Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Beckizen skrev 2021-08-11 18:07:19 följande:

    Hej va kul med fler att prata med!

    Jag känner precis samma att jag vill hålla det under radarn fram till man faktiskt är gravid, känns som det redan är en berg och dal bana av känslor utan mer stress från familj och vänner. Så vi har inte sagt att vi försöker bli med barn.

    Jag använder också en app fast maya heter den. Vet inte heller om den stämmer helt men jag brukar få rejält ont i magen vid äggledarna när jag har ägglossning så går lite utifrån det. Har tänkt att jag ska testa enbart med appen nu fram till årskiftet och se om det går bra annars kanske man får testa med ägglossningstester:)

    Håller tummarna för er!:)


    Använder också Maya, den stämmer ganska bra, har dubbelkollat med äl-test! :)
  • Lövsångerska1991
    slo92 skrev 2021-08-11 22:35:24 följande:

    Det var hormonspiral! Det kändes som att ägglossningen var på g redan i söndags men ville vänta tills jag fått vaccinet först, men kanske egentligen inte spelar nån roll om man inte ens hunnit bli befruktad liksom. Vi hann bara försöka en gång under denna period så tror nog onte

    inte att det tar sig denna gång ändå.

    Nej precis det känns märkligt att det finns något som upptar ens tankar så mycket men inte pratar om det med någon... Vill inte prata om ägglossning osv för mycket med min partner heller för känns som att han blir lite stressad av det, och man vill inte heller säga det till ens vänner.


    Det kan räcka med en gång, det behövs ju bara en enda liten spermie! :) håller tummarna för er! Min sambo blir kanske stressad, men han är nog van vid att jag tjatar om saker haha! Eller han blir inte stressad, mer tycker jag tjatar kanske
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-08-12 00:00:28 följande:

    Jag har för mig att jag läst att man kan dricka alkohol mellan mens och ägglossning, att de inte ska vara några problem. Sen ska de väl inte påverka heller om man skulle dricka en vecka efter ägglossning heller eftersom de tar några dagar för ägget (?) Att fästa. Men de är klurigt hur man ska tänka med alkoholen, som sagt de blir ett så tydligt tecken på att man är gravid om man tackar nej till det, eller för mig är det så, kanske kan funka en kväll men inte i längden.


    Det känns logiskt det du säger. Det är svårt när man inte vill avslöja sig som du säger! Själv dricker jag dock så lite och tackar ofta nej. Alla vet att jag får mycket ångest dagen efter om det skulle bli mer än två små glas vin. Men kanske kan du låtsas dricka? Typ läppja på glaset och sen hälla ut. Eller byta ut drucken mot något alkoholfritt som ser ut som vin. :)
  • Lövsångerska1991
    knyttets skrev 2021-08-12 08:00:26 följande:

    Idag började jag blöda några dagar innan bim, men det var väntat då det är första "riktiga" mensen. Känns verkligen surt fast jag vet att det är så otroligt få som lyckas på första försöket. Nåjaa, det är bara att vänta ut och försöka igen. Fördelen med en kort menscykel är ju att man ganska snabbt får prova på igen.

    Angående vaccin så fick jag min andra dos redan i juli då jag jobbar inom vården. Kollade upp angående graviditet och de sa att det inte är något hinder för att börja på. Men naturligt har det gått de där två månaderna ändå. Slutade med mina p-piller i juli och fick den första blödningen som vanligt och nu första riktiga mensen inom ramen för vad som är "normalt", så tror inte det har påverkat min cykel.

    Hade svårt att fånga ägglossningen på stickor senast, men tänkte försöka denna cykel igen. Borde jag kanske ändå tempa parallellt?


    Tråkigt att det inte blev något, men som du säger så är det ju ovanligt att det blir till på första försöket. Det är ju jättebra att mensen är igång som vanligt iaf, då blir det lättare för dig att följa cykel och ägglossning :) stort lycka till, snart är det ju ägglossning igen! Jag börjar ta äl-test på lördag. Att ta tempen är väl inte fel, om det känns tryggt för dig? Tycker att man får använda precis så mycket eller lite hjälpmedel man vill! Det är liksom inte onödigt om det får en att känna sig bättre. Jag tyckte det var bra att ta två sorters äl-test förra månaden t.ex, vilket säkert många tycker låter galet. Men det var mest för att jag ville kunna testa både morgon och eftermiddag och få koll på hur det hela fungerar. Kanske bara blir clearblue nu dock, eller kanske båda sorter när det verkligen närmar sig.
  • Lövsångerska1991
    knyttets skrev 2021-08-12 08:58:44 följande:

    Välkommen med! :) Vi har som sagt varit ganska hemlighetsfulla med att vi har börjat försöka. Sen om vi lyckas få till det tror jag vi är mer bekväma med att berätta åt min familj tidigt, då vi är en sån familj som pratar om allt. Skulle också gärna ha min mamma som stöd om det blir missfall eller komplikationer. Men jag tror vi väntar med att berätta åt sambons familj då det inom familjen finns par som haft det ganska tufft med att lyckas så vill vi inte göra så stort nummer av det, sådär av respekt liksom. Sen blir hans mamma lätt otroligt ivrig och jag vill inte hamna i den sinnesstämmningen allt för tidigt :D


    Tror jag berättar för min familj ganska tidigt efter graviditeten, iaf för min mamma. Men inte före graviditeten. Vill också ha mammas stöd vid missfall. Men innan det blivit något känns det konstigt att berätta. Vet som sagt inte varför för har ju ändå berättat för ett par nära vänner.
  • Lövsångerska1991
    Willow89 skrev 2021-08-12 09:15:53 följande:

    Den känslan känner jag igen så väl, det blir liksom verkligt x1000 om familjen får veta! Personligen vet jag att jag då kommer lägga för stor press på mig själv att det ska hända för "alla väntar". Vill inte att de ska gå runt och undra och snacka med varandra osv. Funderar på att berätta för någon fler vän, bara en som vet i dagsläget. Men måste vara någon som går att lita på och som inte kommer tjata heller. Sen känns det bäst att det är någon som redan har barn dessutom och har inte många vänner som har det än. Haha, låter jag kräsen?


    Nej, man vill ju inte att alla ska vänta på det. Samtidigt känns det egentligen inte som att min familj skulle stressa mig egentligen. Mina föräldrar har t.ex redan många barnbarn. Vet inte riktigt vad det är som spärrar mig. Känns bara som en oväntad sak att säga kanske. Ingen annan av mina systrar har sagt något när de försökt skaffa barn, kanske därför.
  • Lövsångerska1991
    slo92 skrev 2021-08-12 11:08:23 följande:

    Jag testade faktiskt ägglossningstest (rfsu) nu under första försöket bara för att se om den kommit igång. Jag har de senaste månaderna haft en kort menscykel på 26 dagar och jag testade då dag 9 och fick ett svagt streck, men fick ett starkare streck när jag testade på kvällen dag 10. Strecket var dock inte precis lika starkt som kontrollstrecket men nästintill... Så vet inte riktigt om jag ska tolka det som att det var positivt eller inte. Men det brukar ståpå förpackningen vilken dag man bör testa utifrån hur lång ens cykel är.


    Ett nästan lika starkt streck är också ägglossning, eller iaf på väg mot ägglossning. Mitt streck blev aldrig lika starkt på de vanliga stickorna, men på clearblue samma dag fick jag glad gubbe. Det var liksom betydligt starkare en dag och sedan nästa dag svagare igen, det blev alltså en stegring och det är det som räknas. Jag använde en sort från testlagret .
  • Lövsångerska1991

    Hej tjejer, hur mår ni denna helg? :)

    Jag tog äl-test idag, men har inte äl beräknad förrän om en vecka ca, så den visade ju förstås negativt. Men spermierna kan ju leva flera dagar, kanske inte en vecka, men man vet ju aldrig. :D hoppas så att vi ska lyckas med en gång, men egentligen borde man inte hoppas för mycket! Hur går det för er?

  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-08-14 15:10:22 följande:

    Hej.

    Hoppar också in här om det är okej. Jag blev gravid i juni men fick ett missfall som jag genomgår just nu. Så det är bara att försöka igen. Så nu får vi vänta på att ägglossningen ska komma igång igen och så är det bara att köra. Vi hoppas verkligen att det ska gå snabbt. Förra graviditeten gick på första försöket men aldrig haft missfall förut så vet inte hur kroppen kommer att reagera.


    Så tråkigt med missfallet, skickar en styrkekram! Jag har läst att missfall inte minskar chanserna att bli gravid igen eller så, det är vanligt med tidiga missfall. Men smärtsamt så klart. Jag hoppas att ni snart får till en graviditet igen! <3
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?