Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    SD vill inte stoppa möjligheten att begränsa hat och faker news på sociala medier

    ClumsySmurf skrev 2021-08-01 05:23:42 följande:
    Handlar det verkligen om att stoppa fake news eller vill man att big tech med vänsterbias ska begränsa fake news och fakta endast från högern så det blir fritt fram att sprida egna fake news och alternativa fakta?

    Hur hade det låtit om big tech hade en högerbias?
    Om Big Tech "har höger-bias" så låter det såhär:

    www.arbetarbladet.se/logga-in/har-ar-sd-skamtet-om-bajs-som-instagram-censurerar-sa-har-brukar-det-bara-ga-till-i-diktaturer

    "Så här brukar det bara gå till i diktaturer!"

    .
    Vänster-tecknare blev censurerad av Instagram och genast var Big Techs möjligheter att radera någons inlägg ett problem.

    .
    Så länge det bara vara Trump som censurerades var det kul och rätt men nu börjar det vända lite grand när vänstern ser att även de kan drabbas av Big Techs nycker.

    Det är positivt att SD tar upp frågan.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Flash Gordon
    LillaTjockaBertil skrev 2021-08-01 07:48:33 följande:
    Att privata företag som driver sociala medier censurerar och stänger av användare som bryter mot deras regler är inget som har med yttrandefriheten att göra.
    Fast det är här det har hänt saker. Big Tech har blivit så stora och fått en sådan monopolställning att deras argument att de "bara är ett företag" nu med rätta ifrågasätts.

    De har blivit en del av vårt samhälles infrastruktur.

    Rent krasst så kan Big Tech idag stoppa all kommunikation på nätet från vår public service och från all vår privata press - om de vill.

    Big Tech kan med ett knapptryck släcka SVT:s alla hemsidor. De kan med ett knapptryck lägga ned alla svenska kommuners hemsidor. Och om vi bara tittar på sociala medier och kommunikationen den vägen så kan Big Tech tysta vem som helt, när som helst. Och detta helt utan någon slags demokratisk kontroll över den processen.

    Big Tech behöver regleras. Vare sig man röstar vänster eller höger.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
Svar på tråden SD vill inte stoppa möjligheten att begränsa hat och faker news på sociala medier