Forum Arbete - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • ÄR DET DAGS ATT MINSKA ARBETSKRAFTSINVANDRINGEN TILL SVERIGE?

  Tor 29 jul 19:43 Läst 1 gånger Totalt 2 svar
  Visar endast inlägg av jag2000 - Visa alla inlägg
  Tor 29 jul 19:43 -1
   
  Sveriges gränser är vidöppna för utländsk arbetskraft (arbetskraftinvandring). Gynnar denna liberala arbetskraftsinvandring Sverige eller stjäl dessa personer arbetstillfällen för svenskar och genererar lönedumpning?
   
    Kollar man på Migrationsverkets statistiker (1) så förtäljer dessa att beviljade uppehållstillstånd gällande arbetskraftsinvandring år 2020 var 15 231 stycken. För år 2019 var det 21 950. För år 2018 var det 20 841 stycken och så vidare.
   
    Går du in på ett bygge i Stockholm så överdriver jag inte om 7 av 10 arbetare är utlänningar som jobbar på utländska företag som underentreprenörer. Går man en promenad på stan kan man se utlänningar som jobbar som cykelbud och har andra liknande  låglönejobb. Många av de uppehållstillstånd som sökes av utlänningar är för så kallade låglöneyrken, till exempel bärplockare, städare, snabbmatspersonal, kökspersonal etc.
   
     När arbetskraftsinvandraren och hans anhöriga  får uppehållstillstånd blir de samtidigt berättigade till det svenska välfärdssystemet ? till exempel försörjningsstöd (2). Efter ett antal år får den invandrade arbetaren permanent uppehållstillstånd.  Den myndighet som beviljar uppehållstillstånden är Migrationsverket. 
   
    Enligt globalisternas OECD så har Sverige det mest liberala systemet för arbetskraftinvandring i hela OECD eftersom krav varken ställs på särskilda kvalifikationer eller lönenivåer och systemet inte begränsas av kvoter. 
   
  Läs hela artikeln: 
   
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll