• Rewner

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Förlåt, Fyrklövern! Inser nu att det jag skrev kan tolkas som att problemet ligger hos dig. Folk kan verkligen vara okänsliga även om de inte menar illa och just graviditeter och barn verkar ibland få fram de mest egocentriska sidorna hos folk. Men faktum är ju att det hade varit lättare att ha överseende med det om man inte var i denna situationen själv. Och när jag bara talar för mig själv så kan jag ju bli ledsen och bitter även när någon egentligen bara orsakar det genom att existera liksom.

  • Rewner

    Fyrklövern: Du frågade om oro och rädsla för nytt utomkvedshavandeskap. För mig har det definitivt ändrat perspektivet. Absolut en ökad oro för att få ett till, men också lite allmänt en större rädsla för att så mycket kan gå fel och även hota min egen hälsa. Det vet man ju att det inte är ofarligt att vara kvinna och vara gravid och föda barn, men det har inte funnits riktigt närvarande i mitt medvetande ändå så som det är nu. 

    Hoppas ju att man en dag får lägga det bakom sig och veta att det gick bra och istället få oroa sig för hur det ska gå för ens barn.

  • Rewner

    Först. Stort grattis, Elin!

    Sedan. Stort kämpa på till alla er som är mitt i ägglossningen. Kör så det ryker!

    Hoppas att du LJM, också snart får positivt på testen. Jag började testa med ägglossningstest imorse och det var ännu blankare än ditt. För min del så får ju ägglossningen gärna komma några dagar senare denna cykel. Jag är borta fredag till söndag utan sambon och med min standard cykel på 27 dygn så skulle jag få ägglossning på lördag vilket ju är sämsta scenariet. Har dock också gjort erfarenheten nu när jag testar med icke-digital sticka att stegringen kan komma väldigt fort från att de är helt blanka.

    Heja Fyrklövern också! Så härligt att du är med i matchen igen!

    Tack Grodan för din solskenshistoria! Det är ju det vi alla hoppas på att kunna berätta om några år.

  • Rewner

    Vilken dålig timing, Dalarna! Men hoppas att du redan lossat så att det inte gör så mycket.

  • Rewner

    Elin: Så skönt att du får ordentlig uppföljning på graviditeten! Vi hoppas på det bästa. Hur många försök tog det efter utomkvedshavandeskapet? Visst hade du också opererat bort ena äggledaren.

  • Rewner

    Håller tummarna för att ägglossningen varit Dalarna! Och för att din alldeles strax kommer, LJM! Så skönt att ägglossning kom igång direkt efter missfallet, Chilin, nu hoppas vi på det bästa!

    Så skönt att du kunnat släppa och tänka på lite annat under detta försöket, Sophiee. Jag tyckte ju din plan lät bra från början så gött att ni kunnat hålla er till den.

    Imorse så var mitt test snudd på positivt (och det var alltså i princip blankt igår). Tog ett till nu på eftermiddagen och det var lika som imorse så då antar jag att det kommer vara positivt imorgon bitti. Vi får försöka få till det ikväll och sen hoppas på det bästa. Helt omöjligt ska det ju inte vara även om vi inte kan få till det mer förrän söndag kväll.

  • Rewner

    Dalarna: Ja, det vore förstås det bästa, men kan bli svårt att få till imorgon bitti  med tidspress och allt så vågar inte chansa på att vänta till dess. Det får bli en bonus isf.

    LJM: Ja, minns att vi diskuterade det ang ägglossningstest och morgonen. Jag använde de digitala fram till sommaren, men fick för mig att prova dessa och var då osäker på hur det skulle funka. Det har faktiskt funkat fint. Har fått fullt utslag när jag testat på morgonen iaf två cykler nu. Första cykeln dubbelkollade jag till och med med en digital och fick fast smiley när jag bedömt det andra testet som positivt. Vi får se hur det ser ut imorgon.

  • Rewner

    Beklagar så era struliga cykler Dalarna och LJM! Förstår att det känns tröstlöst.

    Nu är jag hemma igen. Jag fick aldrig ett ägglossningstest som såg helt positivt ut och på lördagen så var det svagare igen. På fredagen så kände jag av vad jag tolkar som ägglossningen med värk och spänningar. Hoppas att det stämmer för det ger ju lite större chans att det vi fick till onsdag och torsdag kväll skulle kunna ge resultat. Känner mig faktiskt ändå mer hoppfull över denna cykel än vad jag trodde att jag skulle göra.

    Om mensen kommer och den inte uppför sig som vanligt denna gången heller så ska jag se om jag kan få komma på kontroll på gynmottagningen. Längden och regelbundenheten har ju varit som vanligt, men jag har aldrig förr känt av eller haft ont av ägglossning och det har ju hänt två gånger nu. 

    Någon som vet vad som gäller kring att få utredning och hjälp. Det är ju 6 månader försök när man är över 35 som jag är, men hur räknas det när man varit gravid? Är det 6 månader efter senaste graviditeten? I somras hade jag is i magen gällande det, men nu börjar jag känna lite oro kring min ålder och att låta tiden gå. 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?