• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Dalarna91
    LJM91 skrev 2022-10-08 16:45:05 följande:
    Tycker också det känns som att alla blir gravida. Har en nära vän som jag vet kommer börja försöka efter nyår och även om jag försöker att inte jämföra och stressa så skulle det kännas så himla tungt om hon plussar direkt. Samtidigt som jag såklart inte vill att hon ska tvingas längta och vänta så länge som jag.. Klurigt det där.

    Älskar tanken på en nykter nyår utan minsta lilla fundering på ägglossningstest och tempkurvor <3
    Min bästa vän ska sluta med ppiller. Dom har sagt till hösten men inte specifikt datum eller när. Hon kommer nog också bli gravid snabbt. Jag vill att hon berättar till mig och jag kommer vara överlycklig. Men kommer nog börja gråta efteråt. 
  • Dalarna91
    elin1989 skrev 2022-10-08 18:26:38 följande:

    Ni väntar på utredning eller hur? Jag skulle nog vänta och inte ta letrozol utan läkares inrådan 


    Har skickat in hälsodeklaration. Inte säkert att vi får utredning. Men för vänta till deras svar. 
  • Fyrklöverns

    Dalarna jag känner som flera andra att jag inte hade vågat mig på att ta läkemedel utan läkares inrådan då man behöver ha rätt indikation för behandling och det vet man inte förrän man gjort utredning. Progesteronkräm under lutealfasen verkar ju inte kunna skada direkt eftersom det är så lätt att få tag på, så det kan du säkert fortsätta med eftersom du har rätt så kort lutealfas. Förhoppningsvis är det tillfälligt strul med din cykel då den skött sig tidigare. Du har ju varit sjuk en del och säkert stressad över allt och det kan lika gärna vara anledningen. 

  • Dalarna91

    Tack för alla svar. Känner jag börjar bli lite desperat. Ibland kan man gå en ide som kanske inte alltid är så bra :p 
    Tur jag har er som är ärliga. Blir att avvakta med letrozol tills en läkare säger jag kan ta det. 

  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-10-08 20:48:54 följande:

    Tack för alla svar. Känner jag börjar bli lite desperat. Ibland kan man gå en ide som kanske inte alltid är så bra :p 
    Tur jag har er som är ärliga. Blir att avvakta med letrozol tills en läkare säger jag kan ta det. 


    Gud vi om någon förstår verkligen, man vill bara testa något nytt för att fortsätta känna att man verkligen gör något för att komma framåt. Det är frustrerande att vara oss, trodde jag aldrig skulle erfara hur mycket tålamod jag egentligen har som på denna resan. 
  • Dalarna91
    Fyrklöverns skrev 2022-10-08 23:24:56 följande:

    Vill också tillägga att tiden aldrig gått så fort som de månader vi hade karens från att försöka.  Helt oklart..


    Så skönt att den tiden gick fort :) 
    Hoppas alla haft en fin helg :)
  • LJM91


    Nu slutar jag tempa för denna cykeln, såhär ser kurvan ut fram tills idag. Hoppas att en temppaus kan göra att jag kan tänka på lite annat under kommande veckan.. BIM på lördag eller söndag.
  • Dalarna91

    Ljm; jag har inte tagit någon temp under helgen. Ska dock ta en imorgon för att de den fortfarande är hög. Sen slutar jag tempa. 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?