• Mon 9 Aug 2021 21:11
    794724 visningar
    8602 svar
    8602
    794724

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    johanna1992 skrev 2021-08-09 19:50:00 följande:

    Eftersom att jag och min kille är i början av våra "försök" har jag valt att inte berätta för honom exakt när jag har ägglossning osv för att inte sätta någon press. Tänker att han får bli glatt överraskad av lite extra uppvaktning istället ;)

    Jag läser ganska mycket, inte så mycket om statistik men om fertilitet i allmänhet. Just nu är jag intresserad av allt med d-vitamin, rosenrot och liknande grejer som ska kunna "boosta". Någon som använder något sånt?


    Det är lite för sent för mig att inte berätta om när jag har ägglossning :D jag har berättat många gånger och även ritat ett ägg i kalendern på det beräknade datumet XD

    Frågan är om d-vitamin behövs just ännu? Kanske bra till hösten dock. :) Rosenrot har jag hört mycket gott om, men någon tyckte att den verkade ändra ägglossningsdagen eller något.
  • Mon 9 Aug 2021 21:12
    Meemelie skrev 2021-08-09 20:23:14 följande:

    Jag använder rosenrot. Tar en tablett varje morgon från mensens första dag och fram till ÄL. Tog det innan jag blev gravid med sonen, efter två månader av försök. Tredje försöket (första med rosenrot) så blev jag gravid. Behöver ju såklart inte bero på rosenrot, men testar det igen nu denna gång så får vi se :)


    Vill kanske prova Rosenrot också ändå, hur mår man av den? Hört att den har många andra bra egenskaper. :)
  • Mon 9 Aug 2021 21:15
    Kiwikiwi skrev 2021-08-09 19:23:02 följande:

    Ja jag har googlat alldeles för mycket i sommar, började nog i och med att jag såg "Var fan är storken" och efter det ett danskt program på SVT kring ofrivillig barnlöshet som jag insåg att det inte alls är självklart att få barn och började då googla på hur man kan öka chanserna. Jag har även googlat mycket på tidiga graviditetssymptom då jag både i maj och juni fick för mig att jag eventuellt kunde ha blivit gravid. Från början var tanken att ta de lite som de kommer men nu är jag rädd att stressen och kanske en viss ångest som kommer med stressen kommer göra de svårare för oss att lyckas (om nu övrigt skulle vara bra).

    Min mens kom 2 dagar tidigt, minns knappt att de hänt så jag kommer troligen också börja med ÄL test i helgen eller strax efter. Lycka till med dina tester!


    Vågar inte se sådana program just nu. Men jag googlar också mycket som sagt. Blir nojig att det inte ska gå på länge länge
  • Mon 9 Aug 2021 21:17
    Kiwikiwi skrev 2021-08-09 19:23:02 följande:

    Ja jag har googlat alldeles för mycket i sommar, började nog i och med att jag såg "Var fan är storken" och efter det ett danskt program på SVT kring ofrivillig barnlöshet som jag insåg att det inte alls är självklart att få barn och började då googla på hur man kan öka chanserna. Jag har även googlat mycket på tidiga graviditetssymptom då jag både i maj och juni fick för mig att jag eventuellt kunde ha blivit gravid. Från början var tanken att ta de lite som de kommer men nu är jag rädd att stressen och kanske en viss ångest som kommer med stressen kommer göra de svårare för oss att lyckas (om nu övrigt skulle vara bra).

    Min mens kom 2 dagar tidigt, minns knappt att de hänt så jag kommer troligen också börja med ÄL test i helgen eller strax efter. Lycka till med dina tester!


    Missade att skriva tack och detsamma! :) jag hoppas att alla i tiden lyckas väldigt snart!
  • Tue 10 Aug 2021 22:28

    Vad roligt att så många skriver och är aktiva! :) och hej alla nya! :) Jag svarar flera lite samtidigt utan att citera, hoppas det känns ok! Jag förstår verkligen känslan av att längta efter BIM, vet inte hur jag kommer göra, lär säkert köpa en säck testa tidigt och hålla på som en galning fastän jag inte borde :D Det är så typiskt mig att jag blir besatt av saker också? min sambo verkar knappt alls tänka på det som väntar. Jag förstår även avundsjukan, känner den också så fort någon blir gravid, även de jag inte alls känner eller så.

    Det med covid vaccin och att man måste vänta med att skaffa barn stämmer inte. Vaccinet ska inte kunna påverka på det sättet. Den barnmorska jag var hos för att ta ut spiralen tyckte det var bäst att ta dos 2 innan ju började för det är farligare att få covid som gravid.

  • Wed 11 Aug 2021 12:52
    Kiwikiwi skrev 2021-08-11 09:53:17 följande:

    Mycket fokus ligger ju på oss tjejer men för att bli gravida behöver vi ju dugliga spermier, någons partner som gör/äter något extra för att maximera spermiekvalitén?

    Jag har fått min sambo att börja ta lite vitaminer, han kör någon multivitamin för män. Samt att han ska sluta snusa nu i dagarna (snusar dock tobaksfritt men inte nikotin). Nu har vi ju inte börjat försöka, om 6 månader eller så och vi inte är gravida än kanske man vill ta till fler åtgärder men tänker ändå bra vara förberedd, förändringar sker ju inte över en natt.


    Nej, har faktiskt inte tänkt så mycket på hur min sambo lever och satt det i relation till att skaffa barn. Han lever så nyttigt han kan, men han har ett stressigt jobb och därför vill jag inte lägga för mycket press på honom heller. Det är jag som varit mycket mer drivande i att vi ska skaffa barn också, så jag är mest glad att han äntligen vill och att han ändå visar engagemang på olika sätt. :)
  • Wed 11 Aug 2021 14:34
    aann skrev 2021-08-11 13:26:16 följande:

    Jag har också sagt åt min sambo att äta multivitaminer vilket han gör, hört att de kan äta rosenrot för att få upp lusten lite också. Min kille jobbar väldigt mycket så ibland är vi inte så aktiva i sänghalmen om man säger så, nu har jag börjat ge han det med :P

    Men det är väldigt bra att tänka på det, att man är två som skaffar barn och att sperman lär va lika "bra kvalité" som vi anpassar oss för att äggen ska vara det :) 


    Ja, jag hade förstås säkert kunnat få min sambo att äta vitaminer. Har inte tänkt på det riktigt. Kanske för att man vet att det finns väldigt gamla män som blir pappor och så där. Dock har ni rätt i att dåligt spermakvalitet innebär större risk för att något ska gå fel. Min sambos last är väl att han gillar att dricka lite öl eller vin på helgen. Dock inga större mängder. Men känns liksom inte rätt att begära att han inte ska få dricka alls. Det är hans sätt att koppla av efter en hård vecka. Han har också mycket på jobbet (precis som din man) så blir annorlunda nu när vi ska få till att ligga mycket i veckorna. :)
  • Wed 11 Aug 2021 22:18
    slo92 skrev 2021-08-11 21:00:36 följande:

    Hej! Hoppar också in i tråden, kul att följas åt.

    Jag är också 28 år, jag och min sambo har egentligen pratat om att skaffa barn ända sen i våras, men bestämde oss för att vänta tills efter semestern. Jag tog ut spiralen för två veckor sen och fick mens samma dag (som planerat). Fick min andra vaccindos i måndags och tror att vi lyckades pricka in ägglossningen i tisdags, vet ju dock inte riktigt hur menscykeln kommer vara nu efter spiraluttaget. Det är första barnet för oss och känns väldigt nervöst, skulle vilja vara lite mer avslappnad och ta det mer som kommer men kan inte sluta tänka på det!


    Hej! Vad kul att du vill vara med också :) var det kopparspiral eller hormonspiral du hade innan? För kopparspiral ska egentligen inte påverka ägglossningen alls. Jag kan knappt tänka på annat heller! Det är en konstig känsla när andra inte vet heller, de tror kanske att man inte tycker det spelar så stor roll när det händer, eller vet inte om man ens funderar på barn. Eller de tänker nog inte så mycket alls XD men det känns lite så tycker jag!

    Förresten, ni som svarat på flera inlägg samtidigt, hur gör ni för att citera flera och svara i samma inlägg?
  • Wed 11 Aug 2021 22:22
    BounceBambi skrev 2021-08-11 20:31:27 följande:

    Jag är gärna med i tråden. Är 28 år och ska försöka bli gravid med första barnet. Tog ut min p-ring i fredags och hoppas att ägglossningen kommer igång snabbt. Skönt att kunna ventilera och få tips här, känns som man går och bär på någon hemlighet då jag inte pratat om detta med någon annan än min sambo om det.


    Välkommen! :) det är en jättemärklig känsla att bära på en hemlighet så. Jag har berättat för några, men inte för min familj t.ex. På något sätt vill jag det, men blir som att det blir för stort på något sätt då. Eller jag vet inte riktigt?
  • Wed 11 Aug 2021 22:25
    Kiwikiwi skrev 2021-08-11 17:05:22 följande:

    Jag håller med, min sambo är kanske lite mer sugen på att få barn NU också och då kanske de är lättare att begära mer av honom. Tycker dock att det inte är mer än rätt att de ska kunna uppoffra tex tobak osv under en kort period med tanke på att vi förhoppningsvis kommer varaHaha nej för oss blir de en ganska stor förändring med liggandet, efter 8 år tillsammans så blir de inte så frekvent längre haha. Ja precis viktigt att båda är villiga att anpassa sig och kanske göra ändringar under den här perioden, för mig var de en självklarhet att min sambo ska göra vad han kan för att öka chanserna om jag gör det. Men förstår att de är lite olika beroende på hur villig och sugen ens partner är.

    Angående alkohol så är de inte så lätt att veta för mig själv heller tycker jag, kommer fortsätta att dricka med måtta iaf fram tills ägglossningen. Tycker de är den svåraste biten i sociala sammanhang, har ofta drinkkvällar med både familj och vänner och vid en ev graviditet så skulle jag vilja hålla på det lite än till typ v. 3, men de känns rätt självklart för mina närstående att förstå om jag avstår från att dricka så beror det på något..


    Alkoholgrejen har jag också undrat över även för egen del. Jag kan dricka ett glas vin till maten t.ex, max två glas på en kväll/helg. Kan jag dricka vin några dagar före ägglossning utan risk? Med tanke på spermiernas överlevnad. Tänker om jag ska dricka ett glas i helgen eller strunta i det, då är det väl ca 6 dagar till ägglossning.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?