• Tue 6 Sep 2022 15:03
    794964 visningar
    8602 svar
    8602
    794964

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Åh LJM, så tråkigt att det känns som att mensen är på väg.

    Kan du inte fundera på att byta jobb eller göra något åt din arbetssituation? Vet själv att man skjuter upp saker nu för att man vill inte påbörja något livsförändrande om man blir gravid, men samtidigt kanske man ångrar det sedan att man inte tog tag i det innan man blev gravid och fick barn och massa annat att tänka på. För jag är helt övertygad om att det kommer hända för oss också. Det kanske tar mycket längre tid än vad vi hade tänkt och vi kanske behöver hjälp som vi absolut inte hade tänkt. Men vi har ju många år kvar att försöka (du än mer än jag) och med den hjälp som finns idag så kan ju faktiskt de allra flesta bli gravida.

    Och så fortsätter jag att hålla tummarna för att mensen uteblir. Nu har vi ju blivit lurade av menssymtom att vi är gravida så många gånger att det väl dags att bli lurade av gravidsymtom att mensen är på g.

  • Wed 7 Sep 2022 11:35

    LJM: Så trist att mensen kom, men skönt att det ändå känns ok. Förstår din tanke om att ta lite paus från testande/tempande. Jag fick ju en ofrivillig paus en cykel och på sitt vis så var det också skönt. Fick lite perspektiv på saker och ting och framför allt så behövde jag nog återhämta mig både fysiskt och mentalt från försökandet. Mycket därför jag inte börjat tempa heller utan håller mig till bara ägglossningstest. För mycket att analysera och stressa över för mig. 

    Ett alternativ kanske också kan vara att låta bli i perioder iaf. Exempelvis tempa så att ägglossningen bekräftas, men pausa sedan tills mensen kommer (eller allra helst inte förstås). Vet inte om det funkar att göra så?

    I slutändan så är det ju inte testandet och tempandet som kommer göra oss gravida och kanske är lusten större om man släpper på den fixeringen lite så att det snarare får en positiv effekt på barnagörandet.

  • Wed 7 Sep 2022 11:39

    Av någon konstig anledning så tog jag ett vanligt test imorse på ägglossning+10. Så klart väntat att det inte syntes något på det. Mycket önsketänkande att få ett positivt och samtidigt lite dämpning av besvikelsen när ett negativt test inte betyder 0% chans. Det är egentligen inget som får mig att tro att jag är mer gravid denna månad än förra oavsett. Får se om jag väntar in söndagen då mensen bör komma eller om jag ändå testar på lördag som jag hade tänkt.

  • Wed 7 Sep 2022 11:42

    Signe: Tänker att om man ska förändra ph-balansen där till det bättre så behöver man ju först veta om den är för sur eller för basisk i dagsläget så tror att det kan vara svårt att experimentera själv. Däremot så har jag hört talas om fertilitetsglidmedel som ska hjälpa spermierna på plats. Det kanske kan vara en idé att prova?

  • Thu 8 Sep 2022 11:33

    Ja, en riktigt tråkig vecka här i tråden med allt blödande. Vi får hoppas på bättre veckor framöver.

    Det känns så orättvist alltihop och att man ska behöva gå igenom så här mycket för att få bli förälder. Särskilt när man vet att resan kanske bara har börjat och det kan vänta än mer framöver. Vad har jag gjort för att förtjäna det liksom? När det verkar så jädrans lätt för "alla" andra ...

  • Fri 9 Sep 2022 15:03

    Jag har också varit med om att mensen inte uppför sig som vanligt ibland. Exempelvis nu senast så blödde jag rätt sparsamt och hade inte heller särskilt mycket mensvärk och sen natten mellan dag 2 och 3 så blödde jag som tusan igenom allt vad mensskydd hette.

    Nu har jag redan fått mensvärk och det är lite tidigt för den ska ju inte komma förrän på söndag. Vågar inte riktigt hoppas att det beror på något annat. 

  • Fri 9 Sep 2022 20:04

    Jag vågar ju inte riktigt hoppas. Har en farhåga om att jag inte kommer att hantera det så bra när jag väl står inför faktumet att detta försöket gått åt skogen också. Förhoppningsvis så tar jag bara ut det i förskott, men dels för att nästa cykel redan känns körd och dels för att det ju gått ett år sedan första graviditeten så känns det lite extra denna gång. Imorgon ska vi på en årlig familjefest och förra gången fick jag reda på att jag var gravid dagen innan så kommer att kännas jobbigt att vara där tror jag.

    Tror att jag kommer att ta ett test imorgon för att riva av plåstret innan mensen kommer. Och för att vara helt säker på vad mensen betyder. När jag hade utomkveds så fick jag ju mens som vanligt så det gör mig lite nojjig. 

    Tack för tumhållning och för att ni är så fina och stöttande här i tråden!

  • Fri 9 Sep 2022 20:07

    Och Sophie förstår verkligen att man kan ha behov av en paus både från tråden och från det seriösa barnagörandet. Din plan låter bra och rolig att genomföra. Hoppas den blir riktigt lyckad!

  • Sat 10 Sep 2022 12:14

    Testet var negativt. Känner mig helt bedrövad. Just nu undrar jag hur vi ska orka fortsätta försöka. 

  • Wed 14 Sep 2022 09:43

    Tack för all support! Det blev en riktigt jobbig mens detta och jag har behövt lite tid att slicka mina sår. Skulle inte säga att jag är tillbaka på banan, men huvudet är iaf över vattenytan. 

    Haft så mycket och konstig mensvärk denna gången också. Känner inte alls igen mig för jag brukar bara ha ont första dagen och nu har den kommit och gått i fyra dagar. Nästan så att jag undrar om det är något som är värt att kolla upp. Kan det ha hänt något i samband med operationen? Fast jag har ju haft två ganska normala mensar (förutom att jag blödde väldigt mycket en natt) sedan dess.

    Så himla bra att du får börja med ägglossningsstimulerande redan denna cykel, LJM. Gläds så mycket för dig. Det är nu det händer!

    Fyrklövern: Jag förstår precis den känslan. Det är ju så tråkigt också att man inte kan få helhjärtat glädjas med de som är nära utan istället ska fyllas av avundsjuka och bitterhet.

    Dalarna: Hoppas att du taggar igång när ägglossningen närmar sig. 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?