• Anonym (Pappa­)
    Mon 26 Jul 2021 21:36
    5011 visningar
    154 svar
    +3
    154
    5011

    Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.

    Hej på er!

    Ville hålla det kort i rubriken så visste inte hur jag skulle förmedla mig riktigt.

    Min fru och mamma till mitt barn gick bort i en bilolycka för 5 år sedan, hon var mitt i livet och var min allra bästa vän. Det har varit tufft, otroligt tufft. Jag har velat avsluta livet men tack vare min dotter kämpade jag vidare. Är fortfarande svårt men jag har jobbat mycket med mig själv och fått hjälp, både av vänner och professionell hjälp.

    Jag har inte varit så intresserad av att hitta någon ny men många i min närhet har tyckt att jag kanske ska hitta någon. Så jag gav tillslut med mig och gått på några dejter, ingen som jag riktigt klickade med tills en kompis presenterade mig för hans frus vännina.

    Vi kom väldigt bra överens och hade kul ihop! Jag gillade henne. Vi har setts 4 gånger nu och i helgen hade jag bjudit hem henne till mig för första gången då dottern skulle sova hos en kompis (jag vill inte presentera någon ny för fort till dottern).

    Jag hade gjort middag och det stod klart när hon kom. Jag märkte efter en stund att tjejen verkade lite off. Jag frågade hur hon mådde och då sa hon att hon kände sig obekväm. Hon förklarade att det kändes konstigt att jag hade bilder på min bortgångna fru (Jag har i vardagsrummet familjebilder på oss alla tillsammans, en bok som ligger framme i bokhyllan där det finns många minnen som jag gjort så dottern kan ta och bläddra i när hon vill och behöver, i dotterns rum finns många bilder då jag gjort en "minnesvägg", fina bilder på oss, även bara hennes mamma med text under där jag skrivit vad vi gjort på just den bilden, en bild där jag skrivit under vad mamma gillade, mat, film, böcker osv osv, detta för att dottern inte ska glömma och hon gillar att ha sin mamma nära) Jag tycker inte detta är något konstigt? Jag vill att hon ska minnas henne och jag vill inte bara glömma fastän man går vidare, det finns ju alltid kvar inom en och det är väl okej..?

    Hon frågade sedan följdfrågor som gjorde mig obekväm men jag svarade ärligt. Hon undrade om inte min fru gått bort om jag skulle varit tillsammans med henne idag, ja det tror jag? Hon bara togs ifrån mig mitt i livet, vi hade ganska nyligen fått barn, köpt hus och var kära. Jag kände nästan att jag ville gå i försvar. Hon frågade sedan om jag gått vidare vilket jag upplever att jag har, men jag kommer alltid att känna en stor kärlek för min förra fru, hon var mamman till mitt barn.

    Vi åt iallafall klart middagen och jag kände mig låg

    så vi skildes åt.

    Är det jag som tänker fel? Någon som kanske kan komma med några råd men jag känner redan nu att jag inte vill fortsätta med denna tjej.

  • Svar på tråden Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.
  • Anonym (Hmm)
    Mon 26 Jul 2021 22:41
    #11
    +1

    Svårt o avgöra hur man skulle reagera som dejt när det sitter massa bilder på din döda fru lite här och var.

    En sak om det är på dotterns rum och något litet på en fotovägg, men en massa stora bilder hade nog gjort mig lite obekväm också. Men jag hade nog inte visat det eller ifrågasatt det som hon gjorde.

    Hade antagit att det var en självklarhet att du älskade din döda fru o saknade henne, men inte att du var fast i det förflutna.

    Sen är vi alla olika om hur mkt bilder vi väljer att ha framme. Jag är nog typen som hellre har dom undanstoppade.

  • Anonym (Mian)
    Mon 26 Jul 2021 22:45
    #12

    Hur gammal är dottern? Det är liksom skillnad om hon är nästan vuxen och på väg ut ur boet, eller om hon fortfarande är rätt liten.

    Sedan är ju de första träffarna till för att lära känna varandra. Känner man att man inte fixar en person med lite bagage, eller issues är det inte fel att dra sig ur i det här stadiet för någon av er. Tråkigt kanske, men lita på att hon känner sig själv bäst och att även du vinner på att veta det om henne nu och inte senare.

    Och jag är själv änka och omgift. Ett barn från första äktenskapet. Jag vet att det är en dans på slak lina att gå vidare i livet och samtidigt ta hand om det känslomässiga arbetet för sig själv och barnet. Jag ska inte komma med några råd, för jag har gjort fler misstag än vad som helt strikt verkar vara nödvändigt på vägen, men det finns hopp om både kärlek och lycka igen.

  • Ess
    Mon 26 Jul 2021 22:46
    #13
    +4
    Anonym (Både och) skrev 2021-07-26 21:45:51 följande:

    Hur ser du på platsen för en framtida ny kvinna i er familj, i er dotters liv, i ert hus - tänker jag.

    Att ha minnen kvar för dottern är förståeligt - du skriver dock inte hur gammal dottern är - men om det ska gå att komma in som ny kvinna i huset behöver ju plats finnas även för denna person, så det inte bara blir en jämförelse så att säga. Att det finns plats både för minnen och en framtid. Att det kommer in en ny människa betyder inte att du måste glömma det som varit.

    Nu hade du ju inte medvetet dejtat på länge men om det är vad du tänker för framtiden och du skulle vilja hitta en ny människa att dela livet med kanske det är något att tänka på och fundera kring också?


    Bara en idiot flyttar in hos ts, för det kommer bli tjafs när hon vill ta ner bilderna på exet och ha plats för sina egna saker.

    Ska ts flytta ihop med någon så ska det bli i en ny neutral bostad, där båda har samma inflytande på vad som ska stå framme och inte.
  • Anonym (Mia)
    Mon 26 Jul 2021 22:47
    #14

    Ge det tid. Detta är en ny sits för kvinnan. Det är ju skillnad att har känslor kvar för sitt ex och sin avlidna fru men det kan nog vara svårt för henne att separera detta och att inte känna en konkurrens mot din fru.

    Jag tyckte du gjorde rätt i att vara ärlig. Ge henne tid att bearbeta dina svar och att ställa nya frågor. Prata med henne och fråga hur hon känner och tänker. Det kan vara för mycket för henne att hantera men hon kanske också bara behöver tid och möjligheten att förstå din situation.

    Du kommer alltid att älska din fru men det betyder inte att du inte kan älska någon annan. Men jag råder dig att se upp för kvinnor som jämför sig med det förhållande du och din fru hade. Alla förhållanden ser olika ut för att det är med olika personer.

  • Anonym (Ulrik­a)
    Mon 26 Jul 2021 23:05
    #15

    Det kan ju var så att dejten drog öronen åt sig, det lär du märka inom ett par dagar.
    Men det kan också vara så att hon behöver lite tid att förstå hur det egentligen är. Det är ju inte samma sak som om du hade varit skild... Så låt henne fundera lite, fråga om det är något hon undrar osv. Sedan behöver du ju inte prata om hur mycket du älskade din mammas dotter heller, utan kan vara lite mer vag om frågan kommer upp igen.
    Jag har precis träffat en man som också är änkling, och har funderat en del på hur jag kommer att känna om det blir mer seriöst, hur det i så fall blir med barnen osv. Det känns lite osäkert. Jag är van att planera, tänka igenom saker i förväg, ha koll, osv men här känner jag att jag inte riktigt vet vad jag har att vänta mig.
    Jag hoppas att allt löser sig för dig!

  • Anonym (jury)
    Mon 26 Jul 2021 23:12
    #16
    +1

    Kan förstå er båda. Just denna kvinna var kanske extra oförstående, och i varje fall extra okänslig när hon utfrågade dig omkring det, men det kan nog verka lite skrämmande när man ser det som utomstående. Dels om bilderna ger intrycket att din bortgångne partner fortfarande är i liv, dels om huset verkar som ett minnesrum för henne. 5 år är trots allt relativt lång tid.

    För din egen skull bör du nog fundera på om det inte är dags att göra minnet av den bortgångne mer dämpat, kanske kan bilderna gradvis ersättas av något annat symboliskt i varje fall utanför din dotters rum. Helst bör det ske innan en ny kvinna evt. flyttar in, så att det inte blir hennes fel att bilderna plockas bort.
     

  • Anonym (M)
    Mon 26 Jul 2021 23:12
    #17
    -5 +2
    Ess skrev 2021-07-26 22:46:04 följande:

    Bara en idiot flyttar in hos ts, för det kommer bli tjafs när hon vill ta ner bilderna på exet och ha plats för sina egna saker.

    Ska ts flytta ihop med någon så ska det bli i en ny neutral bostad, där båda har samma inflytande på vad som ska stå framme och inte.


    Din osäkerhet lyser igenom i varenda inlägg du skriver. Du behöver definitivt jobba med dig själv och stärka din självkänsla.
  • Anonym (del av, inte iställ­et för)
    Mon 26 Jul 2021 23:44
    #18
    +2

    Jag har varit i TS dejts sits och för mig var dert en av de finaste sakerna med min dejt och dennes barn. Mamman/frun var borta men inte borttvingad, inte bortglömd och gömd. Och jag ville absolut inte tvinga ut henne ur deras liv, kanske för att jag själv hade förlorat min mamma när jag var i hans barns ålder. Jag ville bli en del av deras familj, jag ville inte tvinga dem att avsäga sig sin historia.

    Det gick jättebra. Det står bilder på hela vår familj på pianot, den bortgångna mamman inkluderad. 

    Nu verkar ju TS relation med sin nya väldigt ny, men i min värld ska det till en väldigt liten människa att känna sig hotad av en död.

  • Anonym (T)
    Mon 26 Jul 2021 23:53
    #19
    -5 +1
    Ess skrev 2021-07-26 22:41:03 följande:

    Jag håller med, hade också backat snabbt om jag varit ts dejt.


    Tack och lov!

    Den stackars moderlösa flickan behöver absolut inte en hatisk avundsjuk styvmor.
  • Anonym (U)
    Tue 27 Jul 2021 01:37
    #20
    +1

    Eftersom du känner att du inte ville gå vidare med henne så spelar det nu ingen roll men av det du skriver låter det som du byggt ett altare till din bortgångna frus ära. Vilket gör att din dejt måste fundera på om du verkligen vill gå vidare och om det är värt investera känslomässigt i en relation med dig.

Svar på tråden Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.