Inlägg från: Anonym (Lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lärare)

    Ni som har barn som är "lågbegåvade".

    Hur kom det sig att man satt diagnos, varför ens söka hjälp att få det? Och han klarar sig väl bra i världen ändå tänker jag, när det inte ens märkts tidigare?

    Ibland undrar jag om man inte sätter diagnoser lite lättvindigt, vad har de angett som kriterier? Normalskalan är faktiskt rätt stor, och om ingen märkt något hittills betvivlar jag att din son är särskilt avvikande. Och jag tror det kommer gå bra för honom i livet ändå :)

  • Anonym (Lärare)
    Anonym (Mathilda) skrev 2021-07-31 17:26:14 följande:
    Han gjorde en neuropsykiatrisk utred på psyk, pga. misstanke om add. Varit svårt för honom att komma igång, koncentrationssvårigheter och intre stress. Utred visade att han hade add, atypisk autism och lågbegåvning. Han låg på 76 så tyckte det var lågt. Typ bara 4p under är man lätt utvecklingsstörd sa psykologen..Den psykologen var inte alls bra. Han sa att sonen inte skulle klara någonting alls i livet, aldrig läsa på universitet mm. Tyckte det var hemskt sagt att ta bort någons framtid sådär, han har ju ändå klarat grundskolan och två år på gymnasiet. Han fick sedan epilepsi med stora anfall så fick sluta skolan och han gjorde även utred samtidigt, kanske kan det påverkat resultaten på testen?! Men visst har han svårigheter men vet knappt vad som är vad. Annars håller jag med dig!

    Tack, jag hoppas det med!!
    Jag tycker det var lite hårt uttryckt av den där psykologen isf kring det där med 4 p, sånt behöver man faktiskt inte säga alls för det är inte relevant för er/hans situation. Dessutom är IQ inte alltid så lätt att läsa av, det kan vara lite med dagsformen också. Sedan är det väl säkert så att ja, han ligger i lägre delen av skalan, men han har samtidigt klarat så mycket ändå! Jag tror han kommer få en bra framtid i vilket fall. Det gäller bara att hitta rätt sysselsättning.
Svar på tråden Ni som har barn som är "lågbegåvade".