• Thu 5 Jan 2023 11:58
    801707 visningar
    8602 svar
    8602
    801707

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2023-01-03 16:05:39 följande:

    Vi har inte fått en bokad tid. 
    Fick brev hem, jag är inte immun mot röda hund. Dom rekommenderar vaccinera det och får då inte bli gravid på en månad... 
    Börjar bli så less på alla motgångar. Står att det är ovanligt i Sverige. Men måste ringa och fråga om man inte får genomgå vidare utredning om jag väljer att hoppa över det. 
    Jag är inte emot vacciner men jag reagerar alltid så kraftigt (akuten osv) när jag tar dom. 


    Dalarna: Fy vad jobbigt med ännu ett bakslag, och just eftersom du dessutom brukar få så kraftiga reaktioner på vaccin :( Som du säger är det ju konstigt att man inte kollar antikroppar på alla som vill bli gravida, utan bara när man kommit så långt som till utredning. Har tyvärr inte svar på frågan om spermaprov, mitt ex gjorde ju det men jag kommer inte alls ihåg hur lång tid det tog att få svar då. Angående blodet så tror jag som Fyrklöverns skrev att vissa kan blöda lite vid ägglossning, så det behöver inte vara någonting konstigt. Men har du fortfarande ont? 
    LJM91 skrev 2023-01-03 20:28:46 följande:

    Tack för peppen Vickan, förkylningen är på väg att bli bättre men än så länge inget fertilt sekret. Hoppas som du säger att det finns på plats på insidan ändå. Förstår pendlingen mellan att roas av att analysera och när hopplösheten slår till. En vacker dag kommer allt detta ligga bakom oss!


    LJM: Så positivt att det fertila sekretet börjat visa sig nu, då är nog ÄL inte långt borta för dig :) Hoppas att det känns bättre och bättre med förkylningen nu, och kanske är det bisolvonet som ska visa sig göra susen även för dig ;) 
    Chilins skrev 2023-01-03 21:36:13 följande:
    Så jäkla sjukt Dalarna. Vi har precis påbörjat en utredning också. Jag har fått samma brev, inte immun. Jag försöker boka tid på direkten för att få det gjort för jag vågar inte riskera missfall, missbildningar osv om man nu (med min tur) skulle dra på sig det.. så för oss blir det ingenting denna månad 
    Chilins: Det låter förståeligt med en paus då, och förhoppningsvis får du en tid snart för att ta vaccinet. Hur långt har ni kommit i utredningen, vad är nästa steg?
    Fyrklöverns skrev 2023-01-04 06:55:55 följande:

    Vickan: Visst är det sjukt om det nu var Bisolvonet som hjälpte haha! Det skadar väl inte att testa, vi har gjort massa konstiga saker hittills :P. 


    Fyrklöverns: Så underbart med din temp och att även de vanliga testerna visar plus nu, jag trodde att man inte kunde se på vanliga tester förrän dagen för BIM så det känns som ett bra tecken att de visar plus för dig redan nu :) Jag förstår att det känns overkligt, som att det inte är just dig det här händer, men med tiden kommer det nog att sjunka in lite mer och att du vågar vara glad och hoppfull ju närmare BF det kommer <3 Jag förstår vad du menar med att det är svårare nu att smita ifrån jobbet för alla besök, så kände jag också när jag gjorde IVF och behövde åka iväg så pass ofta, men man får ta ett tillfälle i taget och känner du sen att nu kanske chef eller kollegor börjar undra så går det ju att hitta på ett svepskäl då :) P.S. Håller verkligen med Sophie om att du måste stanna kvar här i tråden även efter ditt plus ;) 
    Sophiee92 skrev 2023-01-04 20:34:25 följande:

    Herregud Fyrklövern!!! Vad glad jag blir! Stort stort grattis <333 När får du göra UL? Lova att du stannar kvar här sen, tråden känns inte komplett utan dig haha...

    Varit inaktiv här men börjar nog skriva snart igen. Vi har som sagt skippat senaste två försöken så nu väntar jag bara på mensen här som kommer när som helst. Igår fick vi remissen godkänd och kan välja klinik för att påbörja IVF, känns helt sjukt!

    Chilins och Dalarna, hoppas ni får den hjälp ni behöver sedan när utredningen är klar!

    LJM och Vickan och alla ni andra, när har ni BIM? Så spännande att följa er denna månad. Känns så konstigt att inte själv oroa mig för menskänningar och PMS...


    Sophie: Vi saknar dig här i tråden <3 Vad stort ändå att ni fått remissen godkänd nu, det känns ju verkligen som ett stort steg framåt med större förhoppningar! :) Hur lång tid tog det att få remissen godkänd? Har ni siktet inställt på vilken klinik ni vill ha, eller velar ni lite? Vissa har ju bättre rykte än andra, sedan finns det ju även statistik att titta på om man vill (googla på Q-IVF) och så får man fundera på de olika klinikernas väntetider och läge, alltså om de ligger nära där ni bor eller inte. Var det vi som skrev om Sophiahemmet för ett tag sedan, eller minns jag fel? Hur som helst, jättespännande med godkänd remiss och jag hoppas att det ska kännas bra med den kliniken ni väljer :) 
    Som svar på din fråga så har jag BIM nu på lördag 7/1, försöker analysera tempen men jag vet att den inte alltid säger någonting säkert om hur det kommer att gå:

  • Fri 6 Jan 2023 08:43

    Gud vad skumt Dalarna! Jag har tyvärr ingen aning, har inte använt just de testerna från Kronan och har inte heller varit med om positivt test mer än två dagar i rad, vilket inte ska vara ovanligt. Har du bild på testerna? Kanske bra att ta ett graviditetstest som ni pratade om. Uppdatera gärna hur det ser ut idag med nytt ÄL-test om du tar det! 

    LJM: Vad skönt att testet börjar bli nära positivt nu, då låter det ju som perfekt tajming att ni redan fått till det en gång :) 

    Här blir det en deppig dag, tydligare kan det ju inte bli än denna tempdykning deluxe. Och den här helgen ska jag sitta med när min syrra berättar för våra föräldrar att hon väntar sitt andra barn. Hon berättade för mig först, och den här gången tog det tre försök medan med första barnet tog det sig på absolut första försöket. Självklart är jag glad fl hennes skull och önskar ingenting mer än att allt ska gå bra, men det blir bara så påtagligt hur misslyckad jag är i jämförelse och hur rädd jag är att aldrig få det hon och "alla andra" har och som de kanske tar för givet. Vet inte hur jag ska klara av det, att sitta där med färsk mens när alla ska vara så glada och fira hennes besked som såklart är fantastiskt roligt, men det kommer bara med en sådan tajming när jag går igenom den här otroligt tärande perioden av mitt liv som gör så jäkla ont.

  • Tue 10 Jan 2023 15:48

    Hej tjejer!


    Ursäkta sent svar, här har det varit en väldigt känslomässig helg då jag först fick min mens (som en klocka, precis på utsatt dag som vanligt), därefter behövde sitta med när min syrra berättade om sin graviditet för våra föräldrar och en gemensam vän, för att sedan få trösta en väldigt ledsen syster som inte fick behålla den här graviditeten. Det blev 100% konstaterat idag att det var ett tidigt missfall, så gissa vem som känner sig som ett asshole just nu som suttit och gråtit halva helgen över hur hon fick bli gravid så snabbt och inte jag? Jag vet såklart att mina tankar och känslor inte kan påverka någon annans kropp (och jag tror och hoppas att hon inte märkte hur ledsen jag var för min egen skull utan att hon bara kände min glädje över att hon plussat), men jag får ändå så dåligt samvete över hur jag kunnat vara avundsjuk och missunnsam nu när hon bara fick vara glad i några dagar innan den lyckan slets ifrån henne. Helgen var lite tung måste jag erkänna, men fokus har liksom skiftat bort från mig själv eftersom jag nu är mer förkrossad över att min syster och hennes sambo är så ledsna och har så ont Gråter Livet alltså, vilka vändningar det kan ta!


    Nu ska jag läsa igenom alla inlägg jag missat under långhelgen jag varit borta från datorn, och som vanligt så hejar jag massor på att det ska gå bra för er! Hjärta
  • Tue 10 Jan 2023 16:46

    LJM: Tack för omtanken om min systers graviditetsbesked <3 Min familj vet om hur länge jag har försökt, så jag märkte att mina föräldrar reagerade lite försiktigt kanske eftersom jag satt med, men att de ändå blev jätteglada för min systers skull förstås. Usch vad jobbigt det lät med situationen där på nyår, man blir ju så provocerad över hur lättvindigt andra kan ta det, just eftersom vi har de erfarenheter vi har nu efter den resan vi har gjort. Så frustrerande med dina ÄL-tester och det eviga väntandet att få veta om ÄL ens varit! Testet såg ju positivt ut till slut och tempen verkar vara på uppgång både igår och idag så jag håller tummarna att din ägglossning varit! Känns det som att den varit nu, med eventuella symptom och fertilt sekret? Hoppas att det här är sista gången du behöver använda ÄL-tester ;) 


     


    Dalarna: Men wow, är du gravid?! :D Grattis! Det förklarar de väldigt starka ÄL-testerna! Jag håller med de andra tjejerna att det handlar ju faktiskt om din hälsa, att i det här fallet när han envisas med att inte göra UL så tycker jag att det är DITT beslut och att du ska göra det som känns bra för dig, oavsett vad han säger 😊 Hoppas att allting går bra! Jag tänkte faktiskt att jag skulle lyssna på ditt råd och skylla på huvudvärk eller något för att inte behöva vara med, men lite självplågare som man är så satt jag där snällt och såg föräldrar och sedan våran bästa vän ta emot glädjebeskedet. Men som jag skrev i mitt föregående inlägg gick det ju tyvärr inte så bra med den här tidiga graviditeten, så nu ångrar jag ju såklart att jag satt här med offerkoftan på och tyckte synd om mig själv xD Ja då kan du verkligen relatera, med dina syskon som blivit gravida så där oförskämt snabbt, och med din andra syster som är gravid men inte kan behålla det, det måste göra väldigt ont. Tusen tack, den här veckan måste bara bli bättre helt enkelt <3 Ser fram emot uppdatering från dig!


     


    Sophie: Tack, det är så skönt att veta att ni verkligen förstår och inte dömer mig för att jag tänker på mig själv och blir ledsen när andra plussar så snabbt och inte jag. Det är verkligen guld värt med er förståelse och omtanke, och du som också har syskonbarn beskriver det ju så bra så som jag också tänker, att jag är i alla fall moster och det är en fantastisk fin titel det med <3 Angående IVF:en, vad skönt att remissen godkändes så pass snabbt vill jag säga och att ni nu är närmare än någonsin er efterlängtade bebis 😊 Har du kunnat ringa dem den här veckan? Aaah, ja men Livio har jag hört mycket bra om också, det var bara något jag hade i bakhuvudet att jag skrev med någon om Sophiahemmet som var den klinik jag gick till när jag bodde i Stockholm. Att välja en klinik som har helgöppet tyckte jag var ett stort plus för att inte riskera att missa flera månader pga att det skulle infalla med en lördag eller söndag, eller annan röd dag. Vi valde Sophiahemmet efter att jag ringt runt till alla kliniker jag fick välja mellan, och det var Sophiahemmet som gav bäst intryck plus att jag hade lyssnat på IVF-podden där en av deras läkare är programledare. Jag har för mig att jag började med sprutorna en månad eller två efter första besöket där (jag gjorde själva utredningen hos en annan klinik, så den väntetiden var väl ett tag innan jag fick komma på första besöket hos Sophiahemmet). Så ja, det kan hända att du måste vänta lite om mensens första dag inte tajmar med när kliniken har tid för dig, det kan vara någon eller några månaders väntetid. Vi fick en genomgång av sprutorna där de visade hur man ska ta dem, och sedan får man välja själv om man vill att ens partner hjälper till med dem eller om man vill göra det själv. Jag gjorde det själv och de visade att man skulle göra det i magen, så jag gjorde så 😊 Du får jättegärna fråga mer, och jag kommer säkert på mer saker att berätta om IVF här framöver!


     


    Fyrklöverns: Så bra att du satt upp delmål så där, att först klara av BIM, sedan ul, osv. Tempen ser ju fortsatt hög ut och testerna ska ju som sagt inte öka exakt varje dag, så det tror jag inte att du behöver oroa dig för ? speciellt inte nu när du äntligen fått se att det står gravid vecka 2-3, underbart ju!! <3 Att du blev gravid med bara en äggledare ger verkligen mig som har en blockerad äggledare större hopp, så det har du verkligen rätt i att den här gruppen är en bra påminnelse om att det kommer att gå förr eller senare och jag håller tummarna sååå hårt för att allt ska gå bra för dig den här gången <3 Jag kan verkligen relatera till det du skrev om när din bror berättade för släkten att de väntade ännu ett barn, och att det var en hoppsan dessutom! Man känner sig självisk ibland, men det gör ju ont och man måste få känna de här känslorna. Nu inväntar jag nästa ÄL och under tiden ser jag fram emot fler uppdateringar från dig och er andra här i gruppen :) Ni är bäst!


     


     

  • Wed 11 Jan 2023 09:06
    larssonjansson skrev 2023-01-10 16:18:35 följande:
    Hej vet inte om det är ett spökstreck eller om det är ett svagt positivt men jag ska ta ett clearblue digital nu så uppdaterar hoppas på plus ❤️ och hejar på er alla 
    Jag tycker att det ser ut som ett svagt plus, hoppas att det digitala visar det också Glad
  • Wed 11 Jan 2023 09:17
    Fyrklöverns skrev 2023-01-10 18:19:46 följande:

    Vickan, jag har tänkt på dig! <3 Vilken otroligt jobbig tid  och vilken cocktail av känslor över ett par dagars tid bara. Så hemskt att du fick sitta med när din syster skulle delge sin nyhet, och så himla fint av dina föräldrar att inte överreagera. Förstår vad din syster går igenom, det är en hemsk upplevelse oavsett hur länge man försökt. Du ska inte klandra dig själv över hur du kände innan hon fick missfall. De känslor man har är ens egna och ingen kan ta dem ifrån en. Oavsett situation eller utfall <3 Jag vill skicka dig en riktig bamsekram och ett hopp, det verkar gå att bli gravid med en stackars äggledare också :) Tänka sig, det tog mig 11 försök att bli gravid första gången med två äggledare men bara 4 försök med en äggledare nu. Jag håller tummarna hårt för nästa ägglossning! Testa Bisolvon vettja, för skojs skull om inget annat :D


    Fina du, de orden betyder massor när man har en tung period, att veta att någon tänker på en <3 Ja herregud det har varit en riktig berg-och-dalbana av känslor de senaste dagarna, men hon mår under omständigheterna bra och jag försöker finnas där så mycket jag kan. Ja eftersom jag aldrig plussat kan jag ju inte säga att jag förstår exakt hur det känns, men hon tyckte ändå att det kändes bra att prata med mig som ändå mött en annan form av motgångar (dvs aldrig plussat under tre års tid) så att vi kan ha mer förståelse för varandra än kanske personer som allt bara gått lätt för. Det inger verkligen hopp, att veta att det gick snabbare trots bara en äggledare, det är ju verkligen ett bevis för att det inte är en eller två äggledare som är det viktiga :) Ja men alltså jag funderar på det :D Ska man ta bisolvon ett par dagar innan ägglossning, eller hur mycket och ofta ska man ta det tro? Stort tack för bamsekramen, den värmde hela vägen hit, och en lika stor kram tillbaka! <3 
  • Wed 11 Jan 2023 09:22
    LJM91 skrev 2023-01-10 18:48:21 följande:

    Vickan, herregud vilken berg- ochdalbana av känslor det måste ha varit för dig de senaste dagarna! Så himla tråkiga nyheter om din syster, men jag tycker absolut inte att du ska klandra dig för hur du kände angående hennes graviditet. Jag tror att hon trots allt förstod att det blev lite bittersweet för dig när hon lyckades bli gravid så snabbt. Hoppas att hon återhämtar sig snabbt och mår okej trots allt! Och du också såklart, de där första dagarna av mensen är alltid värst tycker jag. Det känns alltid som att man är som längst från en ny chans då, tycker jag. Skickar dig en stor stor kram <3


    LJM91 skrev 2023-01-11 07:13:10 följande:

    36,60 idag så nu bekräftades ägglossningen, sån lättnad :)



    Tack för de värmande orden, jag har varit så arg på mig själv och skämts över känslorna som blossade upp över min syrras snabba plus, men det hjälper att inte vara lika hård mot mig själv när ni är så fina och stöttar och förstår <3 Jag tror också att hon vet och förstår att det kommer att svida lite när någon plussar snabbt eftersom jag försökt i flera år, men oavsett hur olika erfarenheter vi har så är det fint att vi kan finnas där för varandra nu när hon tyvärr fått missfall. Hon mår ändå rätt bra med tanke på omständigheterna och min mens har tagit slut så då är det precis som du säger att man börjar tänka på nästa chans. 

    Vad skönt att höra att tempen bekräftat ÄL nu! :) Då blev den några dagar sen bara, eller? Och när blir då BIM? :) 

    Skickar en stor kram tillbaka till dig <3 
  • Wed 11 Jan 2023 17:01
    larssonjansson skrev 2023-01-11 14:22:44 följande:
    Hej igen tack 🥰yes äntligen 🥰❤️
    Vad roligt för er, stort grattis! GladHjärta Har ni försökt länge?
  • Thu 12 Jan 2023 11:04
    LJM91 skrev 2023-01-11 17:45:09 följande:

    Ägglossningen sattes ut till söndag, positivt ägglossningstest lördag kväll och vi hade sex fredag kväll och söndag morgon, så tror vi har prickat in så bra man kan :P CD19 blev det så inte så himla sent ändå. BIM blir 25/1, ska iväg på middag med vänner den 26e så har lite oro kring det.. Men kanske bra att skingra tankarna med något kul om mensen dyker upp ännu en gång.


    Men du, perfekt ju! Skönt att kunna släppa allt med ÄL-testerna några veckor nu och inte känna någon press att ligga på exakta datum :) Jag tycker också att det känns lite kluvet att boka in saker kring BIM ibland, men man får försöka tänka som du sa att om det skulle vara så att mensen dyker upp så kan det vara bra trots allt att få tänka på lite annat. Men vi hoppas såklart att tant röd håller sig lååångt borta nu :) 
  • Thu 12 Jan 2023 11:07
    Fyrklöverns skrev 2023-01-12 06:57:32 följande:
    Vad skönt att ni kan stötta varandra nu med en ny förståelse :) <3 
    Du kan börja med bisolvon nu, ca en vecka innan äl. Enligt tidigare anvisningar så har alla rekommenderat maxdosen, 5 ml tre gånger om dagen ifall man har den för vuxna. Men tror den är restnoterad så jag fick den för barn med jordgubbssmak haha. Man tar 10 ml tre gånger dagligen, alltså dubbel dos eftersom den är svagare. Första gången jag testade bisolvon då tog jag tabletterna men inget hände det försöket. Nu tog jag inte ens maxdos eftersom jag tog bara vid behov för hostan så det blev max två gånger om dagen, fram tills ägglossningsdagen tror jag det blev. Jag märkte att det blev mer äggviteflytningar och inte lika tröga som de brukar vara. Hoppas det händer nåt för dig också :) <3 
    Fyrklöverns skrev 2023-01-12 06:58:27 följande:
    Ja precis, 1498 blev det, mer än dubblats :) en sten sjönk från mitt hjärta när värdet kom. 
    Ja absolut <3 Ooh, då kanske jag måste shoppa lite på apoteket idag ;) Hade ju känts mer lovande om man märkte av att bisolvonet gav mer och inte lika sega flytningar, så jag tänker att det absolut är värt ett försök då det inte verkar ska vara skadligt eller så :) Om man inte tar det varje månad under en lång tid, då kan väl det mesta ge bieffekter tänker jag xD Så cirka en vecka innan ÄL; och sedan sluta dagen efter ÄL typ?

    Åååh vad fantastiskt att det mer än dubblerats, vilken härlig nyhet! :D Hoppas att du kan slappna av lite nu ett tag med vetskapen att det ser bra ut so far <3 Du kanske har skrivit det redan, förlåt mitt dåliga minne, men när kommer första UL att bli?

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?