• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-12-11 00:10:38 följande:
    Håller tummarna så hårt för dig!
    Tack fina det värmer <3 Mensen kom tyvärr med besked. Tempen gick ner till 36,45 imorse så jag tänkte att mensen kommer nog imorgon. Men det rann till när jag gick upp ur sängen nån timme senare. 
  • LJM91

    Åh vad tråkigt att höra Fyrklöverns, din kurva såg ju så bra ut! Undrar precis som Sophie hur du mår, känns det tungt eller okej? <3

    Idag var jag iväg och tog mitt progesteronprov. Ska bli spännande att se vad det ligger på, har ju verkligen ingen aning. Hoppas nästan att det är lågt, för att kanske hitta en anledning till att det aldrig tycks gå vägen för oss.

  • Dalarna91

    Ljm; fy fan vilken kollega!! Hon borde skämmas!! Det står ju ofta artiklar om ofrivillig barnlöshet. Hon borde veta bättre. 

    Fyrklövern; va tråkigt tempen dippade :( 
    Höll tummarna det skulle gå bra. 

    Hur går det för dig Vickan? 

  • Dalarna91

    Fick veta att en nära vän har slutat med ppiller. Blir ju glad men fick lite panik, tänk om dom plussar snabbt. Skulle bli otroligt glad men det skulle känna mig så besviken på min egen kropp. 

  • Fyrklöverns

    Tack tjejer <3 Det känns olustigt denna gången, jag får en känsla av att något är fel på mig och det är jobbigt att man inte kan rå för det. Tycker det har blivit jobbigt att se på filmer till och med där alla ska vara gravida och få barn hux flux. Jäkla kropp som inte ens klarar av det mest naturliga i hela världen. Antigen kan man inte ens bli gravid eller så blir man dödssjuk av det..hur hamnade man här liksom? 


    Vad jobbigt Dalarna, sådant stressar mig också. Skulle nog säga att exakt alla runt mig som man förväntade sig det av har redan blivit gravida eller fått barn. Här stampar vi andra vidare..kan få ett bara? Så kommer det kännas bättre. Ifall det inte blir fler så kan man lägga allt fokus på sitt enda barn iaf.

  • Sophiee92

    Fyrklövern delar verkligen ALLA dina känslor. Det är fruktansvärt jobbigt att bära detta. Kan inte heller se såna filmer. Helt sjukt men satt precis för en stund sen och tittade på nya trailern av Avatar 2 när jag insåg att det överallt var barn och gravida kvinnor. Vi skulle sett filmen nu under mellandagarna men jag klarar det helt ärligt inte 😔 kommer må så dåligt. Man skäms, samtidigt som jag tror att det är viktigt att försöka vara snäll och förstående mot sig själv i såna situationer. Detta är inte en enkel börda att bära! Samtidigt hoppas jag att vi alla också kan tillåta oss att hoppas och känna längtan efter dagen det är våran tur, för den dagen kommer ❤️

  • LJM91

    Känner igen mig så Dalarna, en nära vän till mig sa för ett tag sedan att de ska börja försöka i januari. Är livrädd för hur jag kommer reagera om hon plussar direkt.. Så dubbelt för såklart önskar jag inte denna väntan och ovissheten på någon.

    Förstår hur du menar Fyrklöverns, skickar dig en stor stor kram och hoppas att du snart slipper den olustiga känslan <3

  • Dalarna91

    Skönt det är flera som tänker så. Är på äl +6
    Borde börja känna lite små värk snart om det inte gick denna gång. Har inte använt progrestron kräm denna gång. Ska bli intressant hur lutealfasen är nu. 

  • LJM91


    Kan inte låta bli att bli lite hoppfull av hur tempkurvan ser ut! Vet att det egentligen inte går att utläsa något av kurvan, men tempen är i alla fall stadigt hög och tog ett nytt skutt uppåt idag :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?