pojkvän. Första gemensamma.

    Vi tänkte väl typ från början att vi ska försöka seriöst kring september/oktober någon gång. Insåg att då kanske det är dags att ta bort pillren, så att man får någorlunda koll på när befruktningen kan ske, hehe

    Många av er har skrivit er ålder. Jag fyller 29 i slutet av året :)


    Vad spännande! Första barnet med en ny person blir ju också speciellt kan jag tänka mig :)

    Min mens började så smått idag, så nästa lördag börjar jag med äl-test varje morgon :)

  • Fri 6 Aug 2021 16:10
    knyttets skrev 2021-08-06 10:37:34 följande:

    Skönt att den börjat på så ni snart får komma igång med försöken :) Men förstår också att den kan kännas tung och laddad att gå genom. Jag är redan nu trött på all väntan och kan inte ens greppa tanken att vi kanske måste gå igenom samma sak i flera månader. Längtan är så stor och väntan så lång. Har haft så svårt att fokusera tankarna på annat. Tänker bara på ägglossning och graviditet och googlar och googlar. Allt snurrar verkligen kring det här.


    Ja det är så skönt att äntligen kunna börja försöka! Fast önska nästan att vi kommit igång tidigare med det. Har tagit ett tag att få min sambo med på tåget.

    Googlar också hela tiden! Hur ska man kunna tänka på annat? Blir rädd att jag vill detta för mycket och därför kommer det inte gå?
  • Fri 6 Aug 2021 16:12
    Kiwikiwi skrev 2021-08-06 13:03:51 följande:

    Min mens beräknas den 10/8 och när den är slut så är planen att vi kommer ligga varannan dag fram tills mensen månaden därpå. Kommer för första gången att köra clear blue äl test och kommer eventuellt att ta lite högre dos d-vitamin om jag (förhoppningsvis) får positivt på äl testen. Hur gör ni andra när de närmar sig ägglossning, tips vad som eventuellt kan öka chanserna? Någon som har koll på hur hög d-vitamin dosen kan/ska vara?


    Låter som en bra plan! :) Har ingen koll på det med d-vitamin, ökar det chansen för graviditet? Jag tror inte jag kommer tillrätta något mer än folsyra än, men om det tar lång tid får jag ta till något.
  • Sat 7 Aug 2021 10:23
    Semlan3 skrev 2021-08-07 08:24:02 följande:

    Haft känningar inatt och känner av ena äggdticken mer och mer nu på morgonen. Tror ägglossningen är på g. Har fortfarande kvar lite bruna flytningar efter avslaget så är glad om kroppen kommit igång. Detta innebär att jag ev får mens om ett par veckor och efter det kan börja försöka igen. Får dock lite ångest över att alla gravidkilok inte är borta än. Vill helst gå ner till min normalvikt innan jag blir gravid.


    Så skönt att ägglossningen verkar ha kommit igång igen! :) har du många kg att gå ner? Jag har några kg övervikt men egentligen syns de inte supermycket, men gillar inte att ha för högt BMI inför graviditeten så försöker gå ner genom att inte äta godis osv på vardagarna och även jogga några gånger i veckan. Men hinner jag inte gå ner så är det inte hela världen tror jag, kan inte du tänka så med? Viktigt att vara snäll mot sig själv <3 vikt är inte allt, du verkar vara en jättefin person!
  • Sun 8 Aug 2021 00:07

    [quote=81295447][quote-nick]Josefinanna skrev 2021-08-07 22:43:20 följande:[/quote-nick]Typ exakt samma för mig.. Har sån mensvärk/molvärk och ont i pattarna.. Men minus på stickan idag trots att det är på bim-4, kanske för tidigt än men jag vet inte. Har en magkänsla att mensen kommer snart. Spännande att de flesta har bim samtidigt i september, ska bli roligt att följas åt[/quote}

    Hoppas det ska bli plus för alla snart! :) har den mest fruktansvärda mensen just nu, vet inte om det beror på att jag tagit ut kopparspiralen, men det borde bli mindre smärta då tänker jag. Längtar så tills den är över och vi börjar försöka, det närmar sig ju ändå!

  • Sun 8 Aug 2021 08:42
    Meemelie skrev 2021-08-08 08:25:08 följande:

    Har hört att första mensen efter att man slutat med preventivmedel är värre än vanligt. Kanske pga kroppen har varit på ?paus? under en tid? Aldrig använt kopparspiral, men min mensvärk nu efter att ha slutat med minipiller är åtminstone värre än vad jag kommer ihåg.


    Oftast får man värre mensvärk av kopparspiralen än tidigare, och det var så jag upplevde det med. Spiralen påverkar inte ägglossning eller hormoner så därför det känns lite skumt. Men, men, snart över och kanske var det sista mensen på ett tag (men vågar inte riktigt tro det).
  • Sun 8 Aug 2021 08:52
    Meemelie skrev 2021-08-08 08:22:37 följande:

    Bim-4 kanske är för tidigt, hoppas det blir positivt om några dagar! Annars blir det som du säger spännande att följas åt i september, verkar ju som att första veckan i september är BIM för de flesta :)


    Ja, hoppas det bara är tidigt! :)
  • Sun 8 Aug 2021 13:05
    L0uis3 skrev 2021-08-08 12:19:13 följande:

    Hoppar in här i tråden. Jag är 28 år gammal, jag och min sambo har försökt att bli gravida i 3 år. Har tagit en paus sen i vintras för att fokusera på viktnedgång men nu är vi redo för att försöka på nytt.

    Är inne på dag 3 i min cykel, väntar spänt på ägglossningen denna måndagen. Har dock märkt att jag har rätt sen ägglossning ~cd 21 och en lutealfas på 10 dagar vilket är lite kort.... någon här som också har kort lutealfas men lyckats bli gravid ändå?

    Blir spännande att följa er alla!


    Vad kul att du också hänger på här, välkommen! :) förstår att det måste vara tufft att ha försökt i tre år, men ni har ändå många år på er som började i så ung ålder tänker jag! Jag verkar ha normallång lutealfas, och har ju inte försökt bli gravid tidigare, så kan inte direkt svara på din fråga. Men jag läste att har man minst 10 dagars lutealfas och ägglossning så ska det inte vara ett hinder. En bekant till min blev förresten gravid efter flera års försök, det var inget som var fel i kroppen eller så, det bara gick inte. De fick hjälp genom IVF tror jag. Tror det slutar väl för de allra flesta till slut! :)
  • Mon 9 Aug 2021 17:41
    johanna1992 skrev 2021-08-09 10:49:23 följande:

    Ja jag tänker köra morgon, har aldrig fått riktigt positivt med andra tidigare men tror de är pga inte nog koncentrerat urin då jag testat mellan 10-20, dricker för mycket vatten haha. Så därför jag köpt CB då de rekommenderar morgonen. Hoppas du får positivt också, så skönt att åtminstone de att det ?funkar? liksom. :)


    Så spännande! Tror att min mens är slut nu, blev mycket kortare än vanligt. Börjar testa på lördag, ska försöka ligga varannan dag fram till glad gubbe och därefter så ofta vi orkar XD känns lite märkligt för vi brukar bara ha sex på helgen när vi jobbar i veckorna. Undrar hur det kommer påverka relationen.

    Googlar ni mycket om graviditet, statistik osv? Jag gör det, men är nog inte så bra egentligen.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?