Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Mamma som publicerar utredning på nätet.

    Verkligen dumt av mamman att skriva massa personliga saker om er dotters utredning. Men är du säker på att hon kommer skriva allt du befarar? Kan det handla mer om att hon behöver ventilera med människor hon känner, inte inför alla hon har som vänner på fb?

    Sen får jag säga att folk i tråden ger rätt usla råd. Man får skriva saker om sina barn och posta bilder osv. Det är olämpligt men inte olagligt. Det finns mig veterligen inte ett enda fall i Sverige där någon dömts för ärekränkning för att den ventilerar saker om sina barn på fb. GDPR? Bara dumheter - GDPR styr inte vad privatpersoner skriver. Sekretess? Inte heller det något som gäller privatpersoner. Förtal? Nej, det är inte förtal att skriva om sitt barns diagnoser eller sjukdomar. Anmäla till socialtjänsten? För att de ska göra vad? Socialtjänst är inte en instans som ska hota föräldrar utan som kan göra insatser. Önskar du ensam vårdnad pga mammans aktivitet på nätet så gå till familjerätten men det låter som ett mycket svagt case. Och är det vad ni ska fokusera på nu? En vårdnadstvist?

    Nej, var konstruktiv istället. Prata med mamman och berätta att du är orolig för vad hon kommer skriva. Ge henne en chans att förklara. Och ändrar hon sig inte så är det inte mycket att göra åt. Lägg energin på ert barn istället, och fokusera på att lära er vad barnet behöver utifrån diagnos.

Svar på tråden Mamma som publicerar utredning på nätet.