• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Dalarna91

    Vickan; jag tar dom på kvällen samma dag jag får positivt ältest. Så då blir det 2 dagar innan. Hoppas jag inte tar dom för tidigt. Men finner inget bra svar när man ska ta dom, förutom innan ägglossningen. 

    Har precis lämnat prover. Hoppas på svar imorgon. Ska bli så spännande och se alla svar!!

  • LJM91

    Tack för er pepp <3 ingen mens än så länge, ingen mensvärk heller men brösten ömmar för fullt. Känns precis som förra månaden dagen innan mensen visade det fula trynet :P så förmodligen kommer den imorgon.

    Fyrklöverns, tror också det kan vara en bra idé att minska ner på kolhydraterna och typ välja fullkorn och sånt när jag väl äter kolhydrater. Ett problem är att jag jobbar på förskola och äter pedagogiska måltider med barnen, kökspersonalen är inte superengagerade direkt så det är mycket halvfabrikat tyvärr. Ett tag tog jag med egna måltider men det är så himla mycket smidigare (och billigare) att bara äta det som serveras :P men kvällstid och på helgerna kan jag såklart styra själv och där finns det absolut förbättringspotential.
    Håller helt med dig om att det är galet att IVF är så dyrt när det inte finns några garantier för att det ens lyckas. Tittade lite på ett alternativ som finns i Köpenhamn som kallas mild IVF, det var billigare men pga växelkursen just nu blev det typ samma pris som en vanlig IVF i Sverige ändå.

    Vad spännande med proverna Dalarna, uppdatera oss när du får svar! Blev alldeles spänd för din skull nu <3 hur känner du, hoppas du lite på att något prov avviker för att få en förklaring eller vill du hellre att allt ska se bra ut?

  • Sophiee92

    Vad tråkigt att mensen kom Dalarna :( men skönt att du fått tagit proverna nu iaf så ni kanske får svar på vad det kan vara.

    LJM, håller mina tummar för dig! Kommer du ta test imorgon eller vänta?

    Som fler av er här så har jag också ÄL på/omkring julafton. Frågade min man ifall han ville att vi skulle försöka den här månaden eller släppa allt som har med sex och ÄL att göra och vi bestämde att vi skulle ha sex en gång här före julafton och sen låter vi det vara. Det är en enorm lättnad för oss att se fram emot januari då vår remiss förmodligen kommit in och vi kan påbörja IVF, känns som en enorm livlina i det här läget då vi sannolikt inte har så stor chans på egen hand pga slöa spermier.
    Förstår dock hur ni andra resonerar kring IVF. Det är både galet dyrt och dessutom UTAN GARANTI :O Men jag försöker att bara tänka positiva tankar just nu :)

  • Vickan31

    Dalarna: Ja jag tycker också att det är svårt att hitta information om exakt när, men samma dag som positivt ÄL-test låter ju vettigt! Har du hunnit få några svar på proverna på 1177 eller så?

    LJM: Så tråkigt att det känns som de vanliga symptomen, men vi har ju alla hört och läst om flera personer som plussat trots att det kändes precis som vilken månad som helst, så jag fortsätter att hålla tummarna för dig! Hur känns det idag?

    Sophie: Spännande att vi är flera som har ÄL där kring julhelgen :) Vad skönt för er att ni har kommit överens om en plan som känns bra för båda, och vi hoppas att remissen godkänns snart så att ni kan få den hjälp som IVF faktiskt kan vara för att förbättra era chanser. Jag tycker som sagt att IVF var en väldigt positiv upplevelse när jag gjorde det och både jag och min sambo är eniga om att vi skulle tacka ja direkt till en sådan chans om läkarna skulle föreslå det när vi ska gå igenom vår fertilitetsutredning i februari. Så min hjärna kopplar mest IVF till positiva tankar måste jag säga och om du behöver pepp så är jag väldigt hoppfull och peppad för din skull att 2023 kommer att vara året då drömmen om din efterlängtade, fullgångna graviditet äntligen kommer att slå in GladHjärta

  • Dalarna91

    Har du fått mens än ljm? Håller tummarna den håller sig borta!

    Jag har fått svaren nu allt förutom amh och något till.
    Fsh; 5.6 IE/l


    Lh; 2.4 IE/l
    Prolaktin; 112 IE/l
    Tsh; 2.0 mIE/l
    T4; 13.4 pmol/l 
    Enligt Jenny koos ska man helst ha; 
    tsh; 2-2.5 kan ge fertilitets problem. önskar ha; 0.8-1.8
    t4; 14-17
    Så ska googla lite vad allt ska ligga på. Stod inte något om det på fsh och lh. 
    Vad tycker ni om svarerna?
  • LJM91

    Ingen mens än så länge, men fick en liten blodblandad flytning idag och tycker molvärken börjar öka lite ikväll så förmodligen är den på ingång. Tempen dippade ner till 36,52 i morse så jag har inget hopp kvar, men tänkte ta ett test innan jag somnar ikväll bara för att slippa bli tagen på sängen av mensen imorgon bitti.

    Förstår att det är en lättnad att ni är på gång med IVFen Sophie, kanske kan vara skönt med en paus från allt försökande under julen.

    Vad spännande med provsvaren Dalarna! När jag tog mina prover fick jag referensvärden med mina provsvar, kopierar in dem här nedanför så kan du jämföra.

    Fsh 2,5-10 IE/L (i follikelfas)
    LH 1,9-13 IE/L (i follikelfas)
    Prolaktin 70-350 mIE/L
    TSH 0,4-4,0 mIE/L
    T4 10-22 pmol/L

    Om AMH skrev de på Werlabs såhär:

    Värdet för S-AMH korrelerar med antalet antralfolliklar (AFC) i ovarierna. Referensvärden bifogas nedan:
    S-AMH <=0.681 mikrogram/L: störst sannolikhet för AFC 0-7
    S-AMH 0.682-2.27 mikrogram/L: störst sannolikhet dör AFC 8-15
    S-AMH >2.27 mikrogram/L: störst sannolikhet för AFC > 15

    De resultat du har fått verkar ju se bra ut i alla fall, hoppas du får de sista provsvaren imorgon. Säg till om du vill att jag kopierar in fler referensvärden :)

  • Dalarna91

    Ljm; va tråkigt att mensen är påväg :( 
    Jag är glad jag slapp mens under julafton. 
    Men då ligger mina prover bra till. Då är det bara sambon som får lämna sina. Hade önskat han hade kunnat visat lite initiativ till att göra det. Han har jobbat halva dagar igår och idag. Så haft god tid på sig att lämna prover... 

  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-12-20 20:02:25 följande:

    Ljm; va tråkigt att mensen är påväg :( 
    Jag är glad jag slapp mens under julafton. 
    Men då ligger mina prover bra till. Då är det bara sambon som får lämna sina. Hade önskat han hade kunnat visat lite initiativ till att göra det. Han har jobbat halva dagar igår och idag. Så haft god tid på sig att lämna prover... 


    Ska han lämna blodprov eller spermaprov? Förstår frustrationen att han inte gör det när tiden finns..
  • LJM91

    Negativt test, kände på tappen också som var jättelåg och öppen. Ingen mens dock vilket betyder att jag kommer ha 17 dagars lutealfas denna cykeln om mensen kommer igång imorgon, trodde inte man kunde ha längre än 16 dagar?

  • J3nnif3r

    Någon som använt clearblue advanced fertilitetsmonitor. Är det alltid 2 streck på graviditetstesten till den monitorn? 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?