• Tue 21 Jun 2022 11:50
    795553 visningar
    8602 svar
    8602
    795553

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jag tänker att tappen borde vara öppen så länge som kroppen försöker ägglossa, tex så länge det finns LH och kroppen fortfarande har en chans och kämpar för det. Rent logiskt borde det också vara styrt av hormoner som ägglossningen i sig. 


    Snygg graf evelina! :D Hoppas det håller i sig så trots förkylningen :)

  • Thu 23 Jun 2022 16:11
    evelinagra1 skrev 2022-06-23 11:42:33 följande:
    Ser ganska kört ut denna månaden också.. jäkla skit
    Fan vad tråkigt :( önskar att jag kunde få din graf nu, har aldrig längtat så mycket efter låga tempvärden och mens som nu. Fick precis min andra spruta med cellgifter eftersom mitt hcg-värde inte sjunkit som det ska. Jag såg redan på tempen att det förmodligen skulle krävas fler doser. Hoppas nu tempen går ner och värdet går ner och att min mens kommer snart. Vi får inte försöka på 6 månader nu efter denna sprutan :(
  • Fri 24 Jun 2022 13:34

    Evelina: Så ledsen för din skull, vet hur det känns vissa månader då gör det extra ont att det inte blev av. Jag är likadan att hoppet lämnade mig aldrig fram till nästa ägglossning i princip. Min temp brukar studsa upp och ner när jag fått mens, ibland väldigt högt också så det gör en extra förvirrad och samtidigt hoppfull. Det låter bra att du testar progesteronkräm eftersom du har kort lutealfas. Hoppas det kan göra susen nu :).


    LJM: Ingen aning faktiskt haha, på sjukhuset kunde de heller inte riktigt svara. Det känns som att mensen borde komma kanske när allt graviditetshormon är ute ur kroppen. Jag har haft småblödningar nu i flera veckor som förvirrar mig mer. Men det brukar vara så vid utomkveds vad jag förstått. 


    Sjukt lång cykel du fick! Hoppas du ägglossar snart :)


    Dalarna: Håller med om att det är skitsnack att stress skulle orsaka att ägglossningen är sen. Folk ägglossar, mensar och får barn i de mest extrema situationerna så att våra normala liv i Sverige skulle vara en faktor köper inte jag heller riktigt. Då säger jag hellre att det är slumpen. 


    Tror inte att ett glas vin om dagen påverkar ägglossningen heller, det skulle vara om man dricker större mängder alkohol dagligen under en längre tid. Hoppas att du lyckas få ägglossning snart. 

  • Fri 24 Jun 2022 13:36
    Rewner skrev 2022-06-23 18:10:18 följande:

    Beklagar mensen, Evelinagra! Så surt! 

    Och beklagar att det krävdes en spruta till, Fyrklövern! 6 månader måste kännas som en väldigt lång tid. 


    Tack <3 Drygt som bara den men känns som att man vant sig vid att vänta på barn vid detta laget. Tror att allting kommer kännas självklart att det var just det barnet man väntade på när det väl kommer :)
  • Sun 26 Jun 2022 23:33

    Härligt att du ägglossat LJM och att det är på gång för Dalarna :) Jag är så glad för din skull att ni fick till det så ofta denna månaden. Hoppas det ger resultat nu!

    Sophie, kör hårt när ni är tillbaka i stan! Testet kan ju ge utslag upp till 48h innan ägget släpper och sedan lever det också i upp till ett dygn. Så försök få till det i några dagar är ni kommit hem så kommer ni säkert pricka in ett färskt ägg :)

    Tösen skönt att du fått lite egentid! Tyvärr innebär det också ofta att man har tid att överanalysera haha! Det kan komma flera slängar med fertilt sekret även om det är klibbigt däremellan, förmodligen är det LH som laddar flera gånger. Kör på så länge monitorn visar hög fertilitet. Ibland så släpper ägget senare än vad man tror, jag har till och med haft den förvirringen trots att jag tempar eftersom tempen stigit väldigt långsamt vissa cykler. Kan absolut rekommendera som de andra tjejerna sagt att du börjar tempa, man lär sig mycket om sin cykel på så vis och får hjälp att bekräfta ägglossningen. Oftast visar det väldigt tydligt när man ägglossat :)
    Insemination är ett bra verktyg för att vara på den säkra sidan. Däremot om ni har tid och utrymme nån gång så hade jag också rekommenderat att du gör det hela till en upplevelse, klär dig sexigt, gör sådant som han gillar, sätter på en porrfilm som ni kan se tillsammans, suger av honom innan. På så vis aktiverar du alla hans sinnen så att det kan underlätta o komma. 

  • Fri 1 Jul 2022 15:35

    Hej tjejer,

    Jag följer och hejar på er! Lycka till med progesteronet alla, hoppas det funkar, så himla kul om ni plussar samtidigt efter era nya försök :) 
    Dalarna jag tror att du ägglossade på CD23 eller CD25. Kolla om du får till något mer tecken, torkade sekretet plötsligt upp? Brukar du känna smärtor? 


    En uppdatering från mig. Jag åkte in med ambulans igår pga buksmärtor och svimningskänsla. Det visade sig att äggledaren med min ektopiska graviditet brustit. Opererades akut och man tog bort äggledaren. Jag hade en liter blod i buken. Det som är mest frustrerande är att jag tog cellgiftssprutorna istället för att välja operation direkt för två veckor sedan då jag var orolig för att opereras och ville inte ta bort äggledaren. Sen sitter man här ändå utan den och en liter blod fattigare samt får ej bli gravid inom 6 månader. Det är allt märkligt hur det kan bli men jag är glad att jag har livet i behåll och bra stöd från min man som är min klippa. Vi kämpar på på vårt egna sätt framöver. 

  • Sat 2 Jul 2022 23:46

    Tack för stödet tjejer <3 Det har varit riktigt hemskt, jag funderar på att ta kontakt med en kurator när jag mår lite bättre, känner att jag har mycket att bearbeta känslomässigt efter att kroppen har läkt. Vet inte ens var man börjat på egen hand. Just nu är det att försöka ta hand om det basala bara, äta, dricka, gå på toaletten. Ungefär det jag orkar med efter den stora blodförlusten och smärtorna. 


    Vad spännande med ägglossningar på gång, jag får leva genom er en tid framöver och heja på er tjejer <3 :)
    LJM kör hårt, så bra med fertilt sekret!
    evelina försök njuta av jobbresan och passa på o fokusera på annat de dagarna. Finns inte så mycket att göra åt saken utan mest hoppas på att ägget har lite tålamod och lossar när du kommer hem! :) Som någon rekommenderade, få till det innan du åker och direkt när du kommer hem, då har du gjort vad du kan. Hoppas krämen sen hjälper dig med att förlänga lutealfasen! 

  • Wed 6 Jul 2022 14:25

    Haha de är så pinsamma som lägger till sig efter att de plussat.

    Tänk er att ni väntat så länge så sannolikheten blir bara högre och högre för varje månad att just ni får plus, så tänkte jag iaf och det stämde för fick två plus på raken efter ett års försök. 


    Kan ni inte köra en egen BIM lista här? Så har jag också lite koll och kan heja på er :) 

  • Fri 8 Jul 2022 16:01

    LJM jag mår bättre o bättre för varje dag, känner att kämparglöden börjar tändas igen inför framtida nya försök mot bebis :)

    Hoppas att din öroninflammation ger med sig snart. Som flera har skrivit någon enstaka Ipren vid sjukdom kommer inte minska dina chanser drastiskt, det finns ju som sagt mycket värre substanser folk intar och får barn ändå. Det viktigaste är att din kropp mår bra <3
    Roligt med temp runt 37 grader, det bådar gott att den stack iväg några dagar efter ägglossning. 


    Jag tyder dina stickor som positiva. Att flera test skulle visa falskt positivt har jag svårt att tro och efter många tokblanka test känner man igen när man ser ett streck direkt. Jag fick själv inte mycket starkare på rfsu med första graviditen som slutade i missfall 4 dagar efter BIM. Digitalt morgontest visade positivt 5 dagar innan BIM, sen testade jag inte mer med digitala efter det. Blödningen som kom var precis som en vanlig mens. 
    Så nu vet du iaf att du mest troligt kan bli gravid :)

  • Fri 8 Jul 2022 16:07

    Dalarna, tycker så synd om dig på din semester! Vilken dryg människa. Jag hade nog försökt undvika prata med henne för allas trevnad men förstår att det är svårt när ni bor så trångt. Kanske kan fylla dagarna med aktiviteter där man inte behöver prata med varandra. Något fysisk aktivt, vandring, paddla kanot, spela boll eller nåt annat. 


    Tänker att man kan tänka lite positivt, om än långsökt. Eftersom du verkar irriterad och stör dig så mycket på henne kanske det kan vara ett gravidtecken :D Några spottings i sikte? Kör du på med krämen? 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?