• Anonym (Pappa­)
    Mon 26 Jul 2021 21:36
    4956 visningar
    154 svar
    +3
    154
    4956

    Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.

    Hej på er!

    Ville hålla det kort i rubriken så visste inte hur jag skulle förmedla mig riktigt.

    Min fru och mamma till mitt barn gick bort i en bilolycka för 5 år sedan, hon var mitt i livet och var min allra bästa vän. Det har varit tufft, otroligt tufft. Jag har velat avsluta livet men tack vare min dotter kämpade jag vidare. Är fortfarande svårt men jag har jobbat mycket med mig själv och fått hjälp, både av vänner och professionell hjälp.

    Jag har inte varit så intresserad av att hitta någon ny men många i min närhet har tyckt att jag kanske ska hitta någon. Så jag gav tillslut med mig och gått på några dejter, ingen som jag riktigt klickade med tills en kompis presenterade mig för hans frus vännina.

    Vi kom väldigt bra överens och hade kul ihop! Jag gillade henne. Vi har setts 4 gånger nu och i helgen hade jag bjudit hem henne till mig för första gången då dottern skulle sova hos en kompis (jag vill inte presentera någon ny för fort till dottern).

    Jag hade gjort middag och det stod klart när hon kom. Jag märkte efter en stund att tjejen verkade lite off. Jag frågade hur hon mådde och då sa hon att hon kände sig obekväm. Hon förklarade att det kändes konstigt att jag hade bilder på min bortgångna fru (Jag har i vardagsrummet familjebilder på oss alla tillsammans, en bok som ligger framme i bokhyllan där det finns många minnen som jag gjort så dottern kan ta och bläddra i när hon vill och behöver, i dotterns rum finns många bilder då jag gjort en "minnesvägg", fina bilder på oss, även bara hennes mamma med text under där jag skrivit vad vi gjort på just den bilden, en bild där jag skrivit under vad mamma gillade, mat, film, böcker osv osv, detta för att dottern inte ska glömma och hon gillar att ha sin mamma nära) Jag tycker inte detta är något konstigt? Jag vill att hon ska minnas henne och jag vill inte bara glömma fastän man går vidare, det finns ju alltid kvar inom en och det är väl okej..?

    Hon frågade sedan följdfrågor som gjorde mig obekväm men jag svarade ärligt. Hon undrade om inte min fru gått bort om jag skulle varit tillsammans med henne idag, ja det tror jag? Hon bara togs ifrån mig mitt i livet, vi hade ganska nyligen fått barn, köpt hus och var kära. Jag kände nästan att jag ville gå i försvar. Hon frågade sedan om jag gått vidare vilket jag upplever att jag har, men jag kommer alltid att känna en stor kärlek för min förra fru, hon var mamman till mitt barn.

    Vi åt iallafall klart middagen och jag kände mig låg

    så vi skildes åt.

    Är det jag som tänker fel? Någon som kanske kan komma med några råd men jag känner redan nu att jag inte vill fortsätta med denna tjej.

  • Svar på tråden Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.
  • Anonym (Hepp)
    Tue 27 Jul 2021 01:45
    #21
    -3
    Anonym (T) skrev 2021-07-26 23:53:17 följande:

    Tack och lov!

    Den stackars moderlösa flickan behöver absolut inte en hatisk avundsjuk styvmor.


    Exakt! Nu verkar ju TS reko så jag tror inte att han låter nån knäppgök flytta in.
  • Anonym (salti­s)
    Tue 27 Jul 2021 03:55
    #22
    +2

    Du är uppenbarligen inte redo för någon ny... Du får ge det mer tid helt enkelt innan du börjar dejta.

  • Anonym (Alice­)
    Tue 27 Jul 2021 08:48
    #23
    +3

    Jag tycker det blir lite svårt det här, för självklart ska du ju kunna ha bilder på din första fru på väggen, speciellt för dotterns skull. Tycker också att kvinnans frågor var väldigt konstiga och orättvisa. Jag menar, du kan nog fråga vartenda lyckligt kära, seriösa par som nyss startat familj och verkligen vill satsa på varandra, och INGEN skulle säga "nej, men du, vi är nog skilda om fem år". Jag hade varken blivit förvånad eller svartsjuk över att du hade sett dig själv med din fru om hon inte gått bort, för det är en sån självklarhet för alla. 

    Det verkar ju också som om din dotter är ganska liten om ni nyligen hade fått henne när din fru gick bort, så jag förstår ju också att prio ett måste ju vara att göra sånt som fungerar för henne. Särskilt om hon kanske aldrig hann lära känna sin mamma så bra.

    Men jag känner också att det låter lite som att din fru fortfarande bor kvar i ert hem på sätt och vis. Att hon fortfarande tar ganska stor plats och att det inte riktigt finns plats för någon ny. Visst överdriver jag, men att det nästan finns ett altare tillägnad frun och att hon i princip når helgonstatus (tänk Prinsessan Diana). Och det kommer vara omöjligt att tävla med ett helgon. Oavsett vem det blir så kommer ju en ny partner vilja känna sig som ditt livs kärlek och inte som ett tröstpris för att du inte kan få tillbaka frun.

  • Anonym (Hmmm)
    Tue 27 Jul 2021 08:59
    #24

    Mitt ex hade ett stort foto på exet/barnens mamma i köket och en inramad bild på senaste exet i v-rummet. Barnens mor störde mig aldrig, det var slut långt innan hon dog och det är barnens MAMMA.

    Det senare exet kommenterade jag aldrig heller utan han insåg själv att det inte behöver stå framme när vi pratar om att gifta oss och flytta ihop. Hans val... Han har sina minnen av henne kvar i alla fall. Fundera på om du verkligen är redo?

  • Anonym (S)
    Tue 27 Jul 2021 09:07
    #25
    +1
    Anonym (T) skrev 2021-07-26 23:53:17 följande:
    Tack och lov!

    Den stackars moderlösa flickan behöver absolut inte en hatisk avundsjuk styvmor.
    Lol, är man hatisk för att man inte vill stirra på ett dött ex dagligen? :D
  • Anonym (G)
    Tue 27 Jul 2021 09:08
    #26
    +1

    Jag tänker två saker utifrån det du berättar:

    1. Du låter inte helt redo att träffa nån ny, alternativt känns det inte helt rätt med just henne, då hade du förstått hennes sits mer.

    2. Hon borde ha förståelse för att mamman måste få vara en del i dotterns liv och att bilderna i dotterns rum åtminstone är självklara däremot kanske de behöver fasas bort i vardagsrum om hon flyttar in där så hon inte behöver känna att hon bor i en annan kvinnas hem. Jag kan förstå om hon blir rädd att bli sårad för att hon tänker att du inte är redo att träffa nån ny och att hon alltid kommer bli jämförd med din förra som du dessutom inte valde att skiljas ifrån.

    Prata med henne om det igen.

  • Anonym (Q50)
    Tue 27 Jul 2021 09:08
    #27
    -1 +1

    Du har fått många bra svar i din tråd. Det enda jag tänker på är att om nu din dejt tycker att det var obekvämt så tycker jag att din dejt skulle hålla sina synpunkter för sig själv. Kanske tur i oturen att hon inte gjorde det. Den människan hade jag inte dejtat vidare. Här ska det in en ödmjuk person med ett stort hjärta. Resten löser sig. Din nya partner kommer ju att bli en ny viktig person i ditt och din dotters liv, på ett lite annorlunda sätt än för oss andra. Välj med omsorg TS.


     

  • Ess
    Tue 27 Jul 2021 09:12
    #28
    +4
    Anonym (M) skrev 2021-07-26 23:12:41 följande:

    Din osäkerhet lyser igenom i varenda inlägg du skriver. Du behöver definitivt jobba med dig själv och stärka din självkänsla.


    Vill du själv flytta in hos någon som har sin fd överallt i hemmet, där det inte finns plats för dina egna saker och minnen?

    Jag är rätt säker på att du reagerat likadant och dragit öronen åt dig, för ts verkar inte redo för ett nytt förhållande, möjligen kk.
  • Anonym (Märkl­ig reakti­on)
    Tue 27 Jul 2021 09:12
    #29
    -1 +1

    Tycker att dejtens reaktion var i rejäl överkant. 

    Kan förstå att hon ställer lite frågor, men denna typ av frågor kändes ju uppåt väggarna. Bara frågan med "tror du att ni fortfarande hade varit tillsammans om hon levde" är ju bisarr. 

    Förstår om dejten reagerar om hon märker av att TS inte har kommit vidare eller är redo för att träffa någon ny. Men att problemet skulle vara att han har bilder av barnens mamma är ju konstigt. Varför ska det inte finnas bilder på mamman? 

    Hur skulle dottern reagera om TS helt plötsligt tar bort alla bilder med förklaringen att "nu är pappa redo att börja träffa någon ny så bilderna får vi ta bort".

    När man träffar någon med barn så finns det ju alltid en till person som är involverad på något sätt och i någon form, och det den andra föräldern.

    Sedan om det är en avliden fru eller ett ex... Är det en bortgången förälder så får man ju acceptera att barnet vill ha minnen kvar och då eventuellt framme, likväl som att det är ett ex så får man acceptera att viss kontakt hålls med denne emellanåt. 

    Givetvis är det ju en annan sak om man märker att personen ej gått vidare, men som jag uppfattar frågeställningen från denna dejten så verkar hon ju rent av svartsjuk på tidigare frun

  • Ess
    Tue 27 Jul 2021 09:14
    #30
    Anonym (T) skrev 2021-07-26 23:53:17 följande:

    Tack och lov!

    Den stackars moderlösa flickan behöver absolut inte en hatisk avundsjuk styvmor.


    Det också,vill inte behöva dra på en särkulle. Det är inte önskvärt för fem möte.
Svar på tråden Mamman till min dotter har gått bort, träffat ny efter 5 år och har uppstått problem.