Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.

  Mån 26 jul 21:36 Läst 0 gånger Totalt 154 svar
  Anonym (Pappa­)
  Visa endast
  Mån 26 jul 21:36 +3

  Hej på er!

  Ville hålla det kort i rubriken så visste inte hur jag skulle förmedla mig riktigt.

  Min fru och mamma till mitt barn gick bort i en bilolycka för 5 år sedan, hon var mitt i livet och var min allra bästa vän. Det har varit tufft, otroligt tufft. Jag har velat avsluta livet men tack vare min dotter kämpade jag vidare. Är fortfarande svårt men jag har jobbat mycket med mig själv och fått hjälp, både av vänner och professionell hjälp.

  Jag har inte varit så intresserad av att hitta någon ny men många i min närhet har tyckt att jag kanske ska hitta någon. Så jag gav tillslut med mig och gått på några dejter, ingen som jag riktigt klickade med tills en kompis presenterade mig för hans frus vännina.

  Vi kom väldigt bra överens och hade kul ihop! Jag gillade henne. Vi har setts 4 gånger nu och i helgen hade jag bjudit hem henne till mig för första gången då dottern skulle sova hos en kompis (jag vill inte presentera någon ny för fort till dottern).

  Jag hade gjort middag och det stod klart när hon kom. Jag märkte efter en stund att tjejen verkade lite off. Jag frågade hur hon mådde och då sa hon att hon kände sig obekväm. Hon förklarade att det kändes konstigt att jag hade bilder på min bortgångna fru (Jag har i vardagsrummet familjebilder på oss alla tillsammans, en bok som ligger framme i bokhyllan där det finns många minnen som jag gjort så dottern kan ta och bläddra i när hon vill och behöver, i dotterns rum finns många bilder då jag gjort en "minnesvägg", fina bilder på oss, även bara hennes mamma med text under där jag skrivit vad vi gjort på just den bilden, en bild där jag skrivit under vad mamma gillade, mat, film, böcker osv osv, detta för att dottern inte ska glömma och hon gillar att ha sin mamma nära) Jag tycker inte detta är något konstigt? Jag vill att hon ska minnas henne och jag vill inte bara glömma fastän man går vidare, det finns ju alltid kvar inom en och det är väl okej..?

  Hon frågade sedan följdfrågor som gjorde mig obekväm men jag svarade ärligt. Hon undrade om inte min fru gått bort om jag skulle varit tillsammans med henne idag, ja det tror jag? Hon bara togs ifrån mig mitt i livet, vi hade ganska nyligen fått barn, köpt hus och var kära. Jag kände nästan att jag ville gå i försvar. Hon frågade sedan om jag gått vidare vilket jag upplever att jag har, men jag kommer alltid att känna en stor kärlek för min förra fru, hon var mamman till mitt barn.

  Vi åt iallafall klart middagen och jag kände mig låg

  så vi skildes åt.

  Är det jag som tänker fel? Någon som kanske kan komma med några råd men jag känner redan nu att jag inte vill fortsätta med denna tjej.

 • Anonym (C)
  Visa endast
  Mån 26 jul 21:43 #1 +1

  Hon får väl acceptera att du och främst din dotter vill ha bilder på sin mamma som minne. Att ni har bilder kvar behöver inte betyda att ni inte har gått vidare.
  Lite respektlöst och okänsligt beteende att fråga ut sådär också. Låter inte som hon gick så försiktigt fram.

 • Anonym (Konst­ig)
  Visa endast
  Mån 26 jul 21:44 #2 +1

  Tycker kvinnan verkar konstig, klart man kan ha kvar bilder och så på sin bortgångna fru, ni har bara träffats några gånger.

  Skulle det bli aktuellt med ett förhållande eller liknande så visst, då kanske man kan plocka ner och ha i album istället. Verkar som att hon mer tänker på det som att ni har gått isär och tycker det är lustigt att du har kvar foton på väggen, men det är inte alls konstigt att ha kvar sådant på någon som har försvunnit ur ens liv mycket hastigt.

  Skulle förklara att det var kvinnan i ditt liv, är hon avundsjuk på någon som inte ens är kvar vid livet så ringer det varningsklockor.

 • Anonym (Både och)
  Visa endast
  Mån 26 jul 21:45 #3 +1

  Hur ser du på platsen för en framtida ny kvinna i er familj, i er dotters liv, i ert hus - tänker jag.

  Att ha minnen kvar för dottern är förståeligt - du skriver dock inte hur gammal dottern är - men om det ska gå att komma in som ny kvinna i huset behöver ju plats finnas även för denna person, så det inte bara blir en jämförelse så att säga. Att det finns plats både för minnen och en framtid. Att det kommer in en ny människa betyder inte att du måste glömma det som varit.

  Nu hade du ju inte medvetet dejtat på länge men om det är vad du tänker för framtiden och du skulle vilja hitta en ny människa att dela livet med kanske det är något att tänka på och fundera kring också?

 • Mån 26 jul 21:48 #4 +2

  Det låter som hon är svartsjuk av sig. Låter inte bra alls, tycker det är jättebra att du har bilder uppe på din fru/dotterns mamma. Den här tjejen låter inte som en snäll människa ärligt, ni har setts 4 gånger och hon ifrågasätter varför du har foton uppe i ditt eget hem? Får ingen bra magkänsla av henne som person. Tror inte hon kommer vara bra för dig och dottern.

 • Anonym (T)
  Visa endast
  Mån 26 jul 21:50 #5

  Bäst att du hittar en mer förstående kvinna.

  Du bör inte utsätta din dotter för en kvinna som är avundsjuk på din bortgångna fru , din dotter måste få minnas sin mamma.

 • Mån 26 jul 21:50 #6

  Hon låter knepig, minst sagt.

  Om hon startar drama redan nu lär det bara bli värre.

 • Anonym (S)
  Visa endast
  Mån 26 jul 22:16 #7 +1

  Det vore en sak om bilderna fanns på dotterns rum t ex men det verkar ju som att hon fortfarande finns i livet. Om du inte är redo för att dejta så borde du vänta.

 • Mån 26 jul 22:30 #8

  Dont put your dick in crazy..

  Den där kvinnan kommer att innebära stora problem och kommer att känna sig hotad även av din dotter och er relation.

  Verkligen inte normalt att kommentera och ställa sådana frågor det första man gör ? eller någonsin?

 • Anonym (S)
  Visa endast
  Mån 26 jul 22:37 #9 -1 +1
  Anonym (Pappa) skrev 2021-07-26 21:36:43 följande:

  Är det jag som tänker fel? Någon som kanske kan komma med några råd men jag känner redan nu att jag inte vill fortsätta med denna tjej.


  Ingen fara ts, hon har redan fattat att du inte gått vidare så hon kommer inte att vilja träffa dig heller.
 • Mån 26 jul 22:41 #10 +1
  Anonym (S) skrev 2021-07-26 22:16:18 följande:

  Det vore en sak om bilderna fanns på dotterns rum t ex men det verkar ju som att hon fortfarande finns i livet. Om du inte är redo för att dejta så borde du vänta.


  Jag håller med, hade också backat snabbt om jag varit ts dejt.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll